Firmware Upgrade?!

• Креатор на темата Креатор на темата kpbKENGUR
  • Време на започнување Време на започнување

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.facebook.com
имам самсунг HT-THX25 двд кино и сакам да го апгрејдувам. проблемот е незнам како и никако неможам да најдам драјвери за апгрејд на двд плеерот. има некој искуство со ваква работа? гугл го превртев, ама никако да најдам инфо за тоа што ми треба. најдов некои драјвери за некој тошиба плеер, вика: симни ги драјверите, изрежи ги на обично цд, пушти го во плеерот и само стискај "next" и толку. за самсунгов ништо : (
помош! фала.

најдов firmware на официјалната на самсунг, се апгрејдуваше(се надевам) и то. арно ама: земав неколку постари HD филмови како swordfish и не толку стари како transformers. пред да го направам апгрејдот, неќеше да ми ги пушти и даваше "DISC ERROR" порака. на двд-инњата пишува вака "...it is possible this HD DVD was manufactured after your HD DVD disc player. To ensure the best possible viewing expirience, your HD DVD disc player may need a firmware or software update..." демек за да може да ги пушти. арно ама, го направив апгрејдот и пак неќат да се пуштат хд двд-ињата. има некој претстава за што станува збор? телевизорот уредно си е поврзан преку HDMI кабел.
any ideas? thanks in advance.

Toa HD филмовите ти се од торенти во .mkv формат?

Или збориш за оригинали?

Упс,сега разгледав на нет,твојот плеер има HDMI излез,но не е HD плеер :(
Во превод,никогаш нема да ги пуштиш филмовите,бидејќи плеерот не може да им ја свари поголемата резолуција (1360*720 и 1920*1080).

Правец Техномаркет по Sony Blu-ray плеер :)

Прочитај претходниот пост,ти имаш DVD Home Cinema,не HD-DvD Home Cinema,зар HDMI те наведе на погрешен заклучок ? :)

пер, HD DVD e... а зашто би имал HDMI приклучок ако не е HD? или јас нешто сум помешал?
едит- сега го видов ова
Упс,сега разгледав на нет,твојот плеер има HDMI излез,но не е HD плеер
Во превод,никогаш нема да ги пуштиш филмовите,бидејќи плеерот не може да им ја свари поголемата резолуција (1360*720 и 1920*1080).

Правец Техномаркет по Sony Blu-ray плеер
зашто шупакот од техномаркет ми рече дека може да пушта HD? и дека е HD! Oo. ццццц...

како и да е, филмчињава ми се од другарче... HD форматот и онака умре, иднината е блуреј. мерак само ми беше да ги видам највисоките перформанси на телевизорот. oh well...
бтњЧ колку кошта блуреј плеер?

Мислам дека е некаде околу 28.000 ден,во оноа до Техномаркет кај Парк,на Н беше името,убиј ме,заборавив :kesa:

Туку,и моето Самсунг двд има HDMI приклучок,ставаат бидејќи сликата се зголемува од обичната резолуција (720*576) на HD резолуции (720p и 1080i),но сепак не е ни одблиску на HD квалитет,само обично DVD во поголема резолуција.

Друга предност е што преку HDMI се пренесува и звук,па сите ги ставаат и на обични плеери,колку да бидат во тек :)

Иначе,најдобро ќе видиш квалитет на HD,ако дојдеш кај мене дома,имам се освен Blu-Ray,па преку PC ги вртам симнатите филмчиња од 10 гига,страва е:kesa:

пер, HD DVD e... а зашто би имал HDMI приклучок ако не е HD? или јас нешто сум помешал?
едит- сега го видов ова
зашто шупакот од техномаркет ми рече дека може да пушта HD? и дека е HD! Oo. ццццц...

како и да е, филмчињава ми се од другарче... HD форматот и онака умре, иднината е блуреј. мерак само ми беше да ги видам највисоките перформанси на телевизорот. oh well...

Blue-ray е HD. HD DVD веке не се произведува.

Blue-ray е HD. HD DVD веке не се произведува.
што кажа со ова?! HD e и blu-ray и HD DvD(кое не се произведува, како што и пишав):
едит- сега го видов ова

мислејќи на HD DvD, а дека иднината е Blu-Ray Disc.
значи, HD DVD дисковите и Blu-Ray дисковите содржат High Definition video storage =)) само што првото умре. разликата е во посебните плеери за нив и тоа што првите имаат 15 гига single, и 30 гига dual layer, а вторите 25, односно 50 гига =))

Ова како анти-реклама,не ги слушајте продавачите во Техномаркет :)

Мислам дека е некаде околу 28.000 ден,во оноа до Техномаркет кај Парк,на Н беше името,убиј ме,заборавив :kesa:
нептун? да, така беше =))
иначе, разбрав дека имало и за околу 8000-10000 блуреј плеер. штом добијам повеќе инфо, ќе го пренесам и тука =))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom