Формула 1 - сезона 2026

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2026?

• 1. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 63. George Russell - Mercedes

• 3. Max Verstappen - Red Bull Racing-Red Bull Ford

• 6. Isack Hadjar - Red Bull Racing-Red Bull Ford`

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 23. Alexander Albon - Atlassian Williams-Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Atlassian Williams-Mercedes

• 30. Liam Lawson - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 41. Arvid Lindblad - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Aramco-Honda

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Aramco-Honda

• 31. Esteban Ocon - Haas-Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas-Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Audi

• 27. Nico Hülkenberg - Audi

• 10. Pierre Gasly - Alpine-Mercedes

• 43. Franco Colapinto - Alpine-Mercedes

• 11. Sergio Pérez - Cadillac-Ferrari

• 77. Valtteri Bottas - Cadillac-Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ау стазава да не се провози веќе.

Ako sezonava bese staza, toa e madring.

Lando nemase srekja, pomina pitlejn vlezot i imase vsc, kimi uste imase vreme, a realno lando ja imase brzinata denes da e prv i toa rutinski.

Max ke pobedese da ne kvicese luis i da mora da go ceka i da propusta 2 bolidi dodeka luis veke imase problemi. Da znaea od redbul za ova ke pocekaa ama ete, dzabe sve toa bese napraeno a mu se usra sansata na max za pobeda.

Trkata za titula veke bledee, luis koj se borese za istata spored cela negova delusional fan baza vrza 7 trki bez podium, s e d u m, aj bar denes lekler valjda nema da mu e kriv. Na kraj sreken neka e ako uspee da zavrsi pred timskiot kolega za kogo leleka sekoj vtor den deka treba da e vtor vozac iako lani 100 poeni pomalku imase od nego a sezonava mu bega frapantni 30 ili kolku i da se.

Кими на една победа помалку во кариерата од вечниот талент, 28 годишниот Леклер.
Neka vozi u ferarinjata na lekler niedna nemase da ima, taka ide zborot, ama ajde sea ke praime glupi sporedbi iako apsolutno nikad lekler nemase konkurenten bolid za titula.

Ama kultot na fan baza na luis si go prai svoeto periodov niz netov, mnogu sakam i sezonava da zavrsi pred nego Lekler pa da vidam togas sto ke zborat, ke kjutat ko i lani koga imase 100 boda pomalce od vecniot talent koj sea za sea u kariera seuste nema zagubeno od timski kolega, smesno ke e ako i sezonava toa e slucaj.

A kimi e tuka kaj sto e samo zasto luis koj mozese da ostane kaj toto, se resi da glumi sunac bogotac ko shumaher i da gi vraka ferari na starite pateki, ali he is not that guy. Glatko ke idese na 8ma so raketive, a toto mu rece, cekaj da dojde sezonava so novite pravila, i nacinot na koj mu go zborese toa nalagase deka nesto se kuva vo toj tim.

Sam e kriv i nikoj drug, najmalce timski kolega protiv koj nema apsolutno nikakov argument zasto on treba da e vozac broj 1 u ekipata.

@Syn па и ти не си нешто интересен со хејтов кон Хамилтон, не е интересно веќе, и кога треба и кога не треба прозиван и серен е појма неам зашто толку. Одамна чоеков не е у спотлајт ајде ќе кажам релевантен за да се хејта толку и да биде којзнае колку битен и да се чека секоја прилика да биде кењат.
И ти мешаш баби и жаби, Хамилтон не бил Шумахер да ги враќа Ферари во борба за титула :ROFLMAO: Па не е, Шумахер на 26-7 години отиде во Ферари, овој во залез на кариера колку да провози и во тој голем тим во спортов, тотално безвезе ти е споредбата, а те сметам за член што обично објективни постови става.
Не да се надеваш, туку Леклер мора да заврши пред Луис, би било глупо да излезе поинаку, 900 години постар е од него.

Јас не знам зошто уште се даваат пари за развој на аеродинамиката во Ф1. Стазава е тотална катастрофа, со овални кривни како НАСКАР, исто како Лас Вегас така и оваа стаза се тотална катастрофа и не ги гледам. Сепанг е 100000% подобра од овие сите улични, заедно со Истанбул парк (меѓу моите омилени стази). Овие автомобили се нешто најдобро што Ф1 некогаш го понудила од аеро пакет и да се возат на вакви "стази" е недозволиво, но американци со пари се во игра, а кога тие се во игра ништо паметно во спортот нема да видиме. Ф1 е многу досадна за било кој инженер што работи таму.

@Syn па и ти не си нешто интересен со хејтов кон Хамилтон, не е интересно веќе, и кога треба и кога не треба прозиван и серен е појма неам зашто толку. Одамна чоеков не е у спотлајт ајде ќе кажам релевантен за да се хејта толку и да биде којзнае колку битен и да се чека секоја прилика да биде кењат.
И ти мешаш баби и жаби, Хамилтон не бил Шумахер да ги враќа Ферари во борба за титула :ROFLMAO: Па не е, Шумахер на 26-7 години отиде во Ферари, овој во залез на кариера колку да провози и во тој голем тим во спортов, тотално безвезе ти е споредбата, а те сметам за член што обично објективни постови става.
Не да се надеваш, туку Леклер мора да заврши пред Луис, би било глупо да излезе поинаку, 900 години постар е од него.
Не, погрешно го толкуваш тоа, али влагам у војна со навивачите на Луис ради хејтот према Леклер за кој не ни навивам нит па сум навивал било кога. Не знам колку партиш на нетов ама цела фан база удира врз Леклер како да нема утре ко божем он да е директен виновник што Луис сезонава испадна од трката за титула.

Прво, Луис никад не беше во битка за титула, ''влезе во истата'' само зашто во 3 трки, Антонели 2 пати не освојуваше бодови поради дефект на болидот, во нормални услови секогаш ќе завршува пред Луис, едноставно е, инфериорни се ферари ко што се инфериорни и со години во однос на болидите што се способни да достават титула за своите возачи.

Второ, не можеш да бараш од тимот, а тоа го бараат навивачите на Хамилтион низ цел интернет простор, Луис да биде прв возач во тимот а Леклер втор, само зашто некој живее во илузија дека Луис се бори за титула, а притоа врзува 7 трки по ред без подиум, во меѓувреме Леклер има прво место и второ у истиот тој период и ако не се лажам со дефектов денес, и повеќе поени освоено, или тука некаде се, небитно ова ама разликата беше околу 30 поени. Додај на ова дека лани Леклер имаше 100 поени повеќе од Луис, на која основа треба он да е тука втор возач? Тоа се заработува, Луис откако е дојден, за жал на неговите фанови го нема заработено тој статус тука, сеуште. И претпоставувам не им е сеедно да го гледаат во улога во каква што е тука, и во сопствениот тим да не е број 1.

Трето, самиот Леклер, кој наеднаш бил вечен талент, неспособен возач, е ова може да го каже само нетфликс фан на спортов, апсолутно никој друг, и ова доаѓа од некој што нит навива за Леклер, нит ништо. На која основа хејтот према него? Вечен талент бил? Кога он со Ферари имал болид за титула, никогаш, и кога у цела негова кариера у ферари другиот возач бил подобар од него, исто, никогаш, и што ова треба да каже? Дека уствари талентот му испливува на површина, подобар е од Фетел, подобар е од Саинц и подобар е од Луис ако се земе во предвид ланската сезона, односно, го вади максимумот од тим кој има лош болид и ужасна стратегија, трејдмарк е ова за Ферари. Кој еве ќе напраел подобри резултати за време на истиов период со Ферари, можда само Макс. Двајца шампиони имаа прилика да покажат нешто повеќе од него, не успеаа.

И четврто, да, ако судиш од сегашна перспектива, Луис бираше, и ја одбра погрешната опција за него, и неам ја некој особен хејт према Луис колку што иам према неговите навивачи што врска си немаат што зборуваат, али и Луис додава масло на оганот со изјавите во последно време, разбирам дека е фрустриран нарочито што гледа Мерцедес сега што прават, ама ок е друже, ти напраи избор да идеш во тим кој прво, со години и години важи за тим кој нема јака кола и има ужасна стратегија, и тим каде од старт знаеше дека нема на хартија дефинирано кој е прв а кој втор возач. Не знам што очекуваше, лесно беше да се претпостави што ќе се дешава.

Многу сум убеден дека не му е сеедно и барем мал дел од него се кае што не остана во Мерцедес. Батали ти Ферари голем тим, он се надеваше дека тука ќе напраи чекор повеќе бидејќи Мерцедес пред да стапат новиве правила на сила беа во доста подредена улога, ако мислиш дека 7 кратен шампион ради реда иде во Ферари а не со цел тука да проба да освои уште една титула, ондак џабе дискутираме. Амбициите и негови и на Ферари беа големи, сеуште се, ама сезонава отиде, ќе видиме наредна дали конечно ќе успеат да достават конкурентна кола, а на тоа се чека многу многу долго, и ако негде има простор за јака битка за титула на тимски колеги, тоа е само Ферари во моментов.

Енглезите може паѓаат во трансови не сум прател, али не беше ни Луис ни Ферари во борба за титула годинава во ниеден момент, се согласувам. Изборот е тој што е, дека требаше да се стрпи требаше знаејќи кој тим му донесе 6 дополнителни титули а кој мотор 7 вкупно.

Madring so pomalku preteknuvanja i od Monako godinava, a do 2035 ke bide od kalendarot.
Rosberg e vo pravo, imaat godina dena da opravat nesto i da ovozmozat barem malce trkanje da gledame, vo sprotivno luge ke ignoriraat da go gledaat ova sranje, Max vcera koga go prasaa kako se branel od Noris vika nisto posebno kako da se branam, samo u sredina vozev i ajt, nema kako da pomine.

Definitivno najlosa trka godinava, odma ke otide vo zaborav.

Поради идиотиве од ФИА ќе ни се одмили да гледаме трки во Ф1.
На тој што ја проектирал патекава и тие што ја одобриле во каледарот на Ф1 треба доживотно да им биде забрането да се бават со овој спорт. Мачење беше ова за гледање ...

Инаку како фан на Ферари морам да кажам дека Леклер има брзина, меѓутоа нема константност и лесно паѓа под притисок. Какви се возачи имаат возено за Ферари кои јас ги имам следено (Шуми, Алонсо, Кими), Чарлс е далеку позади нив.
Воедно апсолутно бев против доаѓање на Луис, кој го мразев од моментот кога му ја "украде" титулата на Баричело, меѓутоа Луис е во право за една работа.
Ферари веќе децении е без компас кога станува збор за стратегија во самата трка и прилагодување во ситуации. И тој аматеризам како свесно да не сакаат да го искоренат. А се додека тоа не го сменат, титула може да видат само на сон.

Еве и кај Мекларен се гледа колку грешките скапо се плаќаат. Минатата сезона со убер доминантен болид на крајот се тресеа, годинава е уште полошо.
Во Ф1 нема многу простор за грешки ...

Поради идиотиве од ФИА ќе ни се одмили да гледаме трки во Ф1.
На тој што ја проектирал патекава и тие што ја одобриле во каледарот на Ф1 треба доживотно да им биде забрането да се бават со овој спорт. Мачење беше ова за гледање ...

Инаку како фан на Ферари морам да кажам дека Леклер има брзина, меѓутоа нема константност и лесно паѓа под притисок. Какви се возачи имаат возено за Ферари кои јас ги имам следено (Шуми, Алонсо, Кими), Чарлс е далеку позади нив.
Воедно апсолутно бев против доаѓање на Луис, кој го мразев од моментот кога му ја "украде" титулата на Баричело, меѓутоа Луис е во право за една работа.
Ферари веќе децении е без компас кога станува збор за стратегија во самата трка и прилагодување во ситуации. И тој аматеризам како свесно да не сакаат да го искоренат. А се додека тоа не го сменат, титула може да видат само на сон.

Еве и кај Мекларен се гледа колку грешките скапо се плаќаат. Минатата сезона со убер доминантен болид на крајот се тресеа, годинава е уште полошо.
Во Ф1 нема многу простор за грешки ...
На Маса му ја украде титулата, а не на Баричело, на Рубенс во Австрија Шуми му ја зеде победата и тоа со тимска наредба од Тод. Тогаш Ф1 ја коментираше еден "омилен" спортски директор на македонски првак.

Само четири престигнувања имаше на оваа трка и тоа е убедливо најмалку во историјата на Ф1.

На Маса му ја украде титулата, а не на Баричело, на Рубенс во Австрија Шуми му ја зеде победата и тоа со тимска наредба од Тод. Тогаш Ф1 ја коментираше еден "омилен" спортски директор на македонски првак.

Само четири престигнувања имаше на оваа трка и тоа е убедливо најмалку во историјата на Ф1.
Важно погодив дека е Бразилец
Во право си, Маса беше, ги помешав со Баричело. Ја памтам последната сцена ... Сите во Ферари и цел Бразил (таму се возеше) се радуваат на титула и бам, Хамилтон го "поминува" факинг Томо Глок во последна кривина и потоа плач и молк во Бразил.
Како да заборавиш таква сцена ...

А за Баричело јбг, Шуми беше бог во Ферари. Жал ми е од денешен аспект ама таму се беше подредено кон Шумахер, па дури и победа кога е неважна за титула.

Back
На врв Bottom