Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Кабак искрено не покажа некој квалитет. Не ми се верува да го откупат.

Кабак искрено не покажа некој квалитет. Не ми се верува да го откупат.
Како се изгореа оваа сезона, не верувам да се потпрат само на 3 играчи плус Филипс. Мислам дека имаат опција за откуп по некоја пристапна цена за Кабак (околу 20 мил.)

XNvgAsh.jpeg

Leipzig na Baern mu baral 25-30m Eur. za Nagelsmann. Masala.

Raspad sistem Leipzig. Vo Germanija so dobra rabota i solidni finansii brzo moze tim gore da se kaci. Ama sega i Leipzig gi osetuva dinamikite vo fudbalot. Lani Werner go izgubija, sega Upa i Nagelsmann ke odat vo Baern. Toa e i dinamikata na ligata kade Baern ceka da lapne nekogo od konkurentite. Sami se krivi za Upa od odkupnata klauzula. Ke vidime dali na Nagelsmann navistina ke mu baraat 25m EUR.

Некако ич не ми е тренер за Баерн.
25 милиони демек ќе им плателе на Лајпциг, некако многу пари за некој што ќе грее клупа само :toe:

Raspad sistem Leipzig. Vo Germanija so dobra rabota i solidni finansii brzo moze tim gore da se kaci. Ama sega i Leipzig gi osetuva dinamikite vo fudbalot. Lani Werner go izgubija, sega Upa i Nagelsmann ke odat vo Baern. Toa e i dinamikata na ligata kade Baern ceka da lapne nekogo od konkurentite. Sami se krivi za Upa od odkupnata klauzula. Ke vidime dali na Nagelsmann navistina ke mu baraat 25m EUR.

А која е според тебе причината за тоа што Бундеслига е one team league? Видов на вики, во последниве 10 сезони 9 пати првак бил Бајерн. Па тоа е полошо од Шкотска или Португалија, во поглед на предвидливост на освајачот. Германија има 83 милиони народ, еден куп големи и богати градови, фудбалска традиција и сето тоа, како е дојдено до ваква ситуација секоја година шампионот да се знае во семптември?

А која е според тебе причината за тоа што Бундеслига е one team league? Видов на вики, во последниве 10 сезони 9 пати првак бил Бајерн. Па тоа е полошо од Шкотска или Португалија, во поглед на предвидливост на освајачот. Германија има 83 милиони народ, еден куп големи и богати градови, фудбалска традиција и сето тоа, како е дојдено до ваква ситуација секоја година шампионот да се знае во семптември?

Баш видеово ми беше у сугестед денес :)

Баш видеово ми беше у сугестед денес :)

Ќе го погледнам, но сакам да прочитам што мисли @Igorcemk кој живее во Германија и мислам дека е фан на Борусија Дортмунд, па може има поинаков увид во ситауцијата. Исто мислам дека е и @nsan ама не сум сигурен.

Feeder клубови се од 2-18 место во Германија за Баерн, ништо чудно нема.

Мене клубовиве во Бундес ми се баш онаа фразана "Да се дешава нешто" :icon_lol: се врткаат во прва лига, си генерираат приходи, продај еден фудбалер, купи друг, имаш настап во ЛШ - ако догураш до нокаут фаза арно, ако не, пак арно :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom