Филозофија

• Креатор на темата Креатор на темата CopyOfDeath
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Sto se pojavilo prvo:Pileto ili jajceto?
Vecnoto prasanje!

малце каснам со мојот одговор али ај нема везе ја сепак мислам дека
Безсмисленото има смисла..
Смислата во безсмисленото е тоа што нема смисла у ствари секоe не[то има смисла
А за температурата поима неам луѓе намерно го напи[ав некако не ми штима ова 0 степени целзиусови денес а утре дуплo поладно како ке биде ај некој нека ми објасни ептен филозофски
поздрав

Zumbul напиша:
Филозофијата не е наука. Според тоа не вреди да се филозофира со тебе.
Филозофијата е наука и тоа Апстрактна наука!!

CopyOfDeath напиша:
Смислата во безсмисленото е тоа што нема смисла у ствари секоe не[то има смисла

Aj malce pojasni se so ovaa izjava posto jas nemozev da ja razberam. Velis deka smislata postoi i ne postoi vo isto vreme ama poveke postoi odosto ne postoi. :raz::icon_conf

Книгата по филозофија ѕа гимназија..ама баш истото го пишува... и 99% врска нема тоа што пишува таму.. сето само набапкани работи да изгледа што посложено а уствари врска нема.. Филозофијата е наука... али саде прва... и нејзиниот предмет се појаснува на ненаучни основи.. па сеа ти види
толку од мене

Imam edno prasanje:
Dali moze i dali postoi materija bez forma?
ajde filozofi :baeh:

Za toa ne ti treba filozofija, imas fizicko objasnuvanje. Se vika plazma.

А тоа за температурата дали има некој одговор едноставно премногу ме има збунето прашањето!

spooky напиша:
Za toa ne ti treba filozofija, imas fizicko objasnuvanje. Se vika plazma.

Mislam i oganot e plazma neli...pa sepak ima forma (nepravilna). i nepravilnata forma e sepak nekakov vid forma. nego prasanjeto mi bese postoi li materija koja nema forma?

ПА водата е без форма ја како со мислам

aj zemi kapka voda kako izgleda? ovalna. Stavi ja vo sise ke ima forma. stavi ja vo cinija ke ima pak forma. jas mislam deka...zamislete si go univerzumot.....toj e beskonecen neli?......a univerzumot e materija......znaci materija bez granici e materija bez forma...granicite ja opredeluvaat formata...a ako zememe deka univerzunot e beskonecen..znaci tipicen primer za materija bez forma...ili?

Водата нема форма едноставно во кај ке ја ставиш таква е
а Воздухот?

да точно така но тие немаат свој облик постојан едноставно тие зависат од тоа кај што ке ги ставиш или затвориш .фактички имаат форма тоа сакаш да го потврдиш незнам дали и другите би се согласиле со тоа

edinstveno znam samo deka granicite ja opredeluvaat formata i ako ima granici znaci ima forma. Samo bezkonecnata materija nema forma.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom