Главоболка кај деца

• Креатор на темата Креатор на темата viko10
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 јули 2012
Мислења
10
Поени од реакции
0
Здраво!Сакам да прашам за проблемот кој го има моето дете.Веќе 3-4 дена се жали на главоболка и болки во очите кои траат па скоро по цел ден.Иначе детето има 13 години.Чекам за брз одговор.
Благодарам однапред!

Здраво!Сакам да прашам за проблемот кој го има моето дете.Веќе 3-4 дена се жали на главоболка и болки во очите кои траат па скоро по цел ден.Иначе детето има 13 години.Чекам за брз одговор.
Благодарам однапред!

Во тие 3-4 дена сте требале да посетите лекар зошто очигледно не поминува со чекање.
Штом главоболката е поврзана со болки во очите можеби станува збор за оштетен вид и потреба од носење на наочари со диоптер. Ама на форум никој не може да го прегледа вашето дете.

Благодарам однапред!
Пут по ноги на доктор и не чекај те друг пат толку време сепак се работи за дете :)

Aj па вие.. жешко е, кај да го носи по овие температури, глава ќе го фати..

Тие главоболки најчесто се ствараат од премногу седење на компјутер или друга работа што можи вака набрзина да ми текни е излегувањето во жешките периоди во денот. Доколку вашето дете седи пред компјутер долго време, едноставно направете си еден "часовник" каде што во овие периоди па и понатаму од кога ќе му помини главата ќе му давате времетрањето на неговото седење, односно ќе го скратите неговото долготрајно седење на компјутер. Друга работа, седењето на компјутер колку и да трај може да не донеси болки, туку неправилната положба на компјутерот. Значи во никој случај компјутерот не смее да биде наместен пред прозорец во кој зрачи сонце директно во компјутерот а воедно и главата на човек, затоа што така се зголемува ризикот за главоболки и ослабување на видот. Кога сме кај сонцето, односно жешкиве периоди кои достигувнаат до 40 степени, треба да пазите најмногу кога вашето дете излегува, односно во периодот послем 18:00 часот е најдобро , тогаш почнува онака да се разладува :).
Друго не ми текнува во моментов, но сигурно има уште работи кои можат да донесат главоболки, посебно во овие негови години како што е раниот пубертет :)

Neznam kako sto ti kazaa i pogore odma na lekar da si go nosis nikoj od tuka nemoze da ti pomogne , za obicna nastinka se nosat decata na lekar a ne pa za ova sto e poseriozno

Ако има и вртоглавица тогаш сигурно му се оштетува видот, само лекар...;)

И јас имав проблем со главата. Тој ден на 27 април бев втора смена во школо и на 3-ти час толку многу ме болеше главата што ми идеше да повраќам. После 2 дена седев во соба и наеднаш почна да ми трепери главата, ама само од левата страна. Таман што помислив дека престана да ме боли главата после 20-тина дена два дена по ред ме болеше и после 4 дена пaк. Поминаа неколку недели без главоболка и последен пат ме болеше главата на 10 јуни. Од тогаш па се до ден денес не ме боли.
Многу ми беше страв да одам на лекар и еве ден денес немам отидено. Сакам да одам да видам што е како e, ама пусто страв ми е што ќе ми кажат:confused:

Благодарам однапред!

Колку време седи пред комјутер?

Imam vnuk so isti simptomi i da po cel den bese kompjuter i pocnuva da razviva nekoj ocen pritisok itn... treba roditelite da gi drzat decata so ponastrana od kompjuterite barem dodeka se na raspust letovo, jas go izvadiv kabelot od monitorot od kaj vnuk mi i kraj !!!

Може и ништо од ова што ти кажаа да е,може да е само синуси.Јас ги имам,и многу е заебано,доколку седи под клима,промаја,голема е веројатноста да е тоа.У глобала нема спас од тоа,јас пробав 300 работи,најмногу ми помогна солена соба...однеси го на лекар,ако е тоа,почни со тоа што ќе ти каже лекарот,ако не му помага,тогаш солена соба би требало да му ги НАМАЛИ болките...али ќе се навикне,јас со нив сум од мал..

а може и да е сосема нешто по сериозно,али,никој неможе да знае тоа освен лекар...така да...среќно!:)

Back
На врв Bottom