Генерален штрајк на СОНК

• Креатор на темата Креатор на темата alex-st
  • Време на започнување Време на започнување
На времето кога бев прва, СОНК протестираа на сличен начин со прекин на наставата и штрајкот им траеше недела дена. Викаат сега бил кризен период, а тогаш истото се случуваше во Мај кога е најкритичниот период за финализирање на оцените, истата учебна година ја започнавме две недели покасно поради војната а првото полугодие го завршивме порано поради лошите временски услови ( ептен беше ладно )па ја изгуравме цела учебна година без проблеми . По протестот кога дојдовме на настава ни беше соопштено дека сите оние писмени кои биле закажани пред истиот нема да се одржат, со оглед дека беше Мај и дека бар во мојата Гимназија ( џеј би ти, поздрав до Ачкоска ) сите писмени буквално беа закажани пред истиот, ние бевме ослобоедни од тестови. Оцени ни лупаа како од шала, ништо не се обработуваше, така да верувам дека и оваа година во 80% од училиштата ке биде така, нема потреба од ширење на паника за добивање на оцени, сега полесно ке ви биде а и професорите ке бидат попопустливи .

На времето кога бев прва, СОНК протестираа на сличен начин со прекин на наставата и штрајкот им траеше недела дена. Викаат сега бил кризен период, а тогаш истото се случуваше во Мај кога е најкритичниот период за финализирање на оцените, истата учебна година ја започнавме две недели покасно поради војната а првото полугодие го завршивме порано поради лошите временски услови ( ептен беше ладно )па ја изгуравме цела учебна година без проблеми . По протестот кога дојдовме на настава ни беше соопштено дека сите оние писмени кои биле закажани пред истиот нема да се одржат, со оглед дека беше Мај и дека бар во мојата Гимназија ( џеј би ти, поздрав до Ачкоска ) сите писмени буквално беа закажани пред истиот, ние бевме ослобоедни од тестови. Оцени ни лупаа како од шала, ништо не се обработуваше, така да верувам дека и оваа година во 80% од училиштата ке биде така, нема потреба од ширење на паника за добивање на оцени, сега полесно ке ви биде а и професорите ке бидат попопустливи .

па ти коа си бил тогаш...мислам дека немаше матури полагања...екстерни тестови и тие работи...и тоа со оцените...сега од надвор оценуваат...фрчат инспекции...нема мрдање...јас не се жалам секако на мајтап ми поминуваат годините така да исто ми се фаќа..

Така е сун, пријателе, ама деца.. После 2-3 страни кога нема да се гледа твојот пост пак ќе се жалат :)

Абе капетане, ако сакаш да си учиш за матура, можеш и дома. И така се жалите дека ви е досадно, нема што да правите.. Еве, учете си. Станете у 6:30 саат, учете до 20 за 1 ( како да одиш на школо ) и готово, мислиш дека ќе знаеш помалко отколку ако директно у школото ? Како да не, кој ќе се заебава на час, кој ќе си пишува пораки со женската..

па ти коа си бил тогаш...мислам дека немаше матури полагања...екстерни тестови и тие работи...и тоа со оцените...сега од надвор оценуваат...фрчат инспекции...нема мрдање...

Немало инспекции тогаш ? Две или три професорки беа избркани од работа тој период поради лошо и непрофесионално работење, а плус ние бевме и прва генерација со новата програма, и те како бевме под надзор на Министерството за Образование.
Вие сте само усовршена верзија на програмата која беше воведена во периодот кога јас упишував прва година, тогаш мислам дека дури и поригорозни беа со тие инспекции .
А за матура, полагаа само оние кои не поминуваа одлични 4 години, али онака, како од шала зашто како што реков, ние бевме првата генерација која учеше по новата програма па сеуште не беа подготвени од Министерството за Образование целосно да ја имплементираат истата, која беше преполна со дупки и празнини .

Така е сун, пријателе, ама деца.. После 2-3 страни кога нема да се гледа твојот пост пак ќе се жалат :)

Абе капетане, ако сакаш да си учиш за матура, можеш и дома. И така се жалите дека ви е досадно, нема што да правите.. Еве, учете си. Станете у 6:30 саат, учете до 20 за 1 ( како да одиш на школо ) и готово, мислиш дека ќе знаеш помалко отколку ако директно у школото ? Како да не, кој ќе се заебава на час, кој ќе си пишува пораки со женската..

тоа кажав погоре...не ми е важно мене дали ке сме оделе во саботи..или недели пошо во сабота немам одено никогаш...па зошто сега...а за оценките....јас книга фаќам само за во ВЦ поке ич....си поминувам со препишување дрн мрн па ај за една двојка ке ми клат....а за матурата......дали ке поминам или не....не ми е баш важно...само да се извеселам со класот..фамилијата со која сум бил 4 год па после...јбг...немам секако ништо зацртано во животот...малце оф топик заминав:smir::smir:

Хах, а знаењето ?! Мислиш исто е професор да ти предава, и сам да учиш дома ?

Да прашам, дали има некој информација, дали викендов ке има повторно состанок помеѓу СОНК и Владата ?

ајде ајде уште малце сите ке почниме...полека полека се повлекуваат сите и си продолжуваат по старото....страв и трепет се влева...

eden na eden post kaza mnogu ubavo, neka mi prosti sto ne go citiram ni imeto, a go parafraziram negovoto mislenje, so moe tolkuvanje popatno, problemot so prosvetarite ke se resi ako SITE diplomirani so visoko obrazovanie se vrabotat a starite nek a si odat vo penzija koi imaat zakonski uslov, inaku vaka pravime samo steta, se otvaraat fakulteti a nema moznost za vrabotuvanje od start, za veke diplomiranite a ne ovie samo otvaraj fakulteti, ako nema potreba od kadar trebaa da se zatvorat fakultetite, a ne oni samo zemaat pari ti davaat diploma a so nea da se slikas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom