Ѓеврек...

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
ѓеврекот е најтурско јадење на свет. значи, врска нема со социјализам :) иначе порано имаше една пекара кај амбулантата во карпош 1, правеа ептен добри ѓевреци. а добри ги прават и спроти фонтана. обичен одамна немам јадено, све некои француски, лиснати, вакви, такви, ама не е тоа-тоа. традиционален ѓеврек е најбоља ствар :)

Не реков дека тогаш е измислено туку ме потсетува на тој период. А иначе најдобри ѓевреци секогаш се околу амбулантите.

Геврече секој ден з адоручек ама без јогурт, најубаво до сега што сум пробала е доле во подрум во ГТЦ незнам како се вика

Јадам понекогаш.Ама ги сакам и варените гевреци...ммм.
:salut:

Многу вкусно јадење, поготово ако е потпечен.. во комбинација со јогурт мх мх мх :) Во Лептокарија на "Ќош" и исто во Лептокарија во Јоhn's Bakery. Најбољи геверци што ги имам пробано.

Во Кичево во „Кики„ има најубави ѓевречиња :) Лиснати се и вртени целите, ептен ги сакам!

Ја видов темава и баш си помислив од кога немам јадено. Варениот ѓеврек ми е највкусен.

тиии геврек неам јадено со години
иначе порано сум ги делкал ептен :D

тууу не сум јадел ѓеврек 100 години добра идеја утре да си пецнам во школо

После град навечер во фурната во Чаир 2 топли ѓевреци со јогуртче ммммм прекрасно штета што сега се реновира долго време не сум јадел.Ама ептен е убаво.:pipi:

Порано речиси секој ден јадев геврек сега нешто многу ми се суви. Ми се допаѓат кога се пресни, сеуште топли. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom