Грчка конзуларна патетика

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Се јавувам во амбасадата на Грција во Париз и ми велат :

- Доколку имате карта за престој во една од земјите во Шенген-просторот, не ви треба грчка виза за да си одите во Македонија преку Солун. Со истата, можете да се вратите во вашата земја поминувајќи ја границата со Грција без виза за да стигнете до солунскиот аеродром.

Се јавувам во Канцеларијата за врски во Скопје и ми велат :

- Во секој случај, потребна ви е виза за да ја поминете грчката граница каков и да е документот којшто го поседувате.

Се прашувам : кој има право? Дали некој друг од вас е во иста ситуација? Им се смеев во телефон и ги натерав да си се јавуваат меѓу нив за да си се договорат кој какво право има и кој како треба да патува за Грција. Во меѓувреме, извадив годишна виза за Грција за да немам никакви проблеми...

Сум се смеел со солзи на ваквата патетична политика!!!

taka e sekogas dovolno ne si ja znaat rabotata megju sebe a tie sto patat sme nie .ako ne prasas dva pati go jades kajmakot na bogorodica!!se vracas naluten!!

Mace se dodeka ne se reshi sporot so imeto grcite nema da go priyzavaat nashiot pasosh, taka da bez nivna tapija ti nemash legitimacija koja tie ja priynavaa za da stapnesh vo grcija.

За да биде уште попатетично, ќе ви ставам снимки од разговорите :wink:

Macedalien напиша:
toa bi bilo super.si znael sto te ceka i zatoa dobro si se opremil ..
!snimki!

Уште една патетика :

Се јавив во Конзулатот во Мадрид и во Барцелона. За да биде уште посмешно, во Мадрид нема никакво конзуларно претставништво коешто би можело да издаде виза : ми велат ”Немаме издадено визи веќе неколку години”.

Во Барцелона : ”Нема визи : не сме овластени да издаваме визи”. На прашањето : “Дали треба виза за некој којшто има карта за престој во ЕУ?“ ми велат “Па што ќе ви е виза?“. А на прашањето : “Дали ми треба виза ако имам македонски пасош?“ ми велат “Извадете виза од Скопје!!!“. Им велам : “Во Франција сум“. Ни две ни три : “Е па останете си во Франција!!!“.

Леле смешки! :pos:

Macedalien напиша:
Уште една патетика :

Се јавив во Конзулатот во Мадрид и во Барцелона. За да биде уште посмешно, во Мадрид нема никакво конзуларно претставништво коешто би можело да издаде виза : ми велат ”Немаме издадено визи веќе неколку години”.

Во Барцелона : ”Нема визи : не сме овластени да издаваме визи”. На прашањето : “Дали треба виза за некој којшто има карта за престој во ЕУ?“ ми велат “Па што ќе ви е виза?“. А на прашањето : “Дали ми треба виза ако имам македонски пасош?“ ми велат “Извадете виза од Скопје!!!“. Им велам : “Во Франција сум“. Ни две ни три : “Е па останете си во Франција!!!“.

Ова ми звучи премногу балкански

Bacillus gagous напиша:
Ова ми звучи премногу балкански

Па искрено... Грција не е на месечината :pos2: :pos2:

Јас па мислев дека на тие работни места во амбасадите не работат грци.

На грчки зборев. Почнав на француски ама ко чув како го ништи јазикот се додржав да не почнам да се смеам и продолжив на грчки. :wink:

оф леле мајкооо...ко што викаат на филмовите да не беше патетично ќе беше смешно..додуша во случајов мислам дека се работи за двете...ах лелеее

Macedalien напиша:
koga ce ni gi pratis snimkita da se uverime!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom