Говор на омраза на интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Messanger
  • Време на започнување Време на започнување

Messanger

Аскер
Член од
15 октомври 2011
Мислења
380
Поени од реакции
344
Локација
Middle of nowhere
Со темава немам за цел да информирам за говор на омраза на интернет туку да се информирм лично. Сите намерно или не на социјалните мрежи знаеме да искажеме нешто недолично. Национализам, статуси и коментари за срби, бугари, грци, национал-шовинистички текстов по блогови и слично. Еден разговор со познаник ме остави со прашалник за тоа дека држвните служби вршат надзор над овие „пропагандни" содржини и притоа создавале досиеја за личности кои го прават тоа што горе го напишав. Иако вака просто го објаснив оној кој е запознаен верувам знае за што станува збор и ќе одговори. Дали државните институции вршат надзор за овие содржини и прават досјеа за овие личности и може да влијаат при вработување во државни институции? Не само за јас да знам за ова, туку и за да дознаеме нешто повеќе.

Благодарам.

Дали државните институции вршат надзор за овие содржини
Да.
Безбедно можеш да го претпоставиш ова.

Со темава немам за цел да информирам за говор на омраза на интернет туку да се информирм лично. Сите намерно или не на социјалните мрежи знаеме да искажеме нешто недолично. Национализам, статуси и коментари за срби, бугари, грци, национал-шовинистички текстов по блогови и слично. Еден разговор со познаник ме остави со прашалник за тоа дека држвните служби вршат надзор над овие „пропагандни" содржини и притоа создавале досиеја за личности кои го прават тоа што горе го напишав. Иако вака просто го објаснив оној кој е запознаен верувам знае за што станува збор и ќе одговори. Дали државните институции вршат надзор за овие содржини и прават досјеа за овие личности и може да влијаат при вработување во државни институции? Не само за јас да знам за ова, туку и за да дознаеме нешто повеќе.

Благодарам.

Друже, софтверот веќе им сигнализира дека дискутираме за нив.

Благодарам.
Нема да коментирам многу на темава, ама едно ми боде очи во напишаново. Од каде национализам и говор на омраза е едно исто?

Да, претставувам но според мене овде нема нешто не легално, или пак?

се е нелегално освен она што е легално и дозволено од овие што не прислушкуваат сега УПС

Да, точно е дека читаат, мене ми понудија работа од една државна институција, биле воодушевени од моите постови.

сигурно ти понудиле работа во секретаријатот за спроведување на рамковниот договор[DOUBLEPOST=1400801152][/DOUBLEPOST]
Можеби треба да почнат да апсат и за неписменост.

да беше така ти сега ќе скапуваше во затвор :pos:

сигурно ти понудиле работа во секретаријатот за спроведување на рамковниот договор[DOUBLEPOST=1400801152][/DOUBLEPOST]

Да, а тебе треба да те земат за сценарист на Хихириху.

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Петиција: На Kајганџиите со смисла за хумор ко на @scary да им се дозволи да паркираат на местата кои се обележани за инвалиди.

Ако несакам некоја нација тоа и јавно го кажувам сакаат нека ме апсат, ако сакаат и нека ме утепаат.
И добив еднаш бан тука зашто зборев против јужнососедите.

Во ова доба на информатичка технологија ти можеш да се претставиш како да пишуваш од уганда или некој си забраден мухаџедин од иран. Можеш да се направиш да си дух. Ти сметај кога можат љочки од косово кои гледале туриторијал на јутуб да турнат владин сајт, ти да не можеш да си го прикријаш идентитетот. Ја ти гарантирам ако седниш да се заинтересираш за 2 - 3 сати да прочиташ ќе сватиш како да си го скријаш иденитетот на нет и да неможат да те најдат ниту ако специјално тебе те бараат.
А инаку, да се води евиденција за глупи деца на интернет, кои од свој профил на фб пишуваат за колења и бесења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom