Грчко државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата NikoDragon
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 септември 2025
Мислења
7
Поени од реакции
28
Ја отворам оваа тема со намера да се започне сериозна дискусија за вадење на грчко државјанство, како иде постапката околу тоа? Во македонија има не многу егејци со баби и дедовци. И добра идеја би било и ние да се пишеме грци за пасош како другите што се пишуват бугари за бугарски пасош.

Не ми е јасно зошто има тема за бугарско државјанство со повеќе од милион прегледи за неа со голем интерес, а нема ниту една тема за грчко државјанство. Малце тоа е дискриминација за нас егејците. И ние заслужуваме права и потребни информации за Грчко државјанство. Дискримнација е голема да има тема за бугарско државјанство, а да нема за грчко државјанство. Зарем и ние егејците не сме луѓе?

Овде ќе дискутираме само за грчко државјанство и негова процедура и потреба документација, ќе ве молам без политичко мешање и навреди кон оваа тематика.

Јас за почеток си го променив името и презимето во хеленско, се хеленизирав, си го вратив старото хеленско презиме, направив десловенизација. Сега потребно е да одам во грчката амбасада. Од Грција ми кажаа дека ме следува грчко државјанство според потекло од дедо(грчки комунист што бил на времето под југословенската пропаганда) и сета процедура се правила во грчката амбасада.

Во благодарам. Се надевам на цивилна дискусија без политика и без навреда и дискриминации.
Имајте убав ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom