Гитара

• Креатор на темата Креатор на темата marg
  • Време на започнување Време на започнување
За почеток е одлична, земи ја слободно :D

Од кај знаеш?

Дали е добра гитарата Washburn за почетник,засега немам фатено гитара а имам желба да научам па ме интересира оти едно другарче ја шитка.

Има многу модели на Washburn гитари, плус ти купуваш гитара на старо, можеби има проблеми со вратот, со штимање, кај ванѓа вакви прашања да поставуваш.

10257249_591489777616131_6326595362378933719_o.jpg
Eве како изгледа ја дава за 6000 оти итно му требале пари за матура.

10257249_591489777616131_6326595362378933719_o.jpg
Eве како изгледа ја дава за 6000 оти итно му требале пари за матура.
Знам затоа што сум свирел... Мислам дека около 6000 беше и Fender Squier Bullet. Ако не најдеш Фендер за тие пари земи ја и Washburn, choice is yours (Squier Bullet е солидна имам таква)

Знам затоа што сум свирел... Мислам дека около 6000 беше и Fender Squier Bullet. Ако не најдеш Фендер за тие пари земи ја и Washburn, choice is yours (Squier Bullet е солидна имам таква)
Готово ќе ја зеам се знам со него од мали години така да не му ја мислам многу. \m/ :D

Готово ќе ја зеам се знам со него од мали години така да не му ја мислам многу. \m/ :D
bulletbsb-00.jpg

Не е работа што се знаеш, види ако е иста цена Фендер е Фендер...

bulletbsb-00.jpg

Не е работа што се знаеш, види ако е иста цена Фендер е Фендер...

Леле колку глупи коментари даваш. Fender си било Fender... Има Fender-и (т.е. Squier-и) oд 100 евра и има фендери од 1000+ евра. А за Washburn-от ако не си ја свирел конкретно таа гитара немој да даваш такви коментари. Има разлика од модел до модел. има и разлика меѓу 2 гитари од ист модел поготово ако се ниска класа. Ама џабе зборам јас пошто се гледа дека ти си неписмен и нема да ме сфатиш.

Леле колку глупи коментари даваш. Fender си било Fender... Има Fender-и (т.е. Squier-и) oд 100 евра и има фендери од 1000+ евра. А за Washburn-от ако не си ја свирел конкретно таа гитара немој да даваш такви коментари. Има разлика од модел до модел. има и разлика меѓу 2 гитари од ист модел поготово ако се ниска класа. Ама џабе зборам јас пошто се гледа дека ти си неписмен и нема да ме сфатиш.
Толку многу сакаш да се расправаш ? :D
Ако толку те интересира имам и Mustang (кога си веќе кај цената). И дај немој да ја "труеш" темата...

Толку многу сакаш да се расправаш ? :D
Ако толку те интересира имам и Mustang (кога си веќе кај цената). И дај немој да ја "труеш" темата...

не туку сакам стручни коментари подржани со аргументи. Ти туку така си кажуваш.

@M!K! ако се лажеме, тогаш Squier-ите од 100 евра се одлични. Мој впечаток е дека после Jack&Danny што ги шиткаа по 100-тина евра, овие демек-фендери се најтапа гитари. Имам пробано 2 такви и од фендер само името стои. Едната од тие две после 3-4 месеци почна да покажува слабости со магнетите, почнаа праговите да се вдлабнуваат и сл. Јас не би дал ни денар за такво нешто, за 100 евра поарно би земал акустична.

@M!K! ако се лажеме, тогаш Squier-ите од 100 евра се одлични. Мој впечаток е дека после Jack&Danny што ги шиткаа по 100-тина евра, овие демек-фендери се најтапа гитари. Имам пробано 2 такви и од фендер само името стои. Едната од тие две после 3-4 месеци почна да покажува слабости со магнетите, почнаа праговите да се вдлабнуваат и сл. Јас не би дал ни денар за такво нешто, за 100 евра поарно би земал акустична.
Нензнам јас почнував со неа и не беше лоша 5-6 месеци што ја користев, после земав Мустанг... ама сеуште си функционира супер.
Во право си со акустична, и јас би му препорачал ако почнува сега да учи да свири, најдобро е да почне со акустична.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom