Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
Божиновски: Тетекс има штоф за опстанок
„Имавме одлични подготовки, а композицијата на тимот сега е сосема поразлична. Составот е со екстра-квалитетни играчи, со големо искуство и верувам дека ќе останеме во Првата лига. Ќе биде тешко, особено што сме казнети да играме 6 натпревари без публика. И тоа ќе го надминеме, а се надевам дека преку купот ќе се избориме и за излез во Европа“

„Веднаш на стартот имаме многу тежок меч, против еден од аспирантите за врвот на табелата. Ние немаме време за калкулации, мора од недела да почнеме да жнееме бодови“

„Одигравме одлично против лидерот, и тоа ќе биде дополнителен потстрек за нас, дека слични игри ќе презентираме и во првенството и во купот. Вардар е прв фаворит, а верувам дека Турново и Металург ќе бидат главни кандидати за пласман во европските купови. Секако со Тетекс, кој ја бара шансата за евро-настап преку купот. Очекувам поинтересна да биде битката во долниот дел од табелата, за избегнување на преселбата во понисок ранг “ - заврши Божиновски.
Idemo vo pohod !!! Metalurg mora da padne !!!

0-0, крајно досадна и мртва утакмица.
Играва на Металург свите ја знаемо, најдосадната екипа у прва лига са. Цело време, падни-стани и само рокај. Па и судијава им се погоди лешпер што го суди секој допир, и уште од старт се знаеше дека таква ќе биде утакмицата.

Војводи 60-70 душе присутни на утакмица.

Ја дојдов околу 35 минута и само една сериозна шанса Тетекс имаше. Онаа на Боби кога ја удри со ножички по одлично нафрлање на Деспотовски кој стандардно беше меѓу подобрите у Тетекс, одличен играч. Јорде скроз ненормален :D. Фати две топки кои беа тешки за бранење, а излета при една ситуација на околу 30 метри од гол, ама среќа овие промашија празен гол. Металург беа подобри, па добро е и нерешеново. Со Петкоски у напад, не ни треба повеќе да се тражи. Штета што генци се повреди.

Super e be lugje kaj Metalurg 0-0 !!! Teteks vo prvo poluvreme igrase podobro a Metalurg vo vtoroto poluvreme...Realen rezultat kako i da e ...Pobeda protiv Bregalnica e edinstveniot izbor za nas slednoto kolo !!! Napred Teteks !!!

Умртвена утакмица на кое кулминираше и сецкањето на судиите..
Фичо имаше со глава една шанса у прво и тоа беше се.
Боби сакаше да го глуми Рамос па да дае гол со ножички, место добро му дојде на полу-волеј запуцај таму!
После, Металург воспостави иницијатива неколку добри шанси, но и добри одбрани на Јорде.
Изненаден прилично бев и од бројката, кое беше надополнето со доаѓањето од Комити а и пред се Комитки :icon_mrgr:.
Наредна со Брегалница, нема кај да бегаат првите 3 бода у пролетниот дел!

у Тетово на градски се игра со брегалница или у Ѓорче?

Teteks - Bregalnica 0 : 2
Fudbalska slakanica na ''gigantot'' od Tetovo !!!
Rano uste vo 9min gostite povedoja so lob udar na Zdravkov,vo koj Jorde sigurno se custvuel kako zadnji vezni igrac:tapp:...Teteks imal i precka i nekolku 100% sansi no bez realizacija..Dominacija na Teteks vo site 90 min no ete po uste edna greska na Petkovski so dodavanje topka na igrac na Bregalnica i op 0-2 vo 92 min so golot na Vucetic ,Bregalnica poveduva so 0-2 !!
1. Vardar 19 11 6 2 36:9 39

2. Turnovo 20 10 8 2 26:16 38

3. Napredok 20 10 4 6 23:19 34

4. Met. Skopje 20 9 5 6 21:16 32

5. Shkendija 19 8 5 6 31:26 29

6. Bregalnica 20 8 3 9 22:18 27

7. Rabotnicki 20 8 3 9 28:29 27

8. Renova 20 8 3 9 19:27 27

9. Drita 20 6 6 8 20:30 24

10. Pelister 20 5 6 9 16:22 21

11. Sileks 20 5 3 12 19:32 18

12. Teteks 20 3 4 13 12:29 13
Sleden mec ka Rabotnicki vo nedela..Pa procenete sami dali imame sansi za opstanok !!!

Како што и реков, тимов е напраен само за купот, а ова мафијашиве кур ги боли за тоа дали ќе испаднемо или не, свекако ќе си замина на крај на сезона.

Ама ако, мие овде се праемо будали и ги поддржуемо дур ни го уништуаа Тетекс, не вреди ни да се наречемо навијачи. Ај у пичку матер све!

***** *********** - dvojka

******* ******** - sigurna dvojka,od soblekuvalna e 0-2

Муабетов е праен на фејсбук, точно пред да почне утакмицава...Значи и резултатот се знаел, наместена и оваја.

Абе не финале на куп, финале на ЛШ да играа не идем бе. Парете што ги земаа за лекоој и за свеќе да ги даваа!

***** *********** - dvojka

******* ******** - sigurna dvojka,od soblekuvana e 0-2

Муабетов е праен на фејсбук, точно пред да почне утакмицава...Значи и резултатот се знаел, наместена и оваја.

Абе не финале на куп, финале на ЛШ да играа не идем бе. Парете што ги земаа за лекоој и за свеќе да ги даваа!
Добро ова е македонска лига и нормално е да се мисли за секоја утакмица дека е наместена,ја гледав цела утакмица и ти гарантирам дека месечарот и лошиот терен ги спаси Брегалница,имаше преголема желба кај играчите на Тетекс да победат али ете немаа среќа.

Добро ова е македонска лига и нормално е да се мисли за секоја утакмица дека е наместена,ја гледав цела утакмица и ти гарантирам дека месечарот и лошиот терен ги спаси Брегалница,имаше преголема желба кај играчите на Тетекс да победат али ете немаа среќа.
Не мислев дека е наместена, све дур не го прочитав коментарон...Може и да е случајност, ама со ваква управа незнам што да мислим више.

Немој да речете само дека беше наместена немаше н од намештаљка ние ја имавмо играта брегалница водството брегалница рано поведе уште у 9тата минута слободен удар од околу 30 - 35 метри а Јорде место да брани се расправа со судијата излезен до пола терен и прими прекрасен гол... после голот Тетекс имаше пречка преку Филип Петковски и околу 10 корнери за Тетекс отприлика таке заврши првото полувреме во второто иницијативата на Тетекс продолжи и тогаш промашивме 100 % шанса Филип Деспотовски излага сам пред голот на брегалница и место да му ја пушти топката на Иван Настевски шутна у голманот... после тоа недосуден и пенал за Тетекс Филип Петковски беше соберен но сепак ништо во 90тата минута уште една 100% шанса преку Боби Божиновски за на крај грешка на Никола Петковски и гол за брегалница за конечните 2:0
Незнам што да кажем едноставно прокоцкавмо 3 бода и со две ноге смо више у 2ра лига не гледам спас одд ова више

Nema lugje koj ke gi izbrkaat ovie ...Slusam sega deka Opstinata dozvoljuela da igra Teteks ovde ,krivicata sto Teteks ne igra ovde bilo kaj nasite sponzori..Sigurno i poevtino gi faca vo Gjorce da igraat a razlikata sigurno ne e od 100 do 150 evra pogolema..Imam eden post pisano me mrzi da baram sega deka Teteks ce se obide vo prvite 3-4 kola od proletniot del da fati priklucok kon baraz zonata..E sega ako ne fatime ce si mestat i ce attakuvaat na kupot,no sto fajde od toa koga nie ce bidemo vtoroligasi so osvoen kup da receme ? Vo juli ce si gi napolnat gjebovite a potoa ce nemamo ni za kotizacija da platimo vo 2 liga..Se nadevam deka ke se spasimo kupot ne ni e primarna cel u momentive..Ako se tolku finansiski mocni neka go kupa u nedela natprevarot so Rabotnicki ,samo toa e spasot zosto ovie ke ne pomocaa sred Skopje !!

Дрита ќе испадне слушајте ми го зборот, битката е меѓу вас и Силекс. А од Силекс имате милион пати појака екипа. Има време ;).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom