Гитаристи

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
Vai е закон
немам зборови.
Криво ми е шо не бев на концертот и то ептееен

И криво да ти биде.

Не знам. Поминаа веќе 3 месеци.. ко вчера да беше.. абе неговата музика онака, дотакнува у душа.. неам зборови стварно..

Mesaja напиша:
Месаја, и јас го сакам Џон многу, у ствари за мене нема најдобар, сите се добри на свој начин, разбираш? Но сепак темата е Ваи нели? РЕСПЕК за сите други гитаристи, но Ваи е нешто посебно...:cuc:

Ја мислам дека на овој човек се му е јасно кога станува збор за музика и гитара.

Нео у матрикс. Тоа е Стив вај во музиката!

Steve Vai напиша:
:music3::music3:Типот не да е цар.... Јас бев на концертот во Софија :shok:на 16 ноември, бев во првиот ред, иначе го гледав втор пат, првиот пат беше во мај 2000.... Јас ги ценам сите гитаристи подеднакво, знам дека секој вреди на свој начин (иначе сум гитарист по професија), но толку отвореност према музиката не сум видел и чул кај ниту еден гитарист до сега. Неговите најмали фрази, зрачат со чувство, у ствари типот така и ги прави своите дела, зема еден state of expiriance, и тој осет (дали е плач, дали е молитва или среќа, или обично молчење), тој го пренесува на своите шест жици (иначе, типот ретко свири седум, иако тоа го спомнувате во горните излгања, во живо ниту еднаш не засвири на седморката). Човекот е wizzard!!! Без зборови... Нов сум на форумот, иначе сигурно јас би ја отворил темата :):music3::music3::music3::sport1::sport1::cheeky1::cheeky1:

Пер, ја и ти заедно да не сме биле :)

Steve Vai напиша:
Месаја, и јас го сакам Џон многу, у ствари за мене нема најдобар, сите се добри на свој начин, разбираш? Но сепак темата е Ваи нели? РЕСПЕК за сите други гитаристи, но Ваи е нешто посебно...:cuc:

:cuc:

moTaro напиша:
Пер, ја и ти заедно да не сме биле :)
Ако си бил на 16 ноември во Софија, значи сме биле заедно. Јас бев во првиот ред, одма пред Billy Sheehan. :)

Joe Satriani

Еден од највлијателните гитаристи. Баш ме интересира шо мислите за Џо!
Alan_Parkinson-parky-JS2-sm.jpg

Го гледав како предгрупа на Стиви во Софија два пати. РЕСПЕК

Добар е бе....
Супер гитарист...
Го поштуем човекот...:wink:

Што да мислам. Ги имам сите три гитаристи: Steve Vai, Eric Johnson и Joe Satriani на едно ЦД, Three Gitars мислам дека се викаше. Гитаристи-за-гитаристи музика.

За него мислам дека иако можеби не е најтехничи поткован, сето тоа не е ни толку битно од фактот што типот ја има можеби НАЈЦВРСТАТА мелодија од сите гитаристи заедно.
Неговите теми се сите, без исклучок хитови.

Неповторлив, незаменлив. Дефинитивно жива Легенда!

Да напоменам дека неговите модели на Ibanez односно JS серија, се за мене мноогу помеки и по јузер френдли отколку крутите верзии на Џем што се потпис на ваи.

Carlito Brigante напиша:
Што да мислам. Ги имам сите три гитаристи: Steve Vai, Eric Johnson и Joe Satriani на едно ЦД, Three Gitars мислам дека се викаше. Гитаристи-за-гитаристи музика.
Proektot se vika G3, gi ima tri dela, prviot e so Eric Johnson, vtoriot so Yngwee Malmsteen, i tretiot najnovata G-trojka so John Petrucci.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom