Грција навива за ДПМНЕ и ДУИ

• Креатор на темата Креатор на темата asterix_m
  • Време на започнување Време на започнување

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Грција навива Груевски да победи на изборите и потоа да коалицира со ДУИ

Државниот врв на Грција се надева на победа на партијата на Никола Груевски на предвремените избори во Македонија, и потоа негово коалицирање со ДУИ на Али Ахмети.

Ова во своето денешно издание го пишува грчкиот весник Та Неа. Во текстот се вели дека Атина претчуствува дека еден позитивен изборен резултат во Скопје е единствена можност за еден фер компромис во спорот со името.

“Како позитивен изборен резултат во моментов Атина го смета засилувањето на позициите на Никола Груевски, така што тој нема да се плаши да направи компромис за името. Грција се надева дека новата македонска Влада ќе ја состават партијата на Груевски и Али Ахмети со неговата Демократска унија за интеграција, оти во спротивно ќе биде сигурно оти ќе има постојано инциденти во Тетово и дестаблизирање на државата“, објавува Та Неа, повикувајќи се на дипломатски извори, со искуство од Балканот.

Според весникот, првенствено Грција, исто како и САД, била негативно расположена во однос на предвремените парламентарни избори во Македонија, сметајќи оти тоа ќе ја забави процедурата за решавње на спорот со името.

"Ta nea" та на сестра ји грчките весници можи да ни го тииииииииит.

Asterix_m: бар ти тука словиш за поискусна "удбашка" структура, дај малку оригиналност во нападите. :icon_roll

Вака, пробниот балон = 0.

Сем ако не сум те прочитал правилно и си сакал да ги исмееш СДСМ, тогаш извини... :smir:

Asterix_m: бар ти тука словиш за "удбашка" структура, дај малку оригиналност во нападите.

Вака, пробниот балон = 0.

Сем ако не сум те прочитал правилно и си исакал да ги исмееш СДСМ, тогаш извини... :smir:

:)

Веќе коментирав на истиов прилог на друг топик.

Дај линк,инаку ова се празни зборови

А бе дека се очекува промена на име, се очекува, целиот притисок е врз нас.

Но дека не мора да дадеш ништо, па не знам што да ти кажуваат, сем ако не ти земат со сила, а пак дека најмалку мораш да потпишеш - и тоа стои.

Без самите да се изнегираме, не джи целата оваа приказна. Затоа не тинтараат 18 години. Ако земат со сила, се поткопува цеиот меѓународен поредок. Право на име/суверенитет е ОСНОВАТА на поредокот.

Така што, ни треба маж во ситуацијава. Бранко и СДСМ тоа апсолутно не се.

А кај Злате одиме и без тоа, ти нели беше да вртиме кругови на цесна прво... ;-)

Ne treba da komentiras....se znae rezultatot...IST KAKO NASETO VLEGUVANJE VO NATO :)
Aj ne zaebavaj imas gala jadacka kaj "onoj"zlate deka Gwujo ke ne prekrsti...:)

Ти кога ќе ми најдеш МАЖ кој ќе не внесе во НАТО и ЕУ без промена на име имаш 10 јадачки кај Злате од мене.

Името ќе биде сменето без разлика кој ќе дојде, тоа секому е јасно ко бел ден, ама како што кажа Мисирков претходно, треба да се извлече најдоброто решение.
А не да се скока ко Малевски,Петковски,Андов и Бранко во бездна.

Идентитетот на нацијата и ексклузивитетот на употреба не смеат да се чепкаат.

И ај да не отварам нашироко и надолго цела дискусија што како, нема кого да убедуваме веќе.

Ти кога ќе ми најдеш МАЖ кој ќе не внесе во НАТО и ЕУ без промена на име имаш 10 јадачки кај Злате од мене.
Името ќе биде сменето без разлика кој ќе дојде, тоа секому е јасно ко бел ден, ама како што кажа Мисирков претходно, треба да се извлече најдоброто решение.
И ај да не отварам нашироко и надолго цела дискусија што како, нема кого да убедуваме веќе.

Како бе промена на име?........ццццццц.....цццц,абе до вчера беше нешто поинаку.:toe:

Грција навива Груевски да победи на изборите и потоа да коалицира со ДУИ

Државниот врв на Грција се надева на победа на партијата на Никола Груевски на предвремените избори во Македонија, и потоа негово коалицирање со ДУИ на Али Ахмети.

Ова во своето денешно издание го пишува грчкиот весник Та Неа. Во текстот се вели дека Атина претчуствува дека еден позитивен изборен резултат во Скопје е единствена можност за еден фер компромис во спорот со името.

“Како позитивен изборен резултат во моментов Атина го смета засилувањето на позициите на Никола Груевски, така што тој нема да се плаши да направи компромис за името. Грција се надева дека новата македонска Влада ќе ја состават партијата на Груевски и Али Ахмети со неговата Демократска унија за интеграција, оти во спротивно ќе биде сигурно оти ќе има постојано инциденти во Тетово и дестаблизирање на државата“, објавува Та Неа, повикувајќи се на дипломатски извори, со искуство од Балканот.

Според весникот, првенствено Грција, исто како и САД, била негативно расположена во однос на предвремените парламентарни избори во Македонија, сметајќи оти тоа ќе ја забави процедурата за решавње на спорот со името.

Koja kontradiktornost. Velat deka bile protiv novi izbori t.e. za postoeckiot parlament (kade SDSM, DUI i DPA pravea koalicija za smena na imeto), za posle da recat deka tvrdiot orev Grujo bil "nivniot covek". A DPMNE ke koalicira so DUI na kukovo leto, ne e Grujo kako BC. Buchu i Sekerka.

dali ova pocna omeknuvanjeto i mediumska kampanja za promena na imeto

Kontra:

Vo grckiot vesnik Ta Nea, napravena e analiza na Makedonskiot Premier Nikola Gruevski, vo koja vesnikot analizira deka covekot e nepredvidliv i "najlos mozen izbor za Grcija", osobeno sto negovoto poteklo e od Lerinsko...

Idealna pozicija, prodolzuva vesnikot, bi bila pobeda na SDSM, zaradi nivnite tesni semejni i biznis vrski so kogo ne se naveduva, no stanuva se pojasno...

Zosto Grcija saka pobeda na SDSM??? Sto se krie zad ova???

Братот мислам малку повеќе ја надувува ситуацијата, а од најдобра намера.

Па да не должам: ако е маж тој првиот, а народов го поддржи, нема да има промена на име. Едноставно никој не треба да првзема одговорност, ниедна институција не смее да функционира за ова да се оствари, ниеден потпис да не се важи, нека се самораспуштаат, опструираат, губат листови, хартии, време, итн.

Ситуацијава душа дало за бирократска герила, класика е. Но тоа претпоставува дека нема пета колона, а и тоа како има во ликот на СДСМ и неколкуте бугаромани во власта.

Пред некој ден споменав дека разговарав со мој многу добар пријател, амбасадор на држава која што е светска сила. Тој најотворено ми рече: има причина зошто Грците сега ве тераат да го смените името - затоа што после, АМИН менување. На прашањето како да не го смениме кога сме под притисок, ми одговори - така.

Некои во владава прифатиле дека наводно морало да има промена. Не мора - и се надевам читаат.

Треба повеќе да се плашат од нас дома, отколку од надвор.

Како бе промена на име?........ццццццц.....цццц,абе до вчера беше нешто поинаку.:toe:

Не било ништо поинаку од тоа што ти се трудиш да го извртиш.

Сакате европски стандард,сакате инвестиции,сакате ЕУ и НАТО, сакате надвор од ГЕТОВО... ама се што треба да се стори е да се удоволи Грчката страна.

Тоа се впрочем барањата на Македонските граѓани.:uvo:

dali ova pocna omeknuvanjeto i mediumska kampanja za promena na imeto

Јас на медиум ти личам?

Реално да расудуваме, нема омекнување или кампањи.

Мисирков, требало твојот ценет пријател да ти објасни зашто неговата ценета земја не изврши притисок врз Грција.
Сите знаеме зашто тие сега притискаат, ама нели пријателот се познава во невоља.

На прашањето како да не го смениме кога сме под притисок, ми одговори - така.
:toe:

Kontra:

Vo grckiot vesnik Ta Nea, napravena e analiza na Makedonskiot Premier Nikola Gruevski, vo koja vesnikot analizira deka covekot e nepredvidliv i "najlos mozen izbor za Grcija", osobeno sto negovoto poteklo e od Lerinsko...

Idealna pozicija, prodolzuva vesnikot, bi bila pobeda na SDSM, zaradi nivnite tesni semejni i biznis vrski so kogo ne se naveduva, no stanuva se pojasno...

Zosto Grcija saka pobeda na SDSM??? Sto se krie zad ova???

SDS ja vodat Karakachani. Zatoa sakaat grcistana pobeda na SDS, sto e neverojatno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom