Футуристички автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
T

Tetro

Гостин
Необичниот дизајн на автомобилот на фотографиите го смислил италианскиот дизајнер Paolo De Giusti.
Креативниот дизајнер кај овој дизајн се определил за ретро-футуристички правец а инспирација за својата идеја ја пронашол, како што вели, во старите автомобили.

Можеби на прв поглед не е јасно на кој овој футуристички автомобил потсетува на старите модели но кога подобро ќе размислите сепак има некои елементи на стариот дизајн.

Големиот мотор, издолжената елегантна каросерија и впечатливоит нос на автомобилот потсетува малку на старите модели на италианскиот произведител Isotta-Faschini.

Необичниот дизајн бил интересен и на професионалците во областа на автомобилизмот и затоа ова дизајнерско решение се најде помеѓу финалистите на дизајн натпреварот кое го организира Peugeot.

323157_f5tE4TFnioav7RSGRddreKl2m-e1282126047443-495x371.jpg

323157_gFdcsRxBriiPwSnSDfKh5UoZr-495x308.jpg

323157_Goyb4SAjdDjpLI4MNUs3AnCc7-495x371.jpg

323157__2yr35dhAruCzmRtAgYVpRJEi-495x301.jpg

мене најискрено ми личи на :pos:
wilkinson-diamond-3d-169462.jpg

и мене ми личи на тоа... изгледа на бричење ја добил инспирацијата за дизајнот:pos2:

Само сакам да прашам---веке 10 тина години наназад испаѓаат вакви футуристичи автомобили,а нигде немам видено по улици.Клик хелп?

Па да немаше ништо напишано, само сликите да беа, ќе си помислев дека стварно е некој си нов брич од Guilette :) со дванајсе сечила :pos2:

Необичниот дизајн на автомобилот на фотографиите го смислил италианскиот дизајнер Paolo De Giusti.
Креативниот дизајнер кај овој дизајн се определил за ретро-футуристички правец а инспирација за својата идеја ја пронашол, како што вели, во старите автомобили.

Можеби на прв поглед не е јасно на кој овој футуристички автомобил потсетува на старите модели но кога подобро ќе размислите сепак има некои елементи на стариот дизајн.

Големиот мотор, издолжената елегантна каросерија и впечатливоит нос на автомобилот потсетува малку на старите модели на италианскиот произведител Isotta-Faschini.

Необичниот дизајн бил интересен и на професионалците во областа на автомобилизмот и затоа ова дизајнерско решение се најде помеѓу финалистите на дизајн натпреварот кое го организира Peugeot.

Може некоја информација за автомобилов колку коњски сили е , максимална брзина...
Само сакам да прашам---веке 10 тина години наназад испаѓаат вакви футуристичи автомобили,а нигде немам видено по улици.Клик хелп?

Најверојатно има мал број на будали кој поседуваат вакви "автомобили" .

Што звук ќе извади "бикчево" , џоа томос.

А кука има ли бе?!
Без кука ништо...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom