Градежен факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Viki Cheda
  • Време на започнување Време на започнување
Четврта година сум и сакам да се запишам на градежен факултет па сакам некои информации околу факултетот, смеровите...матура не знам кои предмети да ги полагам не знам кој избор на предмети е најдобар ...се запишуваат ли мн студенти на факултетот (општо на сите смерови) ? дали лесно се влегува во државна квота?...математика и физика ми идат..

Четврта година сум и сакам да се запишам на градежен факултет па сакам некои информации околу факултетот, смеровите...матура не знам кои предмети да ги полагам не знам кој избор на предмети е најдобар ...се запишуваат ли мн студенти на факултетот (општо на сите смерови) ? дали лесно се влегува во државна квота?...математика и физика ми идат..

Ако имаш од 85 бода па нагоре на матура ќе влезеш во државна сигурно..смеровите на страната најдобро можеш да си прочиташ,конструктивна е као најјака насока..за матура земи си мак,мат,анг и инф :)))

Ако имаш од 85 бода па нагоре на матура ќе влезеш во државна сигурно..смеровите на страната најдобро можеш да си прочиташ,конструктивна е као најјака насока..за матура земи си мак,мат,анг и инф :)))
Фала многу!

Дали има вработување со овој факултет т.е. дали е перспективен ?

За физикава ако може по опширно нешто кажете ми бидејки делот од физиката магнетни појави, наизменична еднонасочна струја баш и не ми оди а другиот дел и повеќе ми оди и поинтересен ми е

За физикава ако може по опширно нешто кажете ми бидејки делот од физиката магнетни појави, наизменична еднонасочна струја баш и не ми оди а другиот дел и повеќе ми оди и поинтересен ми е
Физика за чудо е многу лесна во прв семестар,ја бев камен во средно,а сеа си ја положив од колоквиуми...

а дај под објасними ако можеш за математикиве шо значи математика кец, двојка пошо средно сум и тој дел не ми е баш јасен

во математика 1 учиш аналитичка геометрија,графици,изводи,интеграли...а во 2 учиш матрици,сферна тригонометрија,парцијална диференцијација,двојни интеграли и тн...математика 1 слушаш во прв семестар,двојката во втор..ти треба потпис од кец за да слушаш двојка :))

може ли некој да ми каже дали имам шанса да се запишам на градежен затоа што државната матура мак. 5 а мат со 3....иначе математика сум имала секогаш 5

може ли некој да ми каже дали имам шанса да се запишам на градежен затоа што државната матура мак. 5 а мат со 3....иначе математика сум имала секогаш 5
можеш...колку бода имаш од средно собрано?

ја лани со 83 бода влегов во државна квота конструктивна насока..па и годинава изгледа ќе биде слично

Кој студентски дом освен Кузман би бил добар за седење (во смисла да не е многу далеку, и да е посолиден) за студирање на Градежен факултет? Знам дека Кузман е најблиску, ама немањето на ве-це во секоја соба е мал проблем..

Со 89 дали можеш државна квота, пример на геодезија?
би требало да можеш, пред се зависи колкав број на кандидати ќе има и од тие шо ќе се пријавени колку поени ќе имаат, а после зависи и дали како минатава година ќе ја прошират квотата или не...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom