Градежен факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Viki Cheda
  • Време на започнување Време на започнување
Како што знам утре втора група физика сме на ПМФ во 9:00, а прва група математика во 9:00 на градежен..

кога имаме ние што сме прва група нацртна геометрија предавања???

ја колку што разбрав, треба да се употреба 5 листа А3 формат, на кои ќе има по 2 цртежа !!! значи секоја точка на посебен лист !!! и ја не бев на час па појма немам како треба !!! се бара цртеж PLS

Сите точки на еден лист, и 2та цртежа (ортогонална и просторна проекција) на еден лист. Ја го нацртав, и ми испаднаа сите точки како што треба.

Некој да ми прати линк од задачи со Решеткаст носач и греден носач?

Доколку паднам на прв колоквиум по Нацртна геометрија, т.е. добијам само потпис за испит - што понатаму. Како оди полагањето испит по нацртна геометрија ? Кои задачи отприлика се паѓаат, дали имам право да полагам втор колоквиум ако паднам на прв, и дали воопшто треба да се појавам на втор ако не сум положил прв. Дали е воопшто возможно да се положи нацртна геометрија на испит или е научна фантастика и се останато поврзано со моево прашање. Благодарам однапред - очекувам исцрпен одговор - во спротивно - се самоубивам :S Поздрав

Доколку паднам на прв колоквиум по Нацртна геометрија, т.е. добијам само потпис за испит - што понатаму. Како оди полагањето испит по нацртна геометрија ? Кои задачи отприлика се паѓаат, дали имам право да полагам втор колоквиум ако паднам на прв, и дали воопшто треба да се појавам на втор ако не сум положил прв. Дали е воопшто возможно да се положи нацртна геометрија на испит или е научна фантастика и се останато поврзано со моево прашање. Благодарам однапред - очекувам исцрпен одговор - во спротивно - се самоубивам :S Поздрав
првиот колоквиум е страва..вториот е полесен,и нема паднат положен собираш поени од кол,вежби присуства домашни и на крај ти кажува си положил или не...лани даваше и поправен колоквум,ама го сменија тој професор..па сеа видете си за вас :D а за испит задачите се сите од втор колоквуим,од прв нема ништо пошо е срање

Со колку поени влезе последниот примен државна квота оваа година? Знае некој?

Со колку поени влезе последниот примен државна квота оваа година? Знае некој?
83 поени - конструктивна а за хидро и патишта мислам дека останаа слободни места во државна
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 15:10 ---
Некој постар колега има ли да каже искуство од прв колоквуим физика дали има раскажувања лекции или прашања ? :)

83 поени - конструктивна а за хидро и патишта мислам дека останаа слободни места во државна
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 15:10 ---
Некој постар колега има ли да каже искуство од прв колоквуим физика дали има раскажувања лекции или прашања ? :)
ima 1 lekcija, i 10tina prasanja. Isti su testovi od pred 2-3 godine, ako gi imas uci gi :)

ке може некој да ми објасни во врска со градежниот факултет кој предмети се во прва ???

ке може некој да ми објасни во врска со градежниот факултет кој предмети се во прва ???
ПРВ - семестар
- Математика I
- Физика
- Нацртна геометрија (цртање)
- Информатика
- Англиски/Германски
- Физичка култура

ВТОР - семестар
- Математика II
- Статика (физика)
- Градежни конструкции (цртање)
- Инжинерска геологија (easy mode)