Гитаристи

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Веб-сајт
vuna.blog.com.mk
Ерик Сардинас

Типот го глеав у Виена со Стив Ваи.. а разбрав дека пред некое време бил и у Скопје. Импресии некој?

Мене комбинацијата на блуз, кантри и дисторзии ме погодуе у срце.. башка каубој.. башка џанак.. :music3:

Офчар напиша:
Типот го глеав у Виена со Стив Ваи.. а разбрав дека пред некое време бил и у Скопје. Импресии некој?

Мене комбинацијата на блуз, кантри и дисторзии ме погодуе у срце.. башка каубој.. башка џанак.. :music3:
Беше тука пред незнам колку години....
Редовно даваат на собраниски репризи од неговиот настап...
Иначе типот е....СТРАВА!!!!

:music3::music3::music3:

сеа ми иде на рипит неговиот албум „Black Pearl”.. многу лудо типче.

у виена на концертот се симна у публика будалиот и свиреше.. после тоа ја исклучи од струја и свиреше акустика.. имаше и мал милион гачки, не ми текиња.. а да, свиреше со флаша пиво. на крај исто частеше пива :)

Никад чуо
Дај нешто да слушнеме од него, па после ќе прајме муабет.

Ја за себе сеа си уживам у Елвис Притисли-Суспиш`с мајндс

StormAngel напиша:
Никад чуо
Дај нешто да слушнеме од него, па после ќе прајме муабет.

Ја за себе сеа си уживам у Елвис Притисли-Суспиш`с мајндс

у европа си, имаш јак интернет СИМНИ СИ :icon_lol:

иначе еве го ѕверот:

eric_sardinas.jpg

Eric_Sardinas_3.jpg

ericsardinas-4.JPG

Steve Vai

Не знам, чоеков го обожавам.. неам многу на хард, иако иам доста концерти глеано и слушано.. али генијалец е..

Типот ја измислил 7-жичната гитара.. типот свири со јазик цели минути..

Едноставно БУДАЛА за гитарите.. викам дека е највеликиот после Хендрикс.

Бапка на новиот албум му свири и Tony MacAlpine - металците мора да го знаат.. Billy Sheehan исто..

На концертот коа му бев исто свиреше акустично.. и снимаше анплагд едно 45 минути.. исто е виртуоз и на акустична..

Абе џабе го величам, едини начин да се доживее е да се чуе..

И какви луди фацки праи коа свири,језда од цепање.. ама владее..

Steve-Vai.jpg

Official Web Page

Гитарите на Ваи - бренд у права смисла

gtr040.jpg

Ibanez Jem Tripleneck
Serial # LA060493

The only one of its kind. This guitar has appeared on a number of magazine covers, and can be seen on the stage during Vai's "The Tonight Show" performance on August 3, 1993. The first neck is a 12-string, the second neck is basically a Jem guitar set-up with a whammy bar, and the third neck is a fretless. It is stored in an insanely wide guitar case that looks like the top of a black table, and is safely stowed in Steve's home.

Ако го има некој видеово кажујте..

Затоа го поштуем :)

Иначе, у биото не му додадов дека почнал со Френк Запа.. иначе ученик на Џо Сатријани.. и до ден денес г`з и гаќи.. свират у Ге Три со тој типот као се викаше..

Поздрав со For The Love Of God

На Дивне би и се свиѓала пошто песната е така нежна и романтична.. пууу

а бе посер не виден.........и бивши гитарист на вајтснејк.....е не знам....
не сум толку по него...ама има еден албум со стварно добри песни.......

пс: тоа со 7 жичната не е точно

добро, ја кажав за почетокот..

иначе има свирено и со боб дилан и со кој све не..

а 7 жичната.. хмммм ja се искењав со тоа „ја измислил“.. срамои живи..

си била измислена одамна, ја користеле у џезот ко на пример Џон Пицарели.. али Стив е првиот што мава рифови на 7 жици со сигурност.. а после него Џон Петручи (да не имаше некој негов фан тука? :) ).. и така..

иначе на гитар-пол.ком е на второ место.. за малце позади Запа.. па сеа види ти колку е само посер :)

Не е до толку.....тоа со 7 жичената гитара боље да не го кажеше...иначе на Г3 е со John Petrucci(The Exaggerator) и Сатриани....
И шо е толку битно дали он прв почнал да свири на 7 жичена...финтата е да знаеш да свириш на неа, да ја владееш ко Џон.....

Типот е добар, не викам дека не е, али мене не ми се свиѓа многу....

Офчар, претпоставувам дека си гитарџија чим си отворил за Vai Тема.

Ако сакаш..., јас ја имам отсвирено Die to Live на MIDI background Матрица, Lead Гитарата од Г-дин Vai.... да ти ја пратам на маил да го чуеш чичко ти моТаро, и ако имаш ти нешто отсвирено од него, или општо прати да видам колку сериозен свирач си. Нормално доколку не сум згрешил дека си гитарџија!

Поздрав.

btw... имав обиди и за For the Love of God, таа ми е до пола некаде отсвирена исто на Миди матрица, али ме мрзеше да ја кинам до крај и се откажав:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom