Фиксна протеза

• Креатор на темата Креатор на темата Шмики
  • Време на започнување Време на започнување
Па забите ти се исправиле побрзо отколку се очекувало, инаку сега кога ќе ти ги извадат фиксните, ќе мораш да носиш уште 1 година мобилна протеза.
Значи покрај ритејнери, ќе морам и мобилна да носам или ќе ми дадат да бирам измеѓу 2-те? :)

Дали после вадењето на фиксната остануваат некакви траги на забите? И ако може некој накратко да ми го опише процесот на вадење на протезата?;)

Дали после вадењето на фиксната остануваат некакви траги на забите? И ако може некој накратко да ми го опише процесот на вадење на протезата?;)

Ќе ти го истругаат лепакот бе, не останува.
Процесот....па, не боли, не е страшно, не е ништо посебно!
Ти ги одлепува брикетите, прстените ги вади, и тоа е тоа.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 00:16 ---
Може некој да ми опише какво е чувството денот кога треба да ви ја извадат протезата? :D
Едвај го чекам тој ден... :cuc: :pos:

Ко без заби се осечаш уствари. И имаш чувство дека се многу меки, и страв ти е да гризаш да не ти се скрши некој. :icon_lol:

Јас треба да носам протези фиксни ама мене ми е страв бидејки скоро сите заби ми се пломбирани немам горе лево 6ка и доле лево 6ка , и ми рекоа дека ке ми стават некое апаратче заедно со фиксната горе на непцето за проширување на горната вилица пошо долната ми е поголема од горната вилица.. и незнам дали да ставам да не ми се скршат сите заби .. ваше мислење ?:)

Знае ли некој дали проф. д-р Марија Зужелова работи приватно ?
Ако работи, каде ?

Јас треба да носам протези фиксни ама мене ми е страв бидејки скоро сите заби ми се пломбирани немам горе лево 6ка и доле лево 6ка , и ми рекоа дека ке ми стават некое апаратче заедно со фиксната горе на непцето за проширување на горната вилица пошо долната ми е поголема од горната вилица.. и незнам дали да ставам да не ми се скршат сите заби .. ваше мислење ?:)

Како може да ти се скршат од тоа забите ? Да се кршеле од тоа забите, немале да ти го препорачаат :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: Wiz
Ме интересира дали фиксната протеза може да се плаќа на рати?

Вадењето е 10 минути работа... Задолжително носи ја мобилната протеза која ќе ти ја дадат. Послушај паталец :D Два пати носев фиксна :D

Дечки да ве прашам.. денес бев на заболекар и ми закажаја за фиксна протеза за 2 недели, е сега чудно ми е тоа што денес бев само да ми ги види забите, и сега чудно ми е што не побара ни снимка да се направи ни ништо ни мера ми зеде ни ништо, ми рече само да дојдам за 2 недели и ке ми ги наместеле ,,, и да прашам уште нешто извадени ми се 6ките дали ке може да се пресаде заб на тоа место и колку би ме чинело фала позз

Дечки да ве прашам.. денес бев на заболекар и ми закажаја за фиксна протеза за 2 недели, е сега чудно ми е тоа што денес бев само да ми ги види забите, и сега чудно ми е што не побара ни снимка да се направи ни ништо ни мера ми зеде ни ништо, ми рече само да дојдам за 2 недели и ке ми ги наместеле ,,, и да прашам уште нешто извадени ми се 6ките дали ке може да се пресаде заб на тоа место и колку би ме чинело фала позз

Имаш импланти, само така можеш да имаш заб сега

Еден забен имплант ти е 400 евра.

Имаш импланти, само така можеш да имаш заб сега

Еден забен имплант ти е 400 евра.

Фала батец, со тек на време мислам дека и тоа ке го средам, 6ките ми се извадени па зато прашувам сепак фала

Вистина ли е дека долна фиксна протеза е потешка за навикнување ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom