Фотоволтаични панели

• Креатор на темата Креатор на темата Kurto
  • Време на започнување Време на започнување
Kako ste zadovolni od vasiot inverter?
Dali vredi da frlam nekoj denar povekje za huawei sun2000 ili sepak da si zemam od tie eftinite EAsun?

Kako ste zadovolni od vasiot inverter?
Dali vredi da frlam nekoj denar povekje za huawei sun2000 ili sepak da si zemam od tie eftinite EAsun?
Систем за мали потреби вон населено место.
Инвертер SUMRY 12V/2,2KW i 24V/4,2KW излезна снага со wi-fi (кинески работи како саат, модел 2025, опција без батерии)
-на почетокот користев 12В подоцна на 24V и во еден и во друг случај како саат;
-единствен недостаток е што има бучни вентилатори, се разбира истиот во себе содржи и контролер, мислам дека е тоа познато.
При набавката домашнава државна/парадржавна мафија ме одра платив 50% давачки (царина данок и такси разни) од цената на инверторот но и покрај се добив квалитетен инвертер кој и понатаму беше поевтин за 30% од овие на домашниот пазар кои се многу постари модели, а и поскапи (во главно со поголема снага ама таков мене и не ми треба) во функција повеќе од 1 година 24/7/365 ... заклучок задоволен од инверторот!

Едно прашање:
сакав да праам ветерница за периоди кога нема доволно сонце а има ветерче во доволни количини над 5м/с а (локацијата) тоа е некаде 12 часа дневно, веќе два пати нарачувам контролер за ветрница и во давта случаи нашава мафија НЕ ДОЗВОЛУВА увоз,
Дали некој друг има искуство со вакво нешто?
Контролерот доајџа на царина и од таму го враќаат истиот.
Проверував и до некаде ми стана јасно, на домашниов пазар истиот контролер е скоро 1000евра а во Китајо е 120евра па разбирливо е што мафијава не дозволува увоз на ветерни контролери.
Контролерот е комбиниран и фото и ветер но е според дадените карактеристики поприлични нов и квалитетен модел... има некој искуство со мафијава, како да ги заебам! :sneaky:

Последно уредено:
Back
На врв Bottom