Глупи реклами

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
753
Поени од реакции
701
Локација
Заедно со ветерот
Не знаев каде и дали има нешто околу ова и ако не е за овде админи проштевајте:D
Вака ме интересира оние глупине реклами Почитувај го сообраќајот почитувај го животот
Колку се исправни и дали воопшто се правилно смислени? Зошто се емитуваат во било кое време а кога почнуваат син ми (нема ни 3 год) сака да ги гледа а гледа крвови и пиштоли и ред други глупости. Иако се трудам да не гледа такви работи не секогаш успевам да реагирам навреме, а дете ко дете тоа што му браниш по правило најмногу го бара. Не знам можеби грешам ама мислам дека можно е да имаат негативно влијание во развој на дете. Многу се морбидни и не знам дали такво нешто придонесува за целта за која е направено или има контра ефект бидејќи содржи сцени за кои во други тв форми има нагласок дека содржат такви и такви сцени???

Сите реклами се глупи, нема паметни реклами.

Незнам што глупо гледаш во овие реклами. Мене сто пати поглупо и понепрофесионално изработено ми изгледаат рекламите за павлаката на Маестро, сретството Ајакс што чистело буквално се, сјаевите за садови кои со една капка ги миеле се...............:)

Овие реклами прво ми се допаѓаат што се професионално изработени.............., не викам дека не изгледаат морничаво и грозно, но ако не друго бар може ќе направат малце да им светне во главата на некои возачи.
А и децата нека ги гледаат............ уште од мали нозе нека знаат дека е добро да си добар и совесен возач, а не несовесен и невнимателен возач:)

Боб, интересно ти е да го гледаш тој ендемски вид што ’’кажува’’ како не треба да се однесуваш?
hqdefault.jpg

И дали според тебе има нешто поучно и професионално во рекламата?

Богат сум, па можам да си дозволам да плаќам за глупи реклами. Мислам, оти да не.

Незнам што глупо гледаш во овие реклами. Мене сто пати поглупо и понепрофесионално изработено ми изгледаат рекламите за павлаката на Маестро, сретството Ајакс што чистело буквално се, сјаевите за садови кои со една капка ги миеле се...............:)

Овие реклами прво ми се допаѓаат што се професионално изработени.............., не викам дека не изгледаат морничаво и грозно, но ако не друго бар може ќе направат малце да им светне во главата на некои возачи.
А и децата нека ги гледаат............ уште од мали нозе нека знаат дека е добро да си добар и совесен возач, а не несовесен и невнимателен возач:)

Професоонално дали се или не се не знам, не се разбирам ни од реклами, ни од режија,аудио ефекти или што знам што...ама тоа дека треба да ги гледаат деца со пиштол на чело??? Ако имаш деца ти пуштај им ги веројатно ќе ги направиш добри возачи

И јас сум добар по душа од реклами гледање, во животов досега ниту едно чоколадо немам украдено од продавница.

Не знаев каде и дали има нешто околу ова и ако не е за овде админи проштевајте:D
Вака ме интересира оние глупине реклами Почитувај го сообраќајот почитувај го животот
Колку се исправни и дали воопшто се правилно смислени? Зошто се емитуваат во било кое време а кога почнуваат син ми (нема ни 3 год) сака да ги гледа а гледа крвови и пиштоли и ред други глупости. Иако се трудам да не гледа такви работи не секогаш успевам да реагирам навреме, а дете ко дете тоа што му браниш по правило најмногу го бара. Не знам можеби грешам ама мислам дека можно е да имаат негативно влијание во развој на дете. Многу се морбидни и не знам дали такво нешто придонесува за целта за која е направено или има контра ефект бидејќи содржи сцени за кои во други тв форми има нагласок дека содржат такви и такви сцени???

Може да се направат во цензурирана верзија до 18:30-19 а по тоа време нека ги дадат во оригиналност или па нека ги даваат само во одреден период со предупредување. Пораката од прилика ќе биде иста. Во Германија беа такви, каде што имаше крв и слични некој незгодни сцени беа заматени каде што се гледаше трагата. Инаку тоа дали ќе влијаат негативно или позитивно мислам дека денес децата се раѓаат во таква ера каде што се им е достапно на дланка па ако не гледа крв на ТВ ќе гледа на нет и тоа уште полоши работи.

Ако ја некој најде на Јутуб реклмата на ЛЕПТЕН од пред многу годнии што почнвуше со (!) EA GAMES, CHALLENGE EVERYTHING...мислам..втф, кој врв на глупоќа беше таа..

Таа со Горазд за прашокот за перење која одеше пред 10ина година .. Still a reigning champion after all these years, според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom