Генерација 96-та

Џабе ќе ти кажувам бе друже, сеа ако сакаш да ми префрлаш едно друго остај,не ме замарај. :icon_mrgr:
Само сакав да кажам дека на нејзини години уште игравме шо се вика џамлии она по миничи сама си иде во 00 или 1 часот по полноќ,за мене не е тоа нормално па сеа...
Па ништо не ти префрлам. Па скоро сите школски пред 8-9 години во осмо носеа миничи кога излегуваа.
Нареден пат да не ти е чудно сама да иде понуде се ја испратиш. 3-4 години и не е некоја разлика :icon_mrgr:

Па ништо не ти префрлам. Па скоро сите школски пред 8-9 години во осмо носеа миничи кога излегуваа.
Нареден пат да не ти е чудно сама да иде понуде се ја испратиш. 3-4 години и не е некоја разлика :icon_mrgr:

Зависи,не ми е ич чудно така се командувани од дома... тро поубави,полека сеа со миничи ова она, па средно пецање....
Ги знам тие работи :sneaky:

женски од 8 мо искачаа у миничи уште коа ги глеав како 5то оделенче,па се до моментот коа бев 8 и мој другарки искачаа така.И сеа коа ке видам девојчиња на таа возраст,ништо не е сменето.
Сменето ви е само како гледате на работите.Незнам кој кур сте ја нашле генерација 96 хах..Ај да каже некој 30 годишен е у мое време немаше вака...Ама да ми збори некој што нема 18 напунето каква е младинава :pos:
А и да додадам авторов е изглеа некое типче што или не го пуштале од дома да шетне малце или да седи до покасно,па сеа коа може се осеќа тапа дека не го изживеал тоа коa го прошле сите.Сеа сите ке мрчите не треба така ова она,али седење у мало до касно во основно ми беше доживување,сеа коа се ми е дозволено не е толку интересно :)

женски од 8 мо искачаа у миничи уште коа ги глеав како 5то оделенче,па се до моментот коа бев 8 и мој другарки искачаа така.И сеа коа ке видам девојчиња на таа возраст,ништо не е сменето.
Сменето ви е само како гледате на работите.Незнам кој кур сте ја нашле генерација 96 хах..Ај да каже некој 30 годишен е у мое време немаше вака...Ама да ми збори некој што нема 18 напунето каква е младинава :pos:
А и да додадам авторов е изглеа некое типче што или не го пуштале од дома да шетне малце или да седи до покасно,па сеа коа може се осеќа тапа дека не го изживеал тоа коa го прошле сите.Сеа сите ке мрчите не треба така ова она,али седење у мало до касно во основно ми беше доживување,сеа коа се ми е дозволено не е толку интересно :)

Хахахаха...комедии си жими се :вонзем:

сељачко е и твоево,а уште по сељачко ќе биде и моето,ако вратам у стил" ау ти мене ќе ми збориш,јас кога сум седел до касно,сум пиел бадел,ти кај си бил" така да,ќе се воздржам од коментар,и онака си небитен/а.

Хахахаха...комедии си жими се :вонзем:

сељачко е и твоево,а уште по сељачко ќе биде и моето,ако вратам у стил" ау ти мене ќе ми збориш,јас кога сум седел до касно,сум пиел бадел,ти кај си бил" така да,ќе се воздржам од коментар,и онака си небитен/а.
а ти си го напишал ова или си го преземал ко што спомна?Не спомнав нигде дека нешто е сељачко,нити дека ,,ја сум пиел и така натака,, туку дека ова се фази што ги проаѓаат децата од сите генерации и не мора да пишувате глупи текстови како овој.

а ти си го напишал ова или си го преземал ко што спомна?Не спомнав нигде дека нешто е сељачко,нити дека ,,ја сум пиел и така натака,, туку дека ова се фази што ги проаѓаат децата од сите генерации и не мора да пишувате глупи текстови како овој.

Го превземав.

Мислев удираш на мене,со коментарот.

па ја пишав за авторот,ти си побарал мислење за текстот..не глеам кај удирам на тебе:)

па ја пишав за авторот,ти си побарал мислење за текстот..не глеам кај удирам на тебе:)

Касно е,јбг :D

пошто почна да збориш за годините,а и ја сум таа година,па мислев на мене ми префрлаш...:)

Интересно е како мојата генерација ова го збори за поновите генерации, а постарите генерации истото го збореле за мојата генерација. Тоа е таа промена на генерации. Што мислите, нашите генерации не биле критикувани, не не сметале за промашај? Овие од 96та истово ќе го зборат за генерацијата '01 кога ќе пораснат и така до недоглед.

Мојата братучедка е малце постара од овие.
Многу ја карав пред нејзината полуматура. И ќе ги карам сите можни родители кои си дозволуваат нивните малолетни деца да излегуваат полуголи+дрво пијани (девојчиња) и мортус пијани и надувани (машки) - најчесто е оваа слика.
Јас поддржувам право на избор за се, ама мојата 13 годишна ќерка, не, не знае што е добро за неа, како што сите ние не сме знаеле на 13, и како што сме се расправале со родителите за некои работи (за кои денес сме благодарни што не ни ги дозволиле).

Ќерка ми нека ме мрази слободно, ама на 14 години нема да носи 12 штикла и мини со пола гз надвор.

Абе што не е made in yugoslavia не бива ништо од тоа, инаку да сум на власт фејсбук со декрет би го забранил до 18 годиниЍ

И мене воопшто не ми се допаѓа оваа генерација, иако и јас сум од оваа генерација. Да не можеш да најдеш асалани другари и другарки!!! Па уште кога ќе видам некои 15 годишни девојчиња има дечко од 19-20 години, ми се лоши! :facepalm::sick:

е вака .. јас сум генерација 1995 , но игравме џамлии , жмурка , фудбал у мало , се тепавме како помали за да се види кој е појак итн.... машките од мојата генерација можам да кажам дека не израснавме на компјутер туку на улица во маало.

а инаку околу девојчињава од мојава генерација се бетер од машките речиси во секој поглед , многу е поголема веројатноста во кафич да видиш девојче од моја генерација дрво пијано отколку машко , сите се на штикли 20цм , шминка едно кило итн..
инаку од мојава генерација речиси сите девојчиња имаат дечковци од 17 па се до една моја сокласничка која има дечко 27 години , има само едно девојче од наша генерација кое има дечко иста генерација , мене ми е глупаво да се мувам со девојче 8 одделение , нели му е глупо на тој 27 годинеш да оди се девојче 2 година тоа едноставно со еден збор се нарекува ПЕДОФИЛ , причината заради која е девојчето оди со 20+ години е тоа што тој има кола , има пари итн. е затоа нашата генерација машки не може да фати женска од иста генерација , и затоа повеќето сакаат брзо да пораснат и да одат во кафич да пијат Џони Вокер на сепаре итн. затоа што речиси сите девојчиња денеска на тоа се ложат ( пари , злато , коли ... ) и тие деца што родителите имаат подлабок џеб тоа и го дозволуаат и ја прават лошата слика на нашата генерација

А може вака? Гледам сите изигравате стручњаци и си префрлате еден врз друг. Јас мислам дека човек што има квалификации за оформување мислење за генерациите е некој професор во основно што поминал 10 генерации уназад и им предавал на тие деца (исто и на нас).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom