Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Доста добар филм нема муабет, прилично ги задоволи моите очекувања, морбиден, атмосферата доста добро пренесена, камерата беше одлична, длабоки и мистериозни кадри, добра приказна, сценарио и се разбира оној creepy feel низ целиот тек на филмот што му даде посебно мрачен карактер на типичен филм од хорор-сај фај поджарнот.

Глумата исто така на високо на солидно ниво, така да од мене има една 7-ца.

Се сложувам во целост за Event Horizon, доста подценет филм.

Alien, The Thing и Event Horizon, таа е таа тројка што треба да се погледне од секој фан на Sci-Fi/Horror.

Се сложувам во целост за Event Horizon, доста подценет филм.

Alien, The Thing и Event Horizon, таа е таа тројка што треба да се погледне од секој фан на Sci-Fi/Horror.

Подценет под-жарн е сај фај хорор, многу малце такви филмови има, зборам за квалитетни...

Prometheus.2012.1080p.BluRay.DTS.x264-BRADJE

ccezd.gif

Psyside, ме потсети на Предатор - сигурно еден од најпреценетите акциони филмови. Во него освен тестостерон до плафон и пукање нема ништо, ниту добро изработени акциони сцени, ниту пак некоја авантура се случува (во џунгла се, непозната средина за нив), и како капак на се Арни во главна улога. :icon_lol:
Само едно не ми јасно, како успева филмов да држи толку висока оценка на имдб и патлиџаните кога веќе одамна требало да е одвеан со виорот.

Мене ми се допадна Predator, ептен си критички настроена нешто :(

За тоа време беше доста добар, сцената кога Арни руши дрва со мини-ган - priceless ! :D

Psyside, ме потсети на Предатор - сигурно еден од најпреценетите акциони филмови. Во него освен тестостерон до плафон и пукање нема ништо, ниту добро изработени акциони сцени, ниту пак некоја авантура се случува (во џунгла се, непозната средина за нив), и како капак на се Арни во главна улога. :icon_lol:
Само едно не ми јасно, како успева филмов да држи толку висока оценка на имдб и патлиџаните кога веќе одамна требало да е одвеан со виорот.
Do not, i repeat, do not feed him.

Мене ми се допадна Predator, ептен си критички настроена нешто :(

За тоа време беше доста добар, сцената кога Арни руши дрва со мини-ган - priceless ! :D

Постојат ептен подобро акции, за овој некои од нив се и ремек дела. Ете земи го на пример Аliens и спореди ми го со овој. Да не ги споменувам азискиве филмови со боречки вештини, таму акционите сцени се толку добро снимени, што ти доаѓа и тебе како на гледач, да му ја учукаш на некому. :D Е, до толку се вешти што прават да се чувствуваш како дел од настанот.

Исто и Мектиернан (како и да се изговара) сними класика акција, Die Hard, ама по мое со овој се посра.:pipi:

Не се споредува ремек дело, со солиден филм :D

Далеку е од Alien/Aliens, веќе спомнав претходно, ама не е лош, мене ми беше доста забавен, и пред се ме исплаши :unsure: многу одамна го гледав, па тука игра улога и носталгија изгледа :)

Постојат ептен подобро акции, за овој некои од нив се и ремек дела. Ете земи го на пример Аliens и спореди ми го со овој. Да не ги споменувам азискиве филмови со боречки вештини, таму акционите сцени се толку добро снимени, што ти доаѓа и тебе како на гледач, да му ја учукаш на некому. :D Е, до толку се вешти што прават да се чувствуваш како дел од настанот.

Исто и Мектиернан (како и да се изговара) сними класика акција, Die Hard, ама по мое со овој се посра.:pipi:

Penkalo, Predator e priznat od site tie sto treba da e priznat kako zverska akcija/avantura/sci-fi. Ti udiras na toa deka Shvarci glumi i avtomatski ne chini filmot.

Amerikancive upotrebuvaat eden termin "it still holds up" za postari filmovi koi i sea da gi gledas nema da ti se cheezy and faggy as fuck. Takov e Predator, eve Psyside vika deka od nostalgija go pamti kako dobar, jas garantiram deka i sega da go gleda, filmov ke mu e zverski kako i prviot pat ako ne i poveke.

I koga se obiduvas da kakas za nekoj film, ne go pravi toa na nachin na koj go sporeduvash so drug film, ne e toa toa.

Primer da jades lajna za Black Swan, aj toa prifatlivo e <3 :D, film koj so balet reshava problemi be... :D

Aj me interesira tvojot all time fav film, da vidish deka i za nego moze pederski izjavi da se dadat, deka e glup poradi X prichini. <3

source: i recently revisited Predator on blu-ray. <3

Јас реков дека филмот е добар, а носталгијата игра додатна улога во позитивната оцена, иначе и јас го гледав пред околу година дена во 1080p, и тоа 45GB копија, flat transfer :D

Филмот е добар и е многу забавен, ми се свиѓаат напнатите моменти, во џунглата, кога се движат а во околината мртва тишина, тензија пука.....ми фалат тие моменти во модерните тиња - воени филмови. Исто така, coolness факторот во филмов е на задоволително ниво.

иначе и јас го гледав пред околу година дена во 1080p, и тоа 45GB копија, flat transfer :D
Треба да има бан за ова. Има луѓе возат бесни коли па не ги читаш на форум секој ден да се фалат со колата...

Get to da choppa! Абе Шварци ти е 50% од самиот филм... премногу сериозно ги сваќате ваквите типови на филмови. Нормално неможе да се смети во рангот со некои класици, но тоа е најмалку битно. Филмот е одличен акционен Sci-Fi блокбастер и безвремен. Па 90% од акционите филмови што излегуваат во денешницава ги забораваш 2 дена по гледањето.

Get to da choppa! Абе Шварци ти е 50% од самиот филм... премногу сериозно ги сваќате ваквите типови на филмови. Нормално неможе да се смети во рангот со некои класици, но тоа е најмалку битно. Филмот е одличен акционен Sci-Fi блокбастер и безвремен. Па 90% од акционите филмови што излегуваат во денешницава ги забораваш 2 дена по гледањето.
Тоа е тоа!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom