Ги женат, а не ги сакаат?!

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Локација
Erusalim
Ги женат, а не ги сакаат?!

Сподели 5
Околу 21 процент од мажите би се ожениле со партнерка која сексуално не ги привлекува, а третина од нив би влегле во брак со некоја во која не се заљубени, открива едно американско истражување.
Мажите за разлика од жените, се склони кон брак со некоја за која знаат дека не е онаа вистинската, покажува истражувањето на американскиот портал Match.com спроведено врз 5,000 луѓе, пишува "Daily Mail".

Речиси 31 процент од мажите и 23 проценти од жените признаваат дека би влегле во брак без љубов со некој кој ги има сите квалитети кои ги бараат во партнерот.
gotovo-31-posto-muskaraca-bi-se-ozenilo-nekim-koga-ne-vole-504x335-20120206-20120209160036-18561ca0b.jpg

Околу 21 процент од мажите би се ожениле со партнерка која сексуално не ги привлекува.
Од нив 44 проценти би ја раскинале врската поради лош секс, додека истото би го направиле 50 проценти од жените, потврдува истражувањето.
Исто така, желбата за брак е посилна кај мажите во 20-те и 40-те години, отколку кај 30-годишните мажи. За разлика од нив, жените бараат високообразован партнер со успешна кариера.
Идејата целиот живот да го поминете сами може да ве скрши, а на тоа не се имуни ниту мажите.
Иако повеќето од нив се преправаат дека се храбри, тие всушност сакаат да имаат некого со кого ќе се смират, тврди Том Хант.
Со текот на времето, луѓето почнуваат да ве прашуваат каде ви е поубавата половина а на свадбите секогаш седите сами, што не е ни малку удобно, истакнува Ник Соман, основачот на компанијата "LikeBright".

"Резултатите од истражувањето се одраз на ситуацијата во општеството. Имено, жените се почесто заработуваат најмногу во семејството, а во голем број на случаи сами ги одгледуваат децата.
Колку што тие се обидуваат да "побегнат" од заштитата на куќата, толку мажите сакаат повеќе да се смират, нешто налик на обратен феминизам", објаснува Том Матлак од порталот "The Good Men Project

ima li vistina vo ova ???
moj stav e deka e taka .
sto mislite vie ???

Речиси 31 процент од мажите и 23 проценти од жените признаваат дека би влегле во брак без љубов со некој кој ги има сите квалитети кои ги бараат во партнерот.

+ тие што не признаваат..... ко ќе видиш точно е све, само процентот е тро поголем :pos:

Како и све останато.. и тоа стана бизнис

„Би ја прекинале... би стапиле во брак... би ова... би она...“
И ја бих, сине, и ја бих.

Колкав процент ја прекинале врската (без „би“) заради лош секс? Колкав процент стапиле во брак со личност која не ја сакале (без „би“)? Тоа е интересното.

Не можам да ги најдам правилните зборови да опишам колку ги мразам овие истражувања. Нејсе, по темава, жалосно е што сепак постојат вакви луѓе, кои се женат од интерес или од други причини и се главна причина зашто се уништува светоста на бракот...

Во врска со темава мислам дека потписот на Крејзи кажува се што има да се каже.

Јас мислам дека муабетот на Лазар овде има голема вистина. Што е битно каква е, битно да е „добра“.

Општо е познато дека жените ги привлекуваат леви типови кои не им е гајле за ништо и ја третираат жената како мотор и кола значи си го живеат својот живот и не се патолошки опседнати каква е женската и дали е најдобра едноставно уво ги боли.

И бракот како одлука е спонтан нешто како коа идеш у војна дали ќе преживееш не е важно ,важно е целта.

Толку од мене.Животот и природата се такви заебани.

и сега ја откривте америка, луѓето стапувале во брак и од други причини освем љубов. бреј јака работа откривте

Не знам зошто ама ова не ме изненадува ич, особено па во нашево опкружување. До толку може да се избегани што буквално држава даваат за пичка. Жениве доста поцврсти се и помалку стануваат зависни па и полесно пребродуваат, за разлика од муживе кои се жив очај и патетика. (не дека сакам да им се додворувам на жените, туку ова го заклучувам од минати искуства, а и резултати од некои емпириски истражувања правени врз мои поблиски или подалечни познаници :) )

Мене ме интересира како можеш да спиеш со некого да го гушкаш, и сите тие нежности кој се подаруваат од база на љубов, сексот пак ајде некој го имаат како празнење или трошење хормони, но некои работи неможеш да ги правиш без да го сакаш лицето со кое си, на пример во животот се случуваат разни заебанции, болести тешки лесни, ете му прифали некој орган или дел, ако не го сакаш човекот со кој си или жената ќе му донираш свој дел? Јас на пример за маж ми, одма вадам бубрег и му го давам без да трепнам, нормално тоа доаѓа од моментот дека го сакам до тој степен што неможам да го гледам да страда или да е во болка.
Затоа ќе речам сите тие работи без љубов или зделки се кратко трајни кад тад ќе се скршат, она што е вистинско ќе си остане.

Охо колку ги има вакви и тоа се заедно од најразлични причини,познавам јас најмалку 3-4 пара кои се заедно од причина што немаат храброст да се разделат и да пробат да бидат сингл некое време. Имаше еден пар кои се разделија и по една недела кокошката сфати дека нема да можи да најде поарен и го зеде истиот ут за маж за да не се испишмани и тој во меѓувреме.
Некои се заедно заради материјална сигурност, некои заради стереотипите, некои чисто само да имаат нечие физичко присуство за празнење и полнење. По моја проценка процентите си се во ред, дури и малку се конзервативни.

Затоа ќе речам сите тие работи без љубов или зделки се кратко трајни кад тад ќе се скршат, она што е вистинско ќе си остане.
Јас имам сосема различно мислење од тебе. Сметам дека браковите кои се базираат на „ љубов “ се краткотрајни и дека што „ љубовта “ , во почетокот е посилна, толку, подоцна, кавгите се посилни. Затоа давам предност на бракови кои се засниваат на друга основа.
Низ историјата ретко имало бракови кои се засниваат на љубов. Често подоцна, по склучување на бракот ќе се јавела љубов.
Кога некој крал, на пример Царот Петар I, ќе решел да се ожени, ќе прател делегации по цела Европа да му бараат жена. Во тоа време немало ниту фотографија, па само врз основ раскажување на пратениците, ќе склучел брак. Бракови се склучувани и од политички причини. На пример Изабела од Кастиља и Фердинанд од Арагон, склучиле брак, со тој брак е формирана денешна Шпанија, протерани се Арапите од Шпанија дури и го пратиле Колумбо да ја открие Америка.
Таквите бракови, нај често биле многу среќни и често во нив се случувале многу романтични настани.
Еве ти еден пример: бракот меѓу Анри IV и Маргарит де Валоа со кој започнало истребување на протестантите во Франција. Врз основа на ова, Дима го напиша романот Кралицата Марго. Имаше и филм со ист наслов, за кој филм музиката ја напиша Горан Бреговиќ, а насловната улога ја играше Изабела Аџани.

Јас имам сосема различно мислење од тебе. Сметам дека браковите кои се базираат на „ љубов “ се краткотрајни и дека што „ љубовта “ , во почетокот е посилна, толку, подоцна, кавгите се посилни. Затоа давам предност на бракови кои се засниваат на друга основа.
Низ историјата ретко имало бракови кои се засниваат на љубов. Често подоцна, по склучување на бракот ќе се јавела љубов.
Кога некој крал, на пример Царот Петар I, ќе решел да се ожени, ќе прател делегации по цела Европа да му бараат жена. Во тоа време немало ниту фотографија, па само врз основ раскажување на пратениците, ќе склучел брак. Бракови се склучувани и од политички причини. На пример Изабела од Кастиља и Фердинанд од Арагон, склучиле брак, со тој брак е формирана денешна Шпанија, протерани се Арапите од Шпанија дури и го пратиле Колумбо да ја открие Америка.
Таквите бракови, нај често биле многу среќни и често во нив се случувале многу романтични настани.
Еве ти еден пример: бракот меѓу Анри IV и Маргарит де Валоа со кој започнало истребување на протестантите во Франција. Врз основа на ова, Дима го напиша романот Кралицата Марго. Имаше и филм со ист наслов, за кој филм музиката ја напиша Горан Бреговиќ, а насловната улога ја играше Изабела Аџани.

Да ама тоа било во далечна историја, немале друг начин на комуникација и поинаку размислувале, се работело за територии и војни, тука нема чаре, и сега да живееме во некоја слична ситуација ќе се случуваат бракови од интерес за да се зачува нечиј мир или слобода, но обични луѓе како нас, да влезат во брак од што од курташак, од што мора? Така воопшто не ни мора да се заснива брак, нек си тераат лабаво како и досега, не ја разбирам поентата дека страсната љубов или обичната љубов изчезнувала, како бре ја што сум марсовец па уште си го сакам човекот исто како и првиот ден?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom