Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој видео од недела со Вардар ?

[youtube]KoMjJnidDW4[/youtube]

Ова некој од главна трибина што го снимил...
А за нешо подолго или ка тоа со Скопје што беше нз дал има, ама ќе се распрашам днојве .. а ако има ќе биде објавено на vojvodi.com и слике нови.

Победа е казнета и исфрлена од 1 МФЛ таке да се спасивмо :vozbud::vozbud:

После овја 2 одлуке на ФФМ. т.е. 8годишната суспензија на Победа и одземање на Шкендија 6 бода, од една страна е позитивно од друга негативно. Негативната страна е што се дисквалификуе легендарен тим ка Победа, со богата фудбалска историја, евро наступи.. градот порано едноставно живеше за Победа дур беше на стабилни ноге... а позитивно е што е суспендирана од Хари, замислите Хари го дисвалификуе неговиот тим што очигледно сака да покаже дека од наредна сезона ќе биде стегнато цело првенство, а со тоа се надеам ќе глеамо подобар фудбал и ќе има попуни стадиони.

После овја 2 одлуке на ФФМ. т.е. 8годишната суспензија на Победа и одземање на Шкендија 6 бода, од една страна е позитивно од друга негативно. Негативната страна е што се дисквалификуе легендарен тим ка Победа, со богата фудбалска историја, евро наступи.. градот порано едноставно живеше за Победа дур беше на стабилни ноге... а позитивно е што е суспендирана од Хари, замислите Хари го дисвалификуе неговиот тим што очигледно сака да покаже дека од наредна сезона ќе биде стегнато цело првенство, а со тоа се надеам ќе глеамо подобар фудбал и ќе има попуни стадиони.

Gresis !! ova odluka e donesena od Fifa Hari nema rabota ovde !! pozz

neka nie e cestit opstanokot. sega samo milano ke igra baraz, a mie i da gi zagubimo svite tri natprevari do kraj, dogodina pak smo prvoligasi. sega samo da se projde skopje u kupot.

Gresis !! ova odluka e donesena od Fifa Hari nema rabota ovde !! pozz

Незнам колку си упутен у Мак фудбалот, ама одлуката на Фифа беше суспензија на Победа од евро-сцената, и доживотно да не се занима со фудбал претседателот на Победа, Ацуле. Немаше никаква суспензија за домашното првенство. Е сеа, според правилникот на ФФМ, доколку една екипа учествуала у некоја поголема пропаганда со местење натпревари и тоа е докажано, екипата се дисквалификуе од лига... а едини чуек што може да ја потврди таја дисквалификација е Хари, а може и едноставно да замижи и да пројде преку тоа, ка што до сега праеше коај беше у прашање Победа. Зато ова го спомнав ка позитивна страна, некако ми седи ка да сака да ја затегне цела лига.

Незнам колку си упутен у Мак фудбалот, ама одлуката на Фифа беше суспензија на Победа од евро-сцената, и доживотно да не се занима со фудбал претседателот на Победа, Ацуле. Немаше никаква суспензија за домашното првенство. Е сеа, според правилникот на ФФМ, доколку една екипа учествуала у некоја поголема пропаганда со местење натпревари и тоа е докажано, екипата се дисквалификуе од лига... а едини чуек што може да ја потврди таја дисквалификација е Хари, а може и едноставно да замижи и да пројде преку тоа, ка што до сега праеше коај беше у прашање Победа. Зато ова го спомнав ка позитивна страна, некако ми седи ка да сака да ја затегне цела лига.

ФИФА донесе одлука за евро наступи, а денеска донесе одлука и за тотална суспензија т.е 8 години забрана и за МакЛига. Нема врска ФФМ со ова, ФФМ е дужна само да га спроведе одлуката на ФИФА, поточно да не дозволи Победа да игра у ниедна лига у наредни 8 године. Тоа е тоа, нека ни е честит опстанокот па наредна сезона се надеам дека нема да се јадемо до крај дали ќе испаднемо или не.

:salut: Имате право, сеа прочитав подобро, дека днска е донесена таја одлука. Пошо првобитната беше само за евро-сцена.

Супер!! Се спасивмо :) сеа слободно може да се свртимо само кон купот.
И тие од Прилеп нека се крста уште у Хари... чим е негова престолнина...:toe:
Ајде се ближи среда па кажите нешто за утакмицава. Ја мислим ќе тепамо 0-1 или 1-1 ќе заврши :)
btw Кажите како е организацијата за гостуањево у Скопје(колку буса ќе има...)

Добивмо лиценца за настап у Европа
http://www.ffm.com.mk/index.php?opt...atid=51:2009-03-19-21-17-54&Itemid=82&lang=mk
Гледајте интересно Скопје не добиле лиценца затоа што не доставиле никаква документација до ФФМ, тоа значи дека немаа амбицие таке да би требало да смо сигурни :)

ФФМ Прилепска престолнина :pos::pos::pos:
Ај нека ни е честит опстанокот у прва лига, и од догодина здравје, подобро да биде .

Ајде сега да се свртимо на купот и ништо друго не е важно .

Добивмо лиценца за настап у Европа
http://www.ffm.com.mk/index.php?opt...atid=51:2009-03-19-21-17-54&Itemid=82&lang=mk
Гледајте интересно Скопје не добиле лиценца затоа што не доставиле никаква документација до ФФМ, тоа значи дека немаа амбицие таке да би требало да смо сигурни :)
Се поклопија работеве, тоа ми се свиѓа :)

ФФМ Прилепска престолнина :pos::pos::pos:
Ај нека ни е честит опстанокот у прва лига, и од догодина здравје, подобро да биде .

Ајде сега да се свртимо на купот и ништо друго не е важно .

Се поклопија работеве, тоа ми се свиѓа :)

Затоа за у среда општа мобилизација, ова ни е најбитниот натпревар сезонава, а според мене и еден од најбитните од оформуањето на клубот. Сепак излез у Европа не е мала работа. Затоа у среда разгласите и на старо и младо, автобусите нема мислим да бида проблем, колку ќе има људи , толку автобуси.

Дај напрајте еден клип на јутуб да го пуштимо по фејсбук ваму таму, да знаа људиве. Ајде малку организација нека има :)

znaci po se izgleda ke imamo 2 pretstavnika od Tetovo vo evropskite natprevaruvanja.Dobro e toa za nasiot grad:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom