Големо невреме во Скопје!

• Креатор на темата Креатор на темата HoLfElDeR
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.plusinfo.mk/vest/138562/GALERIJA-Vladata-se-podgotvuva-za-novi-poplavi-

незнам колку е точно, но нема логика да се трупаат вреќи со песок ако не се очекува поплава

поплава може да настане од неколку фактори
1. непрекинат пороен дожд повеќе од 5-6 часа на поголема површина

2. нагло топење на снег од планините

3. испуштање на вода од вештачките езера поради преполнување или преголем притисок врз браната

скоро секоја година Полошкиот регион трпи поплави поради испуштање на вода од хидроакумулациите

кејот на Вардар во Скопје е доволно висок и широк да издржи големи количини на дожд и топење на снег, но за неконтролирано испуштање на вода :confused:
Кејот по поплавите во 62ра целосно е реформиран и издлабено е коритото, така да тоа што се случило тогаш, сега е како превентива земено да не се повтори.
Е сеа тука доаѓа моментот на изградените арки како некакви „брани“ кои би го попречувале текот на Вардар а со тоа и би го покачувале нивото на водата.

Кај мене се намали дождов, роси само.
Од Скопје сум, нит земјотрес осетив, нит бутур...
Све е до психа. Мисли позитивно, ќе помине све. :D

Гледам одма почнаа по фб да се молат за Скопје.
Ништо нема да биде, бе. Мало невреме само. :D

.

Велат: Животот на почетокот ни “фрла“ многу малечки камчиња за да не’ сензибилизира, но ако тие ги игнорираме, тогаш доаѓаат поголеми и поголеми. Ако пак и тие ги игнорираме, тогаш поради нашата игнорантност, ќе си ја скршиме главата од карпата што (ќе) се тркала!

Знаеш Кој е Животот, ... и Кој е Карпата?

Годинава се исполнуваат 100 години од првата светска војна, која што започна баш од регионот каде што беа големите поплави. (Гаврило Принцип)
На светско ниво имаме големи еколошки промени, топење на поларните мразеви, зачестеност на земјотреси, ...
Современиот човек верува на сопствената технологија, многу повеќе од на Евангелието БОЖЈЕ и неговата Теологија!

Пред очите може да ни се исполнуваат пророчанствата, а ние слепци за спасителното Евангелие БОЖЈЕ, не сме во состојба да го сфатиме тоа!

Тоа е тоа реченото: >>Кога слепците се водени од слепци, сите заедно ќе паднат во дупка!<<

Но, како што рече ти, драга шумеќа таблето:
““Све е до психа. Мисли позитивно, ќе помине све. :D““

2011-03-17-positive-thinking.jpg

Последно уредено:
Даљинското од HAARP-от е кај @Crazy in Love и ете што се дешава. Затоа не враќа на чет:(

Даљинското од HAARP-от е кај @Crazy in Love и ете што се дешава. Затоа не враќа на чет:(
Тоа требаше да биде тајна.
Зошто? ЗоЖто? Por que?:place::place::place::place::place::place::place:
Ми се заглави на дожд, што да праам, еве пробувам да го одзаглавам, ќе видите резултати за некое време.:LOL::pipi:

40 степена беше пред пола саат кога бев до продавница , а сега бура иде :confused: Што сме ти згрешиле Господи? :place:

Е па облаци, дека темни, и ние од оваа страна, сакаме да ја почувствуваме темнината.:свиркам:
Не сум крејзи бе!!:icon_mrgr:
Длабоко во душа сакаш цел град да биде темен, епа нема!

кај врне? аеродром ОШТЕ не

Молитвите помогнаа, невремето престана за 5-10 минути (y)

кај вас престана, али тука во валандово што доаѓа. Од сегде е темно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom