Гитари

• Креатор на темата Креатор на темата opasna12
  • Време на започнување Време на започнување
у смешко имаш евтини, незнам точно колку се

Море тие идиотите немаат жици веќе неколку месеци, се нешто пратката не им стигнала (ЊТФ?!)

ако гледаш така, има и бас акустичен, и има за лева и за десна и има со 4, 5 и 6 жици.

бас и бас гитара има разлика како флејта и кларинет, иако формата им е слична:tapp::tapp::tapp:

Ни ти си немаш појма од музика...

Флејта е лимен дувачки инструмент...
Кларинет е дрвен дувачки инструмент...
Басот е трзачки жичен инструмент....
Гитарата истотака...
Тука се докажува концептуалната фази-...
2 параметри се еднакви , 2 параметри не се...логика
нивниот категоризиран сооднос неможе да биде правилен...

Њањањањањањањањањања :vozbud::pipi:

абе кој знае да штима гитара доле кај Set Up - от , раштимана ми е прва жица ииииииии неможам да ја средам незнам како .. помош некој ?

абе кој знае да штима гитара доле кај Set Up - от , раштимана ми е прва жица ииииииии неможам да ја средам незнам како .. помош некој ?

Ваљда мислиш на бриџот доле?

Ако е тоа удри флажолет на 12то од таа жица, та ондак празна истата жица...ако звучат исто значи наштимана ти е, ако ти е слабо уво пробај го истото со штимер - треба на двата тона да ти дава E.

Ваљда мислиш на бриџот доле?

Ако е тоа удри флажолет на 12то од таа жица, та ондак празна истата жица...ако звучат исто значи наштимана ти е, ако ти е слабо уво пробај го истото со штимер - треба на двата тона да ти дава E.

aбе знам како се проверува , али незнам како се штима... заебана е празна жица дава Е а на 12то поле скоро Dis... и сеа ако штимам од доле да ја кренам да ја дотерам до Е ке се раштима на празна жица.. и тако незнам на која фитна се штима ако знае некој нека каже утре иам свирка у бариста... да не идам со усрана гитара :)

aбе знам како се проверува , али незнам како се штима... заебана е празна жица дава Е а на 12то поле скоро Dis... и сеа ако штимам од доле да ја кренам да ја дотерам до Е ке се раштима на празна жица.. и тако незнам на која фитна се штима ако знае некој нека каже утре иам свирка у бариста... да не идам со усрана гитара :)

pa da de, ja stimas E, posle stimas od kobilica za 12to pole, posle pak ja stimas E, pa pak od kobilica za 12to. ova go prais se duri ne se pogodat ko so treba. dobro si trgnal, ama dovrsi sea.

Некој случајно да не поседува или ја има пробано Fender Telecaster Blacktop HH RW SL Silver? Тоа е некоја нова серија на гитари од Fender, има 2 Alnico Hambucker-и, може да извади моќна дисторзија но сепак си го задржува оној телекастерскиот шмек.

http://www.musicstore.de/en_EN/BGL/...Telecaster-HH-RW-SL-Silver/art-GIT0020175-000

Еве за која гитара станува збор.

еве луѓе и од мене една СТРАТОКАСТЕР уникатен модел само што се извадени жиците и магнетите :salut: 011511174418.jpg инаку гитарава се продава :cheeky1: позз

DT150_small.JPG

Само што мојата не се продава :):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom