Финале Лига на Шампиони: Барселона-Манчестер Јунајтед (27.05.2009,Рим)

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке владее со фудбалска Европа ?

• Барселона

Гласови: 90 54,9%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 74 45,1%

• Вкупно гласачи
    164
Статус
Затворена за нови мислења.
Барселона. Едноставно Барселона. Ова ќе биде прав натпревар едноставно дуел на гиганти. Доколку влезеше Челзи немаше да ја има таа убавина...

Да да немаше...сите фанови на фудбалот да не се разочараат вечер...да не гледаат само една екипа на теренот.Како и во вториот полуфинален натпревар.

Да да немаше...сите фанови на фудбалот да не се разочараат вечер...да не гледаат само една екипа на теренот.Како и во вториот полуфинален натпревар.
Не се секирај Барса нема да биде единствена екипа на теренот. Сепак игра против екипа како Манчестер, а не Челзи. :wink:

од сабајле стануам и читам "сите пaтишта водат кон рим,сите погледи се насочени кон италијанската престолнина и готово thunderstruck сум :vozbud:
ова ми требаше да ме расположи ТОП натпревар мора да падне, па нека победи подобриот односно најдобриот неутрален сум...

Само би кажал дека неутралците повеќе ќе уживаат во натпреварот..Нема да го следат со многу емоции,за разлика од навивачите на Манчестер и Барса,кои ќе се тресат на секоја акција,ќе рипат на секој шут,а ако се игра пенали да не збориме..Ќе има нервоза УПМ..:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Не зборите прерано, од што очекуваме фантастичен натпревар може да се случи да не видиме ништо, иако тешко може да се очекува тоа од екипи како Барса и Манчестер, али сепак е финале и нормално е да има тактизирања. И нормално, нека победи подобриот, а на нас неутралните останува да очекуваме натпревар од соништата :smir:

Еве јас прогнозирам резултат.

1-1 полувреме
2-1 или 3-1 фикс крај се знае Барса :helou:

Уф, едвај чекам да почне мечот :)
Се надевам Манчестер ќе биде првиот клуб што ќе ја одбрани титулата, и тоа чудо да го видиме.

Еве малце историја(сакав да ја ставам во првиот пост,ама неможев да пронајдам,затоа ги пишав само 1/2 финалето од лани и финалето КПК)

Cup Winners' Cup quarter-final first leg: 7.03.84 - Barcelona 2 Manchester United 0
Cup Winners' Cup quarter-final second leg: 21.03.84 - Manchester United 3 Barcelona 0
Cup Winners' Cup final: 15.05.91 - Manchester United 2 Barcelona 1 (in Rotterdam)
Champions League group phase: 19.10.94 - Manchester United 2 Barcelona 2
Champions League group phase: 2.11.94 - Barcelona 4 Manchester United 0
Champions League group phase: 16.09.98 - Manchester United 3 Barcelona 3
Champions League group phase: 25.11.98 - Barcelona 3 Manchester United 3
Champions League semi-final: 23.04.08 - Barcelona 0 Manchester United 0
Champions League semi-final: 29.04.08 - Manchester United 1 Barcelona 0

Навивачки за Манчестер, а и објективно мислам дека сме подобар состав, посебно поради казните на одбранбените на Барса...инаку криво би ми било и за нив, покрај Јунајтед ми се омилен состав, секогаш играат напаѓачки и не се оптеретуваат со ѕвезди во тимовите...
...само да не е досадна и тупаџиска утакмица, да гледаме убав фудбал!

Има крв да серат Барса...:pos2::pos2::pos2::vozbud:

Манчестер Јунајтед - Барселона - 3:1 Конечен резултат:pipi:

Како мадридиста би го рекла истото што и Гути: „Да не се лажеме не ме интересира кој ке даде гол за Манчестер, но сакам Барселона да изгуби„

Се надевам ке биде добар дуел :duel:

Како мадридиста би го рекла истото што и Гути: „Да не се лажеме не ме интересира кој ке даде гол за Манчестер, но сакам Барселона да изгуби„

Се надевам ке биде добар дуел :duel:
Па такви сте сите повеќе се радувате на пораз на Барселона отколку победа на Реал М.И после сакате шпанска лига да биде најсилна на светот.Епа како ќе биде ако не осовјуваат титули мислам Барса ако не освои кој друг ќе освои:)Ама добро Барса не се ни смета како шпанска екипа туку како каталонска.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom