Гравче во петок

• Креатор на темата Креатор на темата arheolog
  • Време на започнување Време на започнување
Секогаш на Петок си јадам Грав и денеска јадев:pipi:

Денеска и јас си јадев тавче-гравче, а и супер си беше сварено гравчето, така да не си имав проблеми со стомакот, знаете на што мислам :) .

Не не, кога ќе помислам на грав одма ме потсеќа на петок :)

Најмногу го сакам она гравче какво што го прави баба ми на село, уф уф уф кога ќе му седнам :)

Најчесто го практикуваме во петок да, ама и другите денови ако ни с епријаде го правиме, дали е бело, па со запршка, тавче со суви пиперки ммммммммммм

И кај мене се практикува грав во петок.

Pa ne vnimavame na toa gravot da e vo petok, ne pamtam koga posleden pat vo petok sme imale grav, se nekoj drug den se slucuva da napravime grav, ama petok retko.

строго среда-појма немам зашто..ама у среда ОБАВЕЗНО

Кај мене традиција е да не се прави грав никогаш :)

Во мојата фамилија се практикува тоа, гравче во петок, едвај чекам да дојде петок да се најадам добро.:)

Секој петок јадам грав.Традиционално се спрема, и нема бегање тука:)

лелеле па колку души сакале графф,ова чудо е...би рекла дека никој не сака ама ова докажа погрешно.. кај нас дома,се прави кога иде зет ми од ск со сестра ми иначе не јадиме многу често...

:helou:

не секој петок,ама правиме,јас кога ке си го направам најубав е и најслток е-за мерак.А од неодамна секоја недела правам пастмајлија,мммм не да се фалам ама прсти да изедеш!

Не баш секоја петок амапретежно се прави.Уште да е тавче-гравче погодена ќе е работата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom