Филолошки факултет - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Вака сите кога завржувавме ни дадоја диплома(плава) каде пишува оценките од матурата, сведителствата и извод..а сведетество за средно нема.Тоа важи за генерација 2006/2007 што немаја матура

Вака сите кога завржувавме ни дадоја диплома(плава) каде пишува оценките од матурата, сведителствата и извод..а сведетество за средно нема.Тоа важи за генерација 2006/2007 што немаја матура
Нема и за оваа. Еден документ е тоа. Сестра ми заврши сеа по тоа знам.

Сите англиски, германски... нема ли кандидати за италијански јазик :))) мене лично тој ми е во план .. поздрав :)

Извинете едно прашање: Ако има некој кој студира на катедрата за германски јазик и книжевност, ме интересира дали образовната програма им се води стриктно на германски, и дали книгите се стриктно на германски јазик?
Имам желба да го учам јазикот, но пред тоа пример во средно го немав како втор јазик и затоа ме интересираат овие работи.
Друго ако може да ми се објасни дали е вистина тоа дека ако паднеш првиот семестар, вториот немаш право да го полагаш но можеш само да го слушаш; ми дадоа некои такви објаснувања па ме интересира ми треба помош ако може некој да напише подетално и да ми објасни.
Благодарам однапред!

Ајт предадов документи па ке видиме, немаше многу гужва искрено, гледам од ФОН многу се фалат 20% повише од лани им се запишале

Ајт предадов документи па ке видиме, немаше многу гужва искрено, гледам од ФОН многу се фалат 20% повише од лани им се запишале

Со лесно нека ти е, а тие од ТелеФон може со дипломата после во полско веце да си одат. ;)

и јас подадов документи, дали има преелимарни резултати слушав излегле вчера, каде има неможам да видам !

Не ме фаќајте за збор, ама начув дека сите на катедрата англиски со германски јазик биле примени. Е сега кој во државна, а кој во приватна квота не се знаело.

Инаку, покрај англиски и германски ќе си земам италијански под C. Кога се запишував една од вработените ме праша дали добро го знам германскиот и англискиот, затоа што тоа што си го учел во средно си МОРАЛ да го запишеш и на факултет, што увидов дека не е точно кога едно девојче си зема англиски прв со турски втор.
Како и да е, среќно на сите!

како така биравте по два јазика? нели вториот се зима откако ќе се запишеш?
а за англиска книжевност да не знаете кога ќе има листа на примени?

Lugje aj ve molam ako nachekata sluchajno na internet spisoci nekakvi, da pratite link, poshto neli treba da ima od uspeh od sredno, kako na site drugi...
:)
Fala odnapred :)

добро ќе има некоаш на страната некакви списоци како и на останатите факултети... значи многу ме нервира.. како можи да немат ништо објавено!

Не само на сајтот, и воопшто нема истакнато листа :Ѕ До 1 саат дремев да видам само ме зезаа: За пола саат ке истакнеме, па после `Ај за еден саат дојди` и више ми се смачи и си побегнав дома :toe:
ако СЛУЧАЈНО им текне да објават листа, ке го ставам линкот овде :)

Филолошки е познат по некористењето на интернетот..Мислам дека треба некој да го земи под раце свои ако е можно
.Порано ко разгледував неможев ни страната да ја отворам ..:vozbud:

Крајно се неодговорни. Јас колку што знам резултатите беа подготвени неколку дена унапред. Според нив, не истакнувале резултати поради пријавените од Нова, имале некаква фрка со нивните документи затоа што учеле само 3 години јазик :tapp:
Другиве факултети како што видов имаат истакнато резултати на интернет.
Исто така, ми рекоа дека на интернет има помалку гужва за чекање резултати отколку на самиов факултет. :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom