Fibonacci, триангуларни и други секвенци/серии

• Креатор на темата Креатор на темата Nuke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Здраво,

Како резултат на тестирање на што сум научил во C# ја напишав ова игричка и еве - кој е фан да се мачи со секвенци, нека повели :)
fibernaciscr.png

Attachments

Фиберначи бе:pos: Мислиш од некоја циганка шо продава гаќи од микро-Фибер си го слушнал ова.

Другар сето убаво ама ова со фибоначи некако не се согласува. Еве ајде кажи ми како после 9 следува 81 во скриншотот шо си го ставил.

Другар сето убаво ама ова со фибоначи некако не се согласува. Еве ајде кажи ми како после 9 следува 81 во скриншотот шо си го ставил.
Значи не се сите фибионачи секвенци, (за да играта биде по интересна - има различни логики) .. еве на пример за 9 со следователен 81 нареден би бил 729 или (9x9x9) инаку после 9 следува 9x9 или 9^2 = 81
(во насловот нагласив дека има повеќе секвенци како триангуларни покрај фибоначи .. итн.)
--- надополнето: 10 август 2012 во 02:00 ---

p.s. на некој од моите пријатели многу им се допадна играва па побараа од мене да внесам повеќе различни секвенци - моментално има 6 различни логики кои се користат за генерирање на секвенци. Moжеби 20+ би било задоволително
(кога ќе биде готова, ќе ја споделам новата верзија и овде на кајгана) ;)

Ќе внесам повеќе различни логиќи за да не досадува и секогаш да има предизвик играта, a веќе имам на ум и некој подобрувања со интефејсот..
и секако - поправка на името хехехе :)

И во името немој „продавам микро-фиберГаќи“ :D

Еј Нуке, ќе можеш да испратиш обично .exe без инсталации (без .msi).

scaled.php

Верзија 2.0:
- Поправено име! :pos:
- 3 нови секвенци
- Опција да избереш каква секвенца сакаш да биде ѓенерирана
--- надополнето: 11 август 2012 во 17:53 ---
Еј Нуке, ќе можеш да испратиш обично .exe без инсталации (без .msi).
Секако.. еве ти ја новата верзија
79,4 KB - тоа е вториот прикачен фајл, заборавив да го примеинувам
--- надополнето: 11 август 2012 во 17:54 ---
само .exe

Attachments

Nuke
Не е лошо да ставиш тајмер за одговор и пример да има 3 животи (грешка или истекло време) и да има поени за секоја. Само ти давам идеја, зашто кажа дека си замислил да биде игра па така би било позабавно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom