Геј парада во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Најлошо е да се делат луѓево на вакви и онакви...
Сепак за мене хомосексуалноста е неприродна работа ама би имал пријател хомосексуалец дека јас не ги гледам (веќе) луѓето како вакви и такви туку баш како луѓе (на добри и лоши). Порано имав сосема друго (недораснато) мислење за хомосексуалноста ама се разбира сфатив некои работи и едноставно веќе не се замарам кој што е и каков е (се разбира само лош да не е). Нека е тоа што е негово право си е и негова определба, кој сум ЈАС да се мешам во туѓи животи. Веќе коментариве од стил на "УУУУууу педери, двоцефкаши, вакви такви" се излишни, според мене тоа се коментари на десетгодишно дете. Јебига живееме во 21 век...Ако имаа предрасуди за луѓето со мрсна коса и кожњаци во шеесетите, за арапите дека се терористи се до ден денес, после за металците да не кажам дека се вакви такви и уште 10000 други поделби, светов не би отишол некаде далеку.

Па кај има геј глуб у Македонија ?
Ех, колку (нејавни) геј-барови има низ Скопјево, да се чудиш. :icon_lol:
50% од кафичиве низ центар и околните населби имаат барем еден геј-ден, т.е. вечер за геј журки.
И немојте одма со муабетите „а, од кај знаеш, да не си лезбејка?“, пошто у старт ќе ви одговорам: не сум, имам геј пријатели и понекогаш излегувам на такви места.

1.Ми смета тоа што хомосексуалците не ги оставаат останатите да бидат стрејт.
2.У стилу, мислат дека сите се хомосексуалци.
3.Сакаат да се ПОКАЖАТ дека они се хомосексуалци.
4.Геј ПАРАДАТА (било какво парадирање, ама еве во случајов гејовско парадирање) го прави токму тоа - сака да се рекламира.
Сите четири заклучоци ти се грешни.
1.Ти ставил некој геј некогаш пиштол на глава и ти рекол: „Од утре има геј да бидеш бе, пизда ти матер!“? Чисто сумљам. :wink:
2. Глупост број два. Мислат дека сите се хомосексуалци, побогу?! Принц, скоро 98% сум однапред сигурна дека одговорот ќе биде „не“, ама си запознал некогаш хомосексуалец?
Не зборам за на ТВ, за на Нет, за на улица оддалеку. Како личност, за муабет, си разговарал со некој од нив па за да им ја знаеш „идеологијата“?
3.Напротив-повеќето се кријат, барем на нашиве простори, уплашени од нецивилизираните реакции на народот, примери имаш милион од претходните дебилни постови од типот: ќе ги убијам, ауспуси, само нека искочат. :icon_roll
4. Геј-парадата има за цел да го промени стереотипното размислување за хомосексуалците и да ги убие предрасудите упатени кон таа група луѓе.
бтв скопјани без навреда ама најмногу хомосексуалци има кај вас ова во мојот град неможам да го смислам додуша нема хомосексуалци кај нас во Струмица.
Хах, смешка. :pos:
Скопје има најмалку 20 пати повеќе жители од твојот град и логично е да има повеќе хомосексуалци. :wink:
А те уверувам дека лично имам запознаено барем 3 геј/лез струмичани и дека според некои ненаучни статистики, најмногу геј популација покрај Скопје има баш во Струмица, Ѓевгелија и Гостивар.
Непоткрепено е ова, ама и од мое искуство се потврдило.

Инаку на темава, сметам дека геј-парада во Скопје е лоша идеја. Хомосексуалците не само што ништо нема да успеат да докажат, туку и ќе бидат масакрирани од вакви пештерски луѓе и балканци хомофоби.
Знаејќи го овој факт и самите, тешко дека ќе успеат да се соберат во голема бројка и да излезат на улиците. Знаат каква ќе биде реакцијата на народот и ќе се исплашат да се покажат.

4. Геј-парадата има за цел да го промени стереотипното размислување за хомосексуалците и да ги убие предрасудите упатени кон таа група луѓе.
Јас сум педофил. Сакам деца до 6 години, еве и 7 годишни поминуваат, со сила. Мојата сексуална определба е лично моја и за таа сексуална определба јас со неколкумина мои пријатели ќе направиме парада, во факен центар на Скопје. Не ти е гадно тоа?
Јасен ми е обидот на неколкумина "опен мајндед" или прикриени припадници на таа група да направат нормална работа од хомосексуализмот и нивното парадирање. Но тоа не е нормално и не може никогаш да биде. Тие не смеат да се групираат (тука не спаѓа групирање кое има за цел пердашење) за организирање на геј парада ни под разно. Не треба ни да се охрабрат себеси да помислат на таква работа.
Ако продолжите да мислите дека тоа е сосема нормално и јас сум глуп што сум толку многу против тоа, во наредната епизода ќе ме видите како пердашам крави од позади :pipi: Zoo sex rules. 21 век сме луѓе. Секој има право да ебе крави и јавно да се фали за тоа.

Јас сум педофил. Сакам деца до 6 години, еве и 7 годишни поминуваат, со сила. Мојата сексуална определба е лично моја и за таа сексуална определба јас со неколкумина мои пријатели ќе направиме парада, во факен центар на Скопје. Не ти е гадно тоа?

Ако продолжите да мислите дека тоа е сосема нормално и јас сум глуп што сум толку многу против тоа, во наредната епизода ќе ме видите како пердашам крави од позади :pipi: Zoo sex rules. 21 век сме луѓе. Секој има право да ебе крави и јавно да се фали за тоа.
Мешаш поими што не спаѓаат во иста класификација.

Три „правци“ на сексуална ориентација: хомосексуалци, хетеросексуалци и бисексуалци.

Педофилија, зоофилија, некрофилија и сите останати -филии (глеаш, дури и според името се разликуваат) спаѓаат во сексуални настраности, а не во ориентација.

Па ти еби си крави и фали се за тоа. :icon_lol:

Мешаш поими што не спаѓаат во иста класификација.

Три „правци“ на сексуална ориентација: хомосексуалци, хетеросексуалци и бисексуалци.

Педофилија, зоофилија, некрофилија и сите останати -филии (глеаш, дури и според името се разликуваат) спаѓаат во сексуални настраности, а не во ориентација.

Па ти еби си крави и фали се за тоа. :icon_lol:
Кој одлучува да окарактеризира нешто како настрано? Логиката на мнозинството?
Епа логиката на ова мнозинство вели дека хомосексуализмот е настран, ненормален и болест. Јебига, ти губиш. Кога логиката на мнозинството ќе одлучи дека хомосексуализмот е јако нормален, јас ќе формирам група на кравоебачи и ќе парадираме низ центарот на Скопје. Во јагнешка кожа обвиткани :vozbud:. Имам и име осмислено на групата и мото на парадата, ама не ви ги кажувам сега. Copyrighted by Princ © - All rights reserved 2008 to infinity ® :pipi:

Ма јас потполно ги разбирам и апелирам да не се глупираат и да останат тренди и фенси и да прават геј парада ако не оваа барем у наредните две-три години.
Еј какво весеље ќе биде тоа... :vozbud:
Така да господа педери и лезбејки и остали курац-палац измрдани у главата...јас ве молам да правите геј парада.
И Зеко ќе се радува и `ќе слави` заедно со цела екипа. :vozbud::helou:

leandra
Zevsus ако мислиш дека си интересен со клипов,си се преценил.

Принц милион пати сум кажала и пак ќе повторам.Не ја мешај хомосексуалноста со педофилијата,зоофилијата,поради:
-хомосексуланост:двајца од ист пол кој се сакаат и сакаат да бидат интимни!Значи двајцата сакаат и го прават тоа!
-педофилија:он сака да ебе,детето не сака!
-зоофилија:ти сакаш да ебеш крава,кравата незнае да одговори!Кога кравата ќе ти рече ајде принц опни ми го,јас прва ќе ве подржам!

Немањето аргументи,незначи да се ставаат во каша се што ќе ти дојде на памет.И аман прекинете со клиповите од Србија,патриоти наши:wink:

Мене не ме интересира дали тие 2ца се сакаат или не .,,воопшто не се замарам и не пробувам да мислам како тоа они забегале од правиот пат.:)

Но она што не ми е јасно е зошто би праеле парада?? Што сакаат да потикнат со тоа? Да не се некои права ??
Јас не сакам да парадираат а со тоа да привлечат внимание ,па телевизија весници и сл..
Ако си се сакаат си имаат места кај што можат да ја искажат нивната љубов.. Значи парада ,НИКАКО..

Потенцијална лезбејка:):)

Само потенцијална?:pos:
Парадата си има едно глобално значење, да се парадира и со тоа да се докаже одредена поента и да се види гордоста на луѓето што ја прават истата.Тие луѓе си имаат одредени причини за да ја направат, поентата што треба да се извлече е повеќе од пластична.
Но, повторно, да бидеш хомосексуалец на Балканот е како да си вештерка во Средниот век.

Генерално што повеке педери тоа повеке дундиња за нас :baeh:

А не би сакал да ги гледам како се лапаат на јавни места.....гадно :nenene:

Мене не ме интересира дали тие 2ца се сакаат или не .,,воопшто не се замарам и ..
Бидејќи не ве интересира и не се замарате дали тие двајца се сакаат,тропате се што ќе ви дојде на памет,вклчувајќи дека хомо едно со педофилија или зоофилија и уште незнам што друго,квази либералисти оти не подржувале едно а се дереле за друго,атеисти кој се повикуваат на бога против хомосексуалци,патриоти кој требало да бидат лицето на земјата со палка во рака и крвови.

Да сите ги нервираат и сите би тепале.....дома пред компјутер на кајгана. Јаките фраери на тастатура.
Геј клуб.....ЗМИЈА како најтазе повторно отворен, има уште еден на кружен пред Градски Парк.....Адвокатската улица кај ОУ Кирил и Методиј ја заборавивте... хомосексуалци на куп
Зошто мешаш геј кафиќ што е наменет за нивно дружење и што било правење и јавно парадирање насред улица сред бел ден ?

Само потенцијална?:pos:
Парадата си има едно глобално значење, да се парадира и со тоа да се докаже одредена поента и да се види гордоста на луѓето што ја прават истата.Тие луѓе си имаат одредени причини за да ја направат, поентата што треба да се извлече е повеќе од пластична.
Но, повторно, да бидеш хомосексуалец на Балканот е како да си вештерка во Средниот век.
Која гордост ја покажуваат хомосексуалците полуголи и нашминакни ? Самите се покажуваат како изроди без помош на Балканците :)
И не ги палиме насред плоштад па да се чувствуваат угнетени и загрозени.

Ако не преувеличи некој wanna be либерал нема кој. Изгледа стана мода да Македонија да си современ и да им контраш на лошите радикали дојдени од планините. :tv:

Бидејќи не ве интересира и не се замарате дали тие двајца се сакаат,тропате се што ќе ви дојде на памет,вклчувајќи дека хомо едно со педофилија или зоофилија и уште незнам што друго,квази либералисти оти не подржувале едно а се дереле за друго,атеисти кој се повикуваат на бога против хомосексуалци,патриоти кој требало да бидат лицето на земјата со палка во рака и крвови.

Јас само реков дека не мора тоа јавно да го искажуваат ,посебно не со паради ...А ти ако се замараш и интересираш дали едниот го сака другиот и обратно ја сум доволно (квази) либерален и нема да ти замерам ,слободно можеш да го праиш тоа..:smir:..Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom