Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Не се како на форумов кажа бе :LOL::LOL::LOL::LOL:
Па не се со ставови какви што среќавам по темиве во кои сум активна.
Автоматски споено мислење:

Со самото тоа што ве донесе на ниво да воопшто ги дискутирате овие глупости, си ја оствари целта. Дневницата заработена.
Така е, за твоето мислење плус 20 евриќи :love:

Па ти многу изгледа сериозно го сфаќаш форумов по се изгледа. Шо сакам можам да пишам на форумов.
Секако дека не. Укажав дека гледам драстична разлика меѓу мажите на форумов и во реалниот живот.
Мислам дека во реалниот живот и овие не се однесуваат баш вака, но, не би можела да знам.

Да бе сеа ќе дискутирам у 3 саат за феминизам, како треба жените да бидат Бос Бејб и да градат кариери. Си испушам џоинтов и си легнам.
Лол бос бејб бе :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr: Која сака да гради кариера - нека гради, баш сум опкружена со мажи и жени со сериозни кариери, баш кај тие мажи најмалку гледам шовинизам кон колешките :)
Дувај и добра ноќ :pipi:

Секако дека треба да постои зборот фемицид, како што постои и инфантицид или кај нас чедоморство, тој термин е постар од фемицид. Инфантицид е убиство на новороденче, во развиениот свет нема врска со полот, во Индија на пример има - се убиваат женски новороденчиња, затоа за тој инфантицид викаме дека е фемицид. Се убива бебето оти е женско.
Чедоморство и абортус.

Нон стоп вртиш Индија во секој втор муабет. Слободно оди објасни му на Индијците. Тука имаме правна еднаквост. Не мора да се класифицира ништо по полова страна.

Еве дури го прашав и ChatGPT за како се вика кајгана на Индијски.
  • Hindi: अंडा भुर्जी (Anda Bhurji)
  • Gujarati: ઇંડા ભુર્જી (Inda Bhurji)
  • Punjabi: ਅੰਡੇ ਦੀ ਭੁਰਜੀ (Ande Di Bhurji)
  • Tamil: முட்டை பொறிச்சல் (Muttai Porichal)
  • Telugu: గుడ్డు పొడి (Guddu Podi)
  • Bengali: ডিম ভুরজি (Dim Bhurji)
За второто не ни коментирам, искрено. Ниту ќе бидеш прашан со кого да биде.
И за тоа има последици. Добро ситуирани и воспитани ќерки сакаат да го знаат мислењето на нивниот татко за врската што ја имаат.

Последно уредено:
Чедоморство и абортус.

Нон стоп вртиш Индија во секој втор муабет. Слободно оди објасни му на Индијците. Тука имаме правна еднаквост. Не мора да се класифицира ништо по полова страна.

Еве дури го прашав и ChatGPT за како се вика кајгана на Индијски.
  • Hindi: अंडा भुर्जी (Anda Bhurji)
  • Gujarati: ઇંડા ભુર્જી (Inda Bhurji)
  • Punjabi: ਅੰਡੇ ਦੀ ਭੁਰਜੀ (Ande Di Bhurji)
  • Tamil: முட்டை பொறிச்சல் (Muttai Porichal)
  • Telugu: గుడ్డు పొడి (Guddu Podi)
  • Bengali: ডিম ভুরজি (Dim Bhurji)
И за тоа има последици. Добро ситуирани и воспитани ќерки сакаат да го знаат мислењето на нивниот татко за врската што ја имаат.

Значи зборувам за примери што се класифицира како фемицид, еве ти кажи ми што е убивањето на новородени женски бебиња затоа што се женски? Или абортирање на женски фетуси затоа што се женски?

Ако бебето се родело машко немало да е убиено, ако фетусот бил машки немало да се абортира. Ова со абортусов го има и кај нас и во Косово меѓу албанската популација, не е таму некаде.

Па и да е таму некаде, неколку пати напоменавте дека "не ни е гајле" за таму некаде. Секако дека ми е, само за мене најрелевантна е средината во која живеам.

Во истражувањата кои ги споделив има објаснето многу убаво, фемицид како термин во македонско судство постои од 2023 година, а истражувани се судски разрешници во период од 2018 до 2022. Има потенцирано убаво кои фактори би се земале во предвид.

Албанија има сличен закон, каде што ако убиството е извршено поради "чест, морал, доминација над жената, контрола над жената" (и друго) се смета за отежителна околност при носење на пресудата.

За последното реков - нема да коментирам, не се согласувам и тоа е тоа.

Ако бебето се родело машко немало да е убиено, ако фетусот бил машки немало да се абортира. Ова со абортусов го има и кај нас и во Косово меѓу албанската популација, не е таму некаде.

Па и да е таму некаде, неколку пати напоменавте дека "не ни е гајле" за таму некаде. Секако дека ми е, само за мене најрелевантна е средината во која живеам.
Феминизмот е против абортус?

Не е.

Зошто дефлектираш?
Што е убивање на женски бебиња оти се женски?
Во Косово викаш ради феминизам абортираат женски фетуси?
Епа ајде да банираме абортус, средена работа.

Кое дефлектирање :D
Кај што нема абортус убиваат живородени бебиња, тешко дека е тоа решението.
Се намести сама со прашањата што ги прашуваше. Феминизмот главен пропонент беше на абортус, сега ми плачиш за оти абортирале женски.

Не е дефлектирање. Ти сама рече дека ова постои во регионот, ајде ќе го решиме со банирање на абортус, па после оди Индија.

Убивање живородено се вика убиство, веќе е дефинирано во закон.

Последно уредено:
Се намести сама со прашањата што ги прашуваше. Феминизмот главен пропонент беше на абортус, сега ми плачиш за оти абортирале женски.

Не е дефлектирање. Ти сама рече дека ова постои во регионот, ајде ќе го решиме со банирање на абортус, па после оди Индија.

Убивање живородено се вика убиство, веќе е дефинирано во закон.
Не, туку ти дефлектираш и пробуваш да ги искривиш фактите.

Викаш, само убиство е на живородено дете? Не бараме мотив за убиството?

Ако не најдеме мотив, не можеме да делуваме на превенција што е најзначајна.

Не е секаде легален абортусот, па се абортира и ќе се абортира, кога е легален барем жените не се доведуваат во опасност.

Нашите прабаби и нивните мајки неброено многу пати абортирале, штета што повеќе се приказни од колено на колено и во тајност раскажани, затоа не сте свесни. Многу често и на барање на мажот абортирале, а не зошто биле феминистки, немале избор во прашањето. Со сила се правиш слеп :)

Не, туку ти дефлектираш и пробуваш да ги искривиш фактите.

Викаш, само убиство е на живородено дете? Не бараме мотив за убиството?

Ако не најдеме мотив, не можеме да делуваме на превенција што е најзначајна.

Не е секаде легален абортусот, па се абортира и ќе се абортира, кога е легален барем жените не се доведуваат во опасност.

Нашите прабаби и нивните мајки неброено многу пати абортирале, штета што повеќе се приказни од колено на колено и во тајност раскажани, затоа не сте свесни. Многу често и на барање на мажот абортирале, а не зошто биле феминистки, немале избор во прашањето. Со сила се правиш слеп :)
Тебе ти треба професионална помош. Кој се разбрал со феминист па јас ќе се разберам.

Мислам дури и да сум била дел од некоја нво било кога, каква врска има тоа со дебатава?

Има врска, една асална особа нема излезено од тоа сектите кои се под лупа на Мила Царовска, Ирена Цветковиќ, Уранија Пировска, Румена Бужаровска, Катерина Колозова итн да не ги набројувам, ќе ми се расипе тастатурава...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom