Фрлањето на крстот не е христијански

Јас многу убаво назначив дека настапувам од религиски аспект, и просто се зачудив како Атеистот и Алмала ја превртија дискусијата на мајтапење.:(

Ja prevrtija na edinstveniot nacin, dostoen za takvi razmisluvanja, kako tvoite.

Јас многу убаво назначив дека настапувам од религиски аспект, и просто се зачудив како Атеистот и Алмала ја превртија дискусијата на мајтапење.:(

Не беше тоа мајтап....јас цитирав луѓе што само религиски гледаат на светот. Сум го слушнала тоа претходно.

Мене ме зачудува како Исламот отпрво бил толку фокусиран на одење напред со науки и со откривања на тајните на планетава - а сега, сега затупеа. Кој го води овој свет напред на тоа поле во денешно време?

И како што кажав...по истата логика што ја напиша за Кабата, тоа може да се објасни и крстот, и вапцање јајца и секој друг траг од паганизам во монотеистичките религии.

И да не беше пагански , се че беше во ред да се фрлаја за крсто а не за телевизоро.

Не само што обидот е добар, туку и точен, од религиски аспект секако. Религијата (исламот во случајов) учи дека кога Бог го создал Адама, го поучил за нештата кои го опкружувале и му дал вдахновение да го обожува својот Создател. Адам е првиот човек и првиот монотеист.
И од религиски и од историски аспект не си во право. Не е никаков мајтап. Ти настапи од Исламски аспект, не од религиски. Другите религии не велат така. Не според сите религии животот почнува со Адам и Ева. И во сегашно време имаш религии со над две милјарди следбеници кои имаат сосем инаков креатор или воопшто немаат никаков. (Хиндуизам, Будизам, Конфучијанизам, Таоизам.....)
Факт. Нонтеистичките религии се први религии на човекот.(Анимализмот, шаманизмот, џаинизмот......)
Факт. По нив се политеистичките религии (Египетската, Римската, грчката, Нордиската, Хиндуизмот.....итн.. ги има многу)
Факт. Монотеритичките религии се последни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom