- Член од
- 30 јули 2011
- Мислења
- 589
- Поени од реакции
- 246
Како примате пари на адсенс,преку wire сметка у банка или има друг начин,и колку време откако ќе се постават рекламите ќе се појават ба сајтот?
И мене истово во врска со чековите многу ме интересира.Дечки,
Стигна чек од Google, од AdSense, 100 eura. И сега? Чаре? Што да му правам? Прашав во 2-3 банки, викаат, не работиме повеќе со чекови.
Пред некој месец чачкав, имаше некоја опција за трансфер на пари, наместо чек, ама не успеав да го линкувам Payoneer и така остана, го заборавив... и ова автоматски, надмилано 100 евра и оп, еве го чекот.
Од Охридска банка добив одговор, можи да го пуштиме да го реализираме, ама во последно време ни се случува да ни ги вратат од таму назад, и ќе треба да платиш околу 50-тина долари... не знам ти за што...
А... и рекоа околу 800 - 1000 денари требало да платам за да го пуштат чекот... и да сум чекал околу еден месец ако го одобреле!
WTF?!?!?!
Дали има некој искуство во поново време со чековиве од Google? Препорака, сугестија... што да правам, како можам и дали воопшто можам да ги извадам париме?
Тнх!
10%И мене истово во врска со чековите многу ме интересира.
+ Ако некој знае како оди со пријавување на данок во УЈП би било убаво да сподели.
Треба да се плаќа данок, не треба? Колку % е?
На 21 месецов.здраво,ме интересира кога се полни You've reached 81% of your payment threshold,
ТHRESHOLD e 70е,а на лајфтајм имам 90е,кога ќе ми гри префрлат?извинете сеа почнав со ад сенс
Остај во комерцијална се плаќаат 60 евра ко гаранција дека е оригинален чекот и се чека 3-4 недели за да ти легнат парите потоа може да си ги извадиш од сметка со лична карта. Мене ме интересира до која сума да не ги пријавувам во ујп ?Дечки,
Стигна чек од Google, од AdSense, 100 eura. И сега? Чаре? Што да му правам? Прашав во 2-3 банки, викаат, не работиме повеќе со чекови.
Пред некој месец чачкав, имаше некоја опција за трансфер на пари, наместо чек, ама не успеав да го линкувам Payoneer и така остана, го заборавив... и ова автоматски, надмилано 100 евра и оп, еве го чекот.
Од Охридска банка добив одговор, можи да го пуштиме да го реализираме, ама во последно време ни се случува да ни ги вратат од таму назад, и ќе треба да платиш околу 50-тина долари... не знам ти за што...
А... и рекоа околу 800 - 1000 денари требало да платам за да го пуштат чекот... и да сум чекал околу еден месец ако го одобреле!
WTF?!?!?!
Дали има некој искуство во поново време со чековиве од Google? Препорака, сугестија... што да правам, како можам и дали воопшто можам да ги извадам париме?
Тнх!
Друже работам со Адсенс, ама преку YouTube, ако те занима нешто кажиНекој што работи со Адсенсе и што повеќе ги разбира овие работи како идат нека биде добар нека ми пише пп. Ќе платам ако треба само нека помогне