Gibson Les Paul или Fender Stratocaster

• Креатор на темата Креатор на темата moskva_bojan
  • Време на започнување Време на започнување

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
Ajde dajte mi sovet sto da kupam Gibson Les Paul ili Fender Stratocaster.Se raboti za kopii na ovie gitari i imaat isti zvuk kako i originalnite. Pa luge ajde pisete

a da si kupis nesto vakvo ?
i_22.jpg

moskva_bojan напиша:
Ajde dajte mi sovet sto da kupam Gibson Les Paul ili Fender Stratocaster.Se raboti za kopii na ovie gitari i imaat isti zvuk kako i originalnite. Pa luge ajde pisete

...ist zvuk kako originalite nama shansi da imaat ali se nadevam deka se priblizno dobri...koa kupuesh el gitara bez certifikat,ponesi nekoj so tebe sto svirel na takva gitara da ja proba zasto ima razni raboti sto treba da se pazat pri kupuvanje na kopii gitari...moj sovet ti e ako sakash dobra gitara da najdesh - da se potrudish da najdesh legnata gitara na staro ali dobra-suva...sekako bolje nego nova kopija...pozdrav i uzivaj u zvukot na sto i da odberesh poshto tie dve sto gi spomna imaat sosema razlichen zvuk,hvat i tehnika na svirenje...ako si ritam gitarista i sakash buka pogotema odberi Gipson,ako si tehnichar i solo player,te sovetuvam da odberesh Fender(poshto na fender nema utka-se se primetue ali zatoa te nagradue gitarata so nepovtorliv zvuk koj sto nema shansi da go izvadish na Gipson)...pozdrav brat.:helou:

vaka... mislam deka najmnogu zavisi od toa kakva muzika sviris... Gibson ti se (po moe mislenje) poumetnicki nasoceni gitari. mislam deka se dobri za blues, jazz,rock'n'roll, a od poagresivnive stilovi za punk, hc punk, i sl...
Fender ti e povekje za pokomercijalna upotreba, mislam povekje za metal, za rock, i slicni stvari...

Освен техничките работи, битно е која тебе ти е позгодна за свирење и кој звук повеќе ти се свиѓа. Ако неможеш да понесеш некој што свири гитара, едноставна проверка за дали е добар вратот е да земеш штимер и да видиш дали тоновите што треба да се исти на различни жици се навистина исти. (пр. дали 6 поле втора жица е исто со 1 поле прва жица)

Брат ,прво пробај ги ,после и со десторзија пробај ги ако имаш можност, па одлучи си.

Ljupco напиша:
...ist zvuk kako originalite nama shansi da imaat ali se nadevam deka se priblizno dobri...koa kupuesh el gitara bez certifikat,ponesi nekoj so tebe sto svirel na takva gitara da ja proba zasto ima razni raboti sto treba da se pazat pri kupuvanje na kopii gitari...moj sovet ti e ako sakash dobra gitara da najdesh - da se potrudish da najdesh legnata gitara na staro ali dobra-suva...sekako bolje nego nova kopija...pozdrav i uzivaj u zvukot na sto i da odberesh poshto tie dve sto gi spomna imaat sosema razlichen zvuk,hvat i tehnika na svirenje...ako si ritam gitarista i sakash buka pogotema odberi Gipson,ako si tehnichar i solo player,te sovetuvam da odberesh Fender(poshto na fender nema utka-se se primetue ali zatoa te nagradue gitarata so nepovtorliv zvuk koj sto nema shansi da go izvadish na Gipson)...pozdrav brat.:helou:

dobro, ne bas isti zvuk slicen a inace ja bev pozadovolen od gibsonkata otkolku od fenderot. jas najveke sakam rok,a za toa na staro da kupam nema sansi bidejki imam kaj petorica otideno i toa gitarite rsum i mbea. izgrebani,bez lak. P.S: brat fala ti za sovetot

Еј земи си Fender Stratocaster и немој ич да му е мислиш

moskva_bojan напиша:
dobro, ne bas isti zvuk slicen a inace ja bev pozadovolen od gibsonkata otkolku od fenderot. jas najveke sakam rok,a za toa na staro da kupam nema sansi bidejki imam kaj petorica otideno i toa gitarite rsum i mbea. izgrebani,bez lak. P.S: brat fala ti za sovetot

...ako sakash rok kupi si Fender telecaster...nema vrska tremoloto so majstorijata na svirenje...ako si dobar i ne ti treba tremolo a i poevtina ti e i bash za svienje rok je...toa ti preporachuem...poshto sea kaza neshto konkretno...Gipson i nema dobra kopija kaj nas...

Ni jas nemam vrska od gitari, ali znam deka ritam gitaristot na mojot omilen bend Blind Guardian, Marcus Siepen, sviri na Gibson Les Paul. Taka da ako sviris ritam gitara zebi si go Gibsonot, a ako sviris lead gitara i solazi togas normalno Stratocaster.

Od kade toa deka gibson les paul ne bila za solazi . Pa les paul e top gitara be bas za solo e super samo kolku solo gitaristi sviraat na les paul ne velam deka fenderot ne cini ama deka les paul ne bila za solo so toa ne se soglasuvam

gibsonot ти е all style гитара... али и фендерот е закон... тежок избор...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom