Фризури

Се нервирам не ми се исправува косава во последно време ми се витка на краевите ! Спас??
Неможам ни фризура да си напраам како што треба:toe:

Абе и мене ми е таква косата, јебига. Кај што идам да се шишам тој ми ми ги средува горе доле "витканиците" ама многу ми е густа косата и брзо ми расте па пак искачаат. Он ми вика откако ќе ја исушам се убаво со фен, капче да поносам извесно време така низ дома за да не се извитка, иако мислам само пеглата за коса е спасот. :)

Абе и мене ми е таква косата, јебига. Кај што идам да се шишам тој ми ми ги средува горе доле "витканиците" ама многу ми е густа косата и брзо ми расте па пак искачаат. Он ми вика откако ќе ја исушам се убаво со фен, капче да поносам извесно време така низ дома за да не се извитка, иако мислам само пеглата за коса е спасот. :)
Значи само на краевите , а ни пегла не ме спасуе.:toe:

едно време ми беше вака
2.jpg
2.jpg

74836271bc8.jpg

34ox3.jpg

Али се ишишав кратко летово...сеа само одпозади ми и исто крената, а од напред кратки шишки иам...

п.с. не сум јас ова....
2.jpg

јас имам сува коса, значи ептен сува коса а + густа и шишана сум со степени и должина до брадата. ако знае некој да ми препорача нешто што можам да ставам после пеглање и фенирање за да не ми се прекршува кога ќе излезам на влажно време, инаку користам маска од eugene perma за потхранување на сува коса и за заштита од фенирање. фала ви многу:pipi:

Имав нормална фризура ни многу долга ни многу кратка, и незнам што ми стана летово, се ишишав кратко, 4ка цел. И супер ми е, одма се суши после капење а и не трошам пари по гел, восок итн.

Па кај женските обожавам долга коса испеглана .. но кдрави .. нејкам ...
а кај машките обожавам долга коса .. мнгоу имам =елба за долга коса .. но.. не ми дават од дома :kesa:
davis1hr.jpg

еве нешто вакво ... обожавам

pa sto gi slusas tvoite, ne gi slusaj tvoja e glavata i ke i rastes kosa kolku sto ti dusa saka

imav prilicno dolga kosa...ama me fatija bubachki i otidov da se postrizam so namera da dobijam friz kako na rijana...ali jbg se zaebav sea na nisho ne licham...ke chekam samo da porasne dr nema:nesum:

imav prilicno dolga kosa...ama me fatija bubachki i otidov da se postrizam so namera da dobijam friz kako na rijana...ali jbg se zaebav sea na nisho ne licham...ke chekam samo da porasne dr nema:nesum:
слична ситуација...многу долга коса имав и многу ми беше изгорена и решив да ги скратам врвовите арно ама таму почнав да се мислам да ја ишишам отпоќе кратко и сега ми е негде до раменици и многу ми е криво плус како шо ми е природно виткана сега морам редовно да ја пеглам пошо ако ја остам виткана косава ми е ужас кратка + виткана :uvo: плус во 7мо со намера да се намали да ми се мрси косава се исфарбав шо си нема врска фарбата со косата само ми го доисуши влакното и сега можам комотно да си кажам дека косава пола природна(не се суши воопшто) пола сува..и личам ко ишатирана...
едвај чекам да ми порасни..:kesa:

Мојата коса е права ама во последно време почнува да ми се витка многу се нервирам:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom