Фото к*рва (а.к.а "секси сум?") - дефиниции и психоанализа

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
И така темата отиде во неповрат, бидејќи група девојки и момци сметаа дека нинвите лични размислувања за кајгана галеријата кои немаа каде да ги искажат припаѓаат тука.

Форумот е филозофија и психологија. Јас до сега освен првиот пост не видов некој нешто да исфилозофира, или да го постави проблемот од псиохолошки агол. Видов само гра гра, мафтање со перја, и празни муабети за нечии коментари кои се комплетно неважни не темата.

Или да поедноставнам за оние кои не го разбираат ова. Прашањето е, зошто се случува овој феномен(отворете нова тема со анкета ако сакате да се расправате до сабајле дали некој ги оправдува или не), што мислат тие девојки и момци... Зошо бе луѓе?
Да,во право си.Темата треба да се гледа од психолошска страна.
Па девојчињата се сликат полуголи оти сметаат дека тоа е кул,дека така треба,мислат дека ако не се разголат никој нема да ги опули,уште се недозреани,со недоизградени ставови,па не можат баш да разликуваат шо е добро а шо не.Само слепо го следат трендот од Пинк и бугарските телевизии.Мислат дека ако се раслечат ќе добијат нешто,а не добиваат.Само можи да им се закачат еден куп ненормални психопати,педофили и шо уште не...

Ама чекај сега... темава отиде од `луге што сакаат да се сликаат прекумерно` до `15 годишни девојчиња кои се сликаат во провокативни пози`. Е сеа ни мене не ми е нормално и пријатно толку мали девојки да прават такви слики, но во никој случај нема да ги наречам `курви` или да им вадам дијагноза дека сакале да привлечат внимание или пак дека имаат желба некој да ги манијачи, а можеби има и такви примери, но не би си дозволил да генерализирам и секоја таква појава да ја нарекувам погрдно само за да се оградам себеси и да покажам колку јас сум `фин, чесен и паметен`.
Како сега да земам и да си увртам во глава дека секој со над илјада мислења на кајгана пати од комплекс дека никој не го слуша во приватен живот па тука се лечи. Гледате најлесно е да се етикетира и да се изигрува психолог.
Едноставно и без етикетирање тоа ги прави среќни, инаку зошто би го правеле тоа?

I rest my case. Од вакви мислења отиде јабана младината...
Темата е твоја,и нормално е да ја браниш на секој можен начин.
Тоа е твое сопстевено мислење и немам намера да ти сменам став,го почитувам,те молам почитувај и ти мое.
Ако бараме Европа фер е и да бидеме без предрасуди.
Јас да ти кажам индеферентен сум.

Е само со ова се сложувам! Дали ќе биде типка од 13 до 18 години со деколте до пупак и минич над гз, со десет кила лоша шминка и ниско буџетна надградба на улица, или сликната и горделиво закачена на нет сеедно е... Зборот курва не сакам да го употребувам, така да ни нив нема да ги наречам курви, али дефинитивно ќе ги наречам кутри душички што сакаат да привлечат внимание на најлошиот можен начин. А и не смее да се збори само за женските, затоа што има колку сакате машки, што вика Скул, што си се сликале пред колата, позади колата, со вискито, со златниот ланец од баба, со бицепсот, трицепсот и стомачните.. тие се еднакво очајни со девојките:toe: Али најкретени се тие што им ги гледаат сликите и прават да имаат 3557764 коментари и што се замараат со тие слики, така да, ватевер... баталете ги и кога ќе престанат да уживаат пажња, ќе престане и да ги има:nesum:

ова за другарка ти Да бич збориш?:smir:

Ок, не оправдувам 3957893475438957389345908943 пет миљони слики во галерија, посебно ако се голи, болна е та работа. Точка. Пунто.

И така темата отиде во неповрат, бидејќи група девојки и момци сметаа дека нинвите лични размислувања за кајгана галеријата кои немаа каде да ги искажат припаѓаат тука.

Форумот е филозофија и психологија. Јас до сега освен првиот пост не видов некој нешто да исфилозофира, или да го постави проблемот од псиохолошки агол. Видов само гра гра, мафтање со перја, и празни муабети за нечии коментари кои се комплетно неважни не темата.

Или да поедноставнам за оние кои не го разбираат ова. Прашањето е, зошто се случува овој феномен(отворете нова тема со анкета ако сакате да се расправате до сабајле дали некој ги оправдува или не), што мислат тие девојки и момци... Зошо бе луѓе?
виктор, така тргна темата. јебеш, изглеа била наменета за друг подфорум. ако 99посто не ја сватиле, тогаш до првиот пост е. или тоа како некој ја затерал и продолжува.
шо сакаш психолошки!? еве-карактерот е. тоа како младината се огледува на бритни, парис и лохан со сликите без гаќи. идоли им се, мислат дека е кул и го прават тоа! шема им е. нивна работа.

пиши твое "психолошко" мислење и затерај ја темата во правиот правец. просветли не.

виктор, така тргна темата. јебеш, изглеа била наменета за друг подфорум. ако 99посто не ја сватиле, тогаш до првиот пост е. или тоа како некој ја затерал и продолжува.
шо сакаш психолошки!? еве-карактерот е. тоа како младината се огледува на бритни, парис и лохан со сликите без гаќи. идоли им се, мислат дека е кул и го прават тоа! шема им е. нивна работа.

пиши твое "психолошко" мислење и затерај ја темата во правиот правец. просветли не.
Па пишав да го ебам, читај!!!
Викторгг напиша:
Овај, вака ја ќе се изјаснам. Колку што сум приметил, ваков феномен владее во Македонија, Романија, Венецуела, Перу и слични сиромашни земји.
Во земја каде нема други вредности освен ефтина прошетка низ скопска дискотека каде и не мора да се потроши ни денар, единствено што ти преостанува дома да правиш е подготовка за прошетката. Значи нема театри, нема изложби, нема аеробик, нема спортски натпревари, нема викенди и зимувања, нема ништо. Има телевизор и пинк телевизија на која малите девојчиња ќе се угледаат. Сакаат да бидат како нив, и сакаат да покажат дека можат да бидат како нив.

Затоа, се сликаат, покажуваат кожа, се надеваат дека некое момче во раните 20ти ќе ги кликне и токму тој ќе биде успешниот менаџер во елитната дискотека преку кој ќе стекнат слава, пари и углед. Нормално, не ги интересира кариера, светски тренд на случувања ниту било што друго.

А да не го дрвам, наједноставно кажано, недостигот на пари кои треба да се потрошат на нешто квалитетно се трансформира во интернет кич. То ест “Фото курва“. :helou:
Дека ќе те/ве просветлам, не верувам. Не сум јас кадар кој може да изврши така важна општествена улога како изведување младина на прав пат, а и вие не сте маса на луѓе кои ги интересира нешто.

Јасно е зошто грото од масата напиша на оваа тема. За да си го изрази својот личен став (читај гнев) за сликите на други интернет ликови кои им бодат очи. Темата личи на селско буниште или турски пазар, каде сите нешто галамат и никој никого не сака да сослуша, разговорот нема никаква конструктивност... никој ништо не кажува со цел и поента.
Како и твојот последен пост меѓу другото, адресиран до мене. :toe:

Знајте шо е темата?
Темата е: Шо е то шо ги подбуцнува чупите да се сликат по шестодвајсетриесеиосум пати на ден..
Така..Ациду?

Едноставно, барем јас како што ја сфаќам работава, е придобивка на современото општество во кое живееме.
Се ни е на дланка преку интернетот. Различни култури, начини на живот, луѓе...
И така, некои стануваат фото-курви, според дефиницијата од првиот пост.
Нашиве генерации имаат шанса да го гледат светот многу пореално и одблизу за разлика од нашите родители.
Се прифаќа и доброто и лошото, и позитивното и негативното.
Глобализација...тоа е...ќе има фото курви...и уште многу современи феномени.

Од психолошка гледна точка,фото-курвите се личности со ниска самодоверба,па прават провокативни слики,за кои секогаш се наоѓа некој напален мажјак да искоментира,и тие коментари им ја подигаат самодовербата на фото-курвите...фото-курвите уствари сакаат да се почуствуваа секси и пожелно,а бидејќи немаат постојан партнер покрај себе кој би им пружил љубов и внимание и би направил да се чувствуваат пожелно и посакувано,мораат таквото внимание да го побараат на интернет,а за да го добијат таквото внимание,мораат да направат провокативни фотографии оти ако стават обични фотографии нема да ги добијат посакуваното внимание и коментари.

Neznam kako ke me sfatite ama poentata na site tie sliki po galerii i facebook ili Hi5 or whatever, vo takvi pozi,polugoli,provociracki i neadekvatni se ednostavno za mene cist egotrip,za site sto ke ja vidat taa slika da ja iskomentiraat kolku e seksi,vakva takva itn itn, samo ne mi se jasni lugeto sto imaat potreba bash takvi pa mozam da kazam donekade i intimni sliki(da se razbereme golemiot del od niv se polugoli na slikite) da gi stavaat na internet za sekoj da moze da gi vidi.

Од психолошка гледна точка,фото-курвите се личности со ниска самодоверба,па прават провокативни слики,за кои секогаш се наоѓа некој напален мажјак да искоментира,и тие коментари им ја подигаат самодовербата на фото-курвите...фото-курвите уствари сакаат да се почуствуваа секси и пожелно,а бидејќи немаат постојан партнер покрај себе кој би им пружил љубов и внимание и би направил да се чувствуваат пожелно и посакувано,мораат таквото внимание да го побараат на интернет,а за да го добијат таквото внимание,мораат да направат провокативни фотографии оти ако стават обични фотографии нема да ги добијат посакуваното внимание и коментари.

Меѓу редовите погоре се наоѓа одговорот на (прашањето во воведното мислење на) темата. Тие што спаѓаат во категоријата "cam whores" се луѓе на кои им е неопходно постојано уверување од другите дека се најсекси, најслатки, најфотогенични на свет.. бараат внимание кое сметаат дека го заслужуваат, а не го добиваат. Затоа и зрачат кога под сликите што ги ставиле ќе видат еден куп (според нив, позитивни) коментари. Едноставно, нели, сметаат дека така треба.

Се` останато, вклучувајќи и оправдувања од типот "ако имаат што да покажат, зошто да не" - се грешни и далеку од вистината.

Од психолошка гледна точка???
Како тоа ја спои ниската самодоверба со тоа дека они намерно ги прават тие провокативни слики?
Дали (значи прашувам, не тврдам) може да се каже дека некој има висока самодоверба па поставува слики на интернет и притоа знае дека ке има позитивни коментари?
Сакале да се чувствуваат секси и пожелно? А ти несакаш? Или кажи ми некој што несака...
Како можеш да тврдиш дека немаат постојан партнер, знаеш за сигурно? Доколку стварно некоја нема постојан партнер па ако во меѓувреме си најде, по default ги брише сликите од интернет, hi5 и сл.?
Зошто по секоја цена да ги изобличуваме и навредуваме со секакви имиња девојките кои сакаат многу да се сликаат, макар било и во провокативни пози?
Не е дека они одат од врата до врата, или по улици и делат слики... а уште помалку принудуваат некого да ги гледа.

мислам дека најмалку е тоа дека сакаат внимание да привлечат од тој тип погоре... демек, некој да им каже секси/ваква/таква/онаква/топ... ко да не им го зборат тоа "у живо"
прашање-има две девојки... една атрактивна и една леш, ко за на обдукција. која ќе добива повеќе коментари? без разлика на хи5 или онака... која ќе има повеќе шанси за постојана врска, или врска воопшто?

девојките си ги ставаат сликите зашто им се може, статус, покажување, фалење, идоли, натпревар со другарката од класот која ќе има повеќе френдови или коментари или сл... тоа им е ваљда психологијата. а не да извлечат од непознати пофални зборови.

Од психолошка гледна точка???
Како тоа ја спои ниската самодоверба со тоа дека они намерно ги прават тие провокативни слики?
Дали (значи прашувам, не тврдам) може да се каже дека некој има висока самодоверба па поставува слики на интернет и притоа знае дека ке има позитивни коментари?
Сакале да се чувствуваат секси и пожелно? А ти несакаш? Или кажи ми некој што несака...
Како можеш да тврдиш дека немаат постојан партнер, знаеш за сигурно? Доколку стварно некоја нема постојан партнер па ако во меѓувреме си најде, по default ги брише сликите од интернет, hi5 и сл.?
Зошто по секоја цена да ги изобличуваме и навредуваме со секакви имиња девојките кои сакаат многу да се сликаат, макар било и во провокативни пози?
Не е дека они одат од врата до врата, или по улици и делат слики... а уште помалку принудуваат некого да ги гледа.
Види вака,девојките со висока самодоверба се сигурни во себе и во својата убавина и немаат потреба да постираат слики каде што се гледаат нивните цицки,газови и сл. на интернет и да чекаат коментари од непознати типови... не знам за сигурно дали немаат постојан партнер,ама ако имаат сигурно не го добиваат потребното внимание од негова страна оти ако го добиваат тогаш не би имале потреба да го бараат таквото внимание на страна т.е на интернет...плус не ми е реално да имаат стабилна врска оти ни еден нормален дечко не би ја оставил девојката да постира слики кај шо и се гледаат цицките и газот и притоа да ги чита лигавите коментари упатени до неговата девојка... а ако девојката го прави тоа без да знае нејзиниот дечко,не знам шо врска е то,ама стабилна врска сигурно не е... никој не рече дека девојките се курви туку фото-курви,шо нема врска со класична курва ...а добро шо мислиш ти,дека сликите ги поставуваат така само за занимација,и не им е битно да добијат позитивни коментари??? ...ако мислиш така во заблуда си,верувај ми...со самото тоа шо постираат слики на интернет ги принудуваат останатите да ги гледаат...и ако ги разгледуваш таквите слики на интернет,ќе приметиш дека никој не остава коментар на слика со девојка закопчана до гуша,туку сите оставаат коментари на разголени и расчепатени женски...коментарите во сите случаи се од типот „вау,баш си секси,имаш добри цицки,прекрасен газ и сл.„ што кај горенаведените девојки предизвикува чувство на пожелност...сепак женската психа е поинаква од машката,девојките патат од ниска самодоверба многу почесто од машките и во многу поголем процент,така шо,до некаде ми е јасно зошто не ја сваќаш целосно поентата на муабетот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom