Фото собиранки

Јас не сум задоволен се мислев дали да одам ради тоа што го пиша Ејсид, и така испадна. Ништо неможеше да се види за разлика од првата собиранка кога бевме. Јас неуспешен обид имав ради тоа што месечината даваше голем сјај и речиси да не се гледаше ништо. Едино од месечината извадив:
IMG_5416.jpg

@Lu
Кој бевте вие? Со цитроенот или тие двете коли после што дојдоа ? Едната тојота хибрид што беше? :D

@Lu
Кој бевте вие? Со цитроенот или тие двете коли после што дојдоа ? Едната тојота хибрид што беше? :D
Со црниот Лансер :) али бидејќи е низок, ќе закачеше на камењата, па затоа малце подолу на паркингчето мало го паркирав.

И ти ли беше на Козјак ? :D

Бев бев, не знам на кое место точно сте биле, јас бев на местото кај што бевме првиот пат, кај таа една куќарка на патот што е карши. Имаше 4 коли паркирано и така малце гужвичка си беше. Башка не бев ни 40 минути таму, ради тоа што немаше што да се слика и бев ултра кратко и тенко облечен па смрзнав исто како минатиот пат :D

Бев бев, не знам на кое место точно сте биле, јас бев на местото кај што бевме првиот пат, кај таа една куќарка на патот што е карши. Имаше 4 коли паркирано и така малце гужвичка си беше. Башка не бев ни 40 минути таму, ради тоа што немаше што да се слика и бев ултра кратко и тенко облечен па смрзнав исто како минатиот пат :D
Епа таму ми беше колата паркирана кај куќарката, ако виде црн Лансер (со спојлер, со издув, затемнети стакла) тоа беше мојот :)

Иначе околу 21:30 беше кога стигнавме, а 00:30 се вративме.

Последно уредено од модератор:
Не сум заприметил, нема везе ја бев со уште еден дечко на срединката, ако имате некој фотки пуштајте тука да видиме :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Не сум заприметил, нема везе ја бев со уште еден дечко на срединката, ако имате некој фотки пуштајте тука да видиме :)

Кога дојдовме имаше двајца што сликаа лево од минатиот пат, во темницата не видов добро, и намерно одевме без светло за да не сметаме на долга експозиција....на поминување кажав здраво и се стациониравме на истото место како и минатиот пат со @Acid .....сликав со идиотче така да нема добри слики....имаше 3 големи метеори, но не успеав да ги фатам бидејќи пробав да направам тајмлапс ама на погрешна страна[DOUBLEPOST=1407830979][/DOUBLEPOST]@Комита Ултрас
IMG_1479.JPG

можно е да си на оваа неуспешна слика[DOUBLEPOST=1407831221][/DOUBLEPOST]IMG_1491.JPG

Една од ретките неразмачкани слики .....на идиотчето можам да го држам шатерот отворен само 15 секунди :([DOUBLEPOST=1407831295][/DOUBLEPOST]IMG_1505.JPG

Дрвото на @Acid е сеуште таму[DOUBLEPOST=1407831470][/DOUBLEPOST]IMG_1461.JPG

направено од рака додека ја чекав екипата.....од статив можеби ќе излезеше многу подобро :(

Последно уредено:
DSC_0316.jpg
Еве и од мене, малку кропирано, толку може мојот објектив.

Со идиотче тешко дека ќе излезе саглам слика... Треба апарат со мануелни команди, да намалиш ISO и да ја затвориш блендата (за да ти испаднат ѕвездите и месечината во фоукус) на мин. f9... :)

Мило ми е што сте поминале убаво. Дај набацете уште некоја фотка ако имате :)

Има мануелни команди, ама ограничувањата се тие... f8 и максимум 15 секунди отворен шатер. Е сега имам еден фирмвер кој може да го држи отворен шатерот до 60 секунди, ама никогаш немав доволно време да го расчепкам подетално[DOUBLEPOST=1407833346][/DOUBLEPOST]Месечината вечер изгрева во 21:51 па може да се слика кога е најблиску до хоризонт...тогаш е визуелно најголема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom