KODAK??? Abe ajde, vidi vaka: imas Mercedes, BMW, Volkswagen, a ti za tie pari odbiras KIA ili demek "CRISLER" ovie sto se DAEWOO sto bea. Kakov KODAK??? Zemi si nesto barem "marka" da bide, a ne KODAK.
Canon со многу подобри перформанси е 15000. Инаки Kodakot има спор autofocus, има shutterlag и боите се нереално појачани. Сепак нешто друго.....ај ќе размислам па ќе ти предложам нешто покасно.
Е па можиш од Canon A530 isto 11 iljadi e ima super opcii no neznam dali ti se vazni tebe samo mpx koj ne vrsat vazna uloga, 8 mpx so za nigde objektiv i za nigde color obrabotka dzabe ti e jas imav trust so 5 mpx no fotografiite bea polozi duri i od canon so 3 mpx
Isto i Nikon Coolpix L 12 ti e super i Sony Dsc-W35 ti e super isto tuka se negde do 11 000
значи мегапикселите не играат некоја голема улога ама нај паметно е да ги споредам во живо кога ке одам да купувам кодак и канон и сони помегу тие две се двоумам
ама каноните ми се мн скапи
a ако купам сони па меморијата е мн скапа мислам дека кодакот ми е нај ок
а каква разлика има помегу леките во кодакот и тие шо се во канонот???
Kodak, Canon i SONY se 3 a ne 2 kako sto velis ti :nenene:, inaku zemi si SONY i to. Mojot e 4MP pa ne go davam za mnogute do 15.000 denari koi imaat i nad 6MP.
Nemoj samo za kodak da se odlucis, nikako. Kodak nekogas moze bil dobar ama za digitalna fotografija ne gi biva ama ic. Zemi si canon ili sony mnogu se podobri od kodak. A toa sto kaza nekoj pogore deka kodak bil na nivo na fuji i olympus nema vrska. Fuji e godni napred od kodak zatoa kodak propagja. Olympus sum imal profesionalen aparat i imam mnogu loso iskustvo, amaterskite ne se losi ama ne se nisto posebno.
Бојан вака сега. Мегапикселите се само бројки на кои се палат дечиња т.е. се фалат у маало „Абе мојов има 6мега„ друг вика „Пф твојот не го бива мојот е 8„ а уствари благе везе немаат што со тоа мегапикселите.....Глеј ја имам сони dsc s 600 6 мега пиксели, али искрено на 6мега имам сликано да не те излажам али 20тина слики а апаратот го имам точно 1 година(еј да бе торта ќе му напраам 15јуни е купен) и сликам на 2мегапиксели слика или во резолуција 1632х1224 и да ти кажам дека е супер....Не дека ти го наметнувам мојот апарат ама еве ти некои работи кои што треба да ги запазиш.....ова го имам кажано ама ај пак.
1. Тоа што ти реков не глеј мегапиксели
2. Не се пали на дигитален зум(исклучувај го)
3. Види колку имаш оптички зум(тоа е уствари зумот)
4. Прошалтај на www.dpreview.com за да видиш точно што има апаратот...зашто по продавници знаат и понекогаш да излажат
тоа би ти биле совети од мене, а ако сакаш апла да ти кажам АКО ТИ Е ЗА ПО ДОМА ИЛИ НАВАМУ НАТАМУ ЗЕМИ СИ НЕКОЈ СОНИ имаш до кај 12000 топ апаратчиња.
А и ќе заборавев на сајтот што ти го дадов има и слики како вадат....така да види
Ме интересира што коментар имате за овој апарат во поглед на функциите Sony DSC-H2
За колку пари може да се најде на ново кај нас? И колку пари би вредел ваков 9 месеци стар со 1ГБ картичка сочуван?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.