Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
За системот на бодување: Мислам дека од една страна со 10 за прво 8 за второ се прави сезоната да биде поинтересна подолго... Разликата помеѓу прво-пласираниот и второ не е голема... Од друга страна се прави неинтересна трката и играње на сигурно, од типот ке си останам втор, неможе да ми избега многу поени, ке се видиме на наредната трка.

Ако заврне на Малезија... Држете се цврсто :) Ке се покаже кој возач има најдобри квалитети за возење по вода, а ке има 1.000.000 излетувања без Traction Control. Можете да побарате во минатите сезони кога TC беше дозболен, секогаш кога ке заврнеше имаше многу излетувања на оваа патека поради правите делови и големите крајни брзини. Искрено би сакал да почнат по сува патека, да им заврне (колку да ги побрка сметките) и повторно да се исуши :)

Е тоа ја убива трката, што нема ризик...Што возачите се борат пред се да земат бодови, отколку да заврши прв..Ова бодување беше направено да се запре Шумахер во неговите беседи на досадните сезони во Ф1:vozbud:

Само за Шумахер е патека на која врне и без TC. Инаку ќе биде многу интересно како ќе се одвиваат настаните на трката. Од возачите што се сега може на дожд доста да покаже Баричело, иако вози во 3та класа болид, али искусен е (стар волк) и знае како да вози стабилно.

Хамилтон и Ковалаинен се казнет со пет места наназад поради блокирање...пак почна ФИА со прљавите игри против Мекларен...срамота...пак ние гледачите остануваме ускретени за добри трки

http://www.formula1.com/news/headlines/2008/3/7542.html

Хамилтон и Ковалаинен се казнет со пет места наназад поради блокирање...пак почна ФИА со прљавите игри против Мекларен...срамота...пак ние гледачите остануваме ускретени за добри трки

Епа очигледно беше дека попречуваа за Нико Розберг мислам беше(не ме сваќајте за збор)

плус и Накаџима е..Не се само двајцата...

Прљави игри против мекларен? Добро бе друже дали ти воопшто прочита што е во текстот пред да го дадеш тука?

Ковалаинен и Хамилтон штедејќи гориво и забавувајќи во последниот круг ги попречија болидите на Хајдфелд и Алонсо, затоа е и оваа казна.

Инаку еве позначаен дел од текстот:

"The first corners of my last lap went smoothly, but then there were several cars driving very slowly on their in-laps,” said Heidfeld, who qualified seventh, but will now start fifth. “Apparently they had no information that the qualifying was still going on. Before Turn Four I lost a lot of time because both McLarens were cruising on the racing line.
Исто така подолу во текстот пишува:

McLaren are not expected to appeal the decision
Па зошто да се жалат, ем се во грешка ем се жалат...

Да се прегледа малку уште еднаш снимката од квалификациите и убаво се заприметува дека Хамилтон,Ковалаинен и Накаџима го попречија тој болидот да направи летечки круг(мислам Розберг беше)..Немојте одма со кукање, и со коленичење...Од каде знаеш дека ФИА и Ферари прљаво играат?Да не ги гледаше на конференција?Бидете реални, не само да кажувате сите се против нас, гледај малку реално на работите..Лани имаше шпионска афера, ДОКАЗИ ПОСТОЕЈА, Алонсо сведочеше вистинито и пак ќе се правиш ЖРТВА?Требаше да ги казнат во бодови и возачите, ама атер на финансиите не ги казнија..И немој за грешките на возачите да барате само други кривци...:helou:

Мое мислење...

Абе момци никој ли не ја гледа трката?
Сега за сега Кими води, Хамилтон заглави во боксот едно 20 секунди и Маса излета од патеката... Нема многу откажувања, како во Австралија...

Како не, ја гледаме.... :)

smileydrivingah7.gif

ommmmmmmgggg Миленко :drk:

Jaс ја гледав, победа за Раиконен, втор Кубица, трет Ковалаинен.

Добро е за Ферари што Раиконен победи, Маса можеше да биде втор, можеби и прв, ама испадна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom