Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
BREAKING: UEFA have opened a Financial Fair Play investigation into Paris Saint-Germain. (Source: @UEFA)

http://www.uefa.com/insideuefa/about-uefa/news/newsid=2497671.html
The Investigatory Chamber of the UEFA Club Financial Control Body has opened a formal investigation into Paris Saint-Germain as part of its ongoing monitoring of clubs under Financial Fair Play (FFP) regulations.

The investigation will focus on the compliance of the club with the break-even requirement, particularly in light of its recent transfer activity.

In the coming months, the Investigatory Chamber of the UEFA Club Financial Control Body will regularly meet in order to carefully evaluate all documentation pertaining to this case.

UEFA considers Financial Fair Play to be a crucial governance mechanism which aims to ensure the financial sustainability of European club football.

UEFA will make no further comments on this matter while the investigation is ongoing.

Сега ќе мораат да го вратат Нејмар на Барса.

Таман работа :icon_lol:
Ако го прекршиле правилото може да добијат парична казна , забрана за идни трансфери ( тука би бил загрозен Мбапе бидејќи е позајмица) и скратување на листа на пријавени фудбалери за европски натпреварувања .
Дали има некои подрастични казни не знам . како исклучување од ЛШ.

Нејмар и Мбапе ќе се најдат во книгите од наредна година. Сега само ќе проверат до оваа година како работеле :D

Џони, свиткај опашот и бегај брат, те одраа и со право, не влагај у гомна уш појќе !

:icon_lol:

Кај спомнав факт бе,аргументи спомнав..ти знаеш колкава е разликата помеѓу факт и аргумент?..Јас ти пишав дека Барселона НЕМА ШАНСИ да остани со тие играчи и по некоја недела дојдоа Паулињо и Дембеле..ете денес веројатно уште некој ќе официјализираат до крајот на денот..ШТО ЗНАЧИ ДЕКА БЕВ ВО ПРАВО ОД ТАА ПЕРСПЕКТИВА..не знам како да ти објаснам поинаку.

Тоа дали ќе се покажат новите засилувања е друга работа,и не ми наметнувај мислења како да сум фан на Барселона бидејќи ме заболи за нив искрено.
Изузетен аргумент или што би рекол ти ВЧУДОНЕВИДЕН, мега јак аргумент како погоди свака ти част, Барса нема да остане со тие играчи.... и по некоја недела дојдоа Паулињо и Дембеле, дупло послаби од сите што ги имаат. (y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)

Резилот го допре летово, иако рака на срце мора да ти се признае што прв ги најави трансферите на Санчез во ПСЖ и Кутињо во Барса и тоа уште во мај месец, БЕЗ ШПЕКУЛАЦИИ.

Џони Буревесник ексПлузива на дело. ;)

Да де, треба маркетот кој патем е ненормален 3 години уназад, да се нормализира у 5 до 12 пред трансфер рокот, за да може Барса да купи играчи :pos:

Да ми е само да знам кој генијалец ги смислува изговориве.

Повеќе од клубот што има најдобра школа за фудбалери натера 50 играчи да се бунтуваат по нивните клубови и да плачат ко циганчиња, преплати исти такви циганчиња со пубертетски брчиња и мрсна коса. Имиџот што го имаа колку толку го пробуши дното :icon_lol:

Адриен Силва најверојатно во Лестер.

“Leicester City can confirm that terms have been agreed with Sporting. The transfer remains subject to international clearance approval,” a club spokesman said on Friday.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom