Готварски мини трикови и совети

Може да е истата каша...Нема многу филозофија во тоа да ја направиш црвена...Само додаваш црвен пипер...
Лукче има да.
Иначе се прави од маслото во кое се пржеле ќофтињата.
 
Може да е истата каша...Нема многу филозофија во тоа да ја направиш црвена...Само додаваш црвен пипер...
Лукче има да.
Иначе се прави од маслото во кое се пржеле ќофтињата.
Во некои рецепти за црвена каша се користат домати.
Да, се прави во маслото од ќофтињата, брашно, задолжително лукче, Вегета, бибер, магдонос
 
... барем да се кажеше дека темата што ја отворив се стопи тука, да не ја барам, како и да е темата не ми беше „рецепти“
...се пишува околу „кашата“ на ќофтињата, прашање ми беше дали кога се тркалат обликуваните ќофтиња во брашно треба да се обликуваат повторно со дланката пред да се стават на врелиот зејтин во тава или само се тркалат во брашно и така се ставаат во тава ... и зошто? ако некој се одлучи за една опција!
 
... барем да се кажеше дека темата што ја отворив се стопи тука, да не ја барам, како и да е темата не ми беше „рецепти“
...се пишува околу „кашата“ на ќофтињата, прашање ми беше дали кога се тркалат обликуваните ќофтиња во брашно треба да се обликуваат повторно со дланката пред да се стават на врелиот зејтин во тава или само се тркалат во брашно и така се ставаат во тава ... и зошто? ако некој се одлучи за една опција!
Јас не сум ги правел ниту на едниот ниту на другиот начин. Би сакал да го знам конечниот одговор, како е подобро, па би пробал
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom