Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е се во ред ама за да донесеш странец само да скаутира млади таленти низ нашите клубови е екстра трошок , а после може да дојде некој како на Фени газдата и кој за сума пари ке го купи и шо после .... џабе ти е се. ЗА СЕ СИ ТРЕБА ПАРИ И ВРЕМЕ. Треба прво лигата да се стабилизира и да се подигне на подобро ниво а другото доага само по себе. Не сакам да бидам пристрасен ама мислам дека како пример како треба да се води екипа и како да се подигне нивото на кошарката е само Струмица и сите други клубови треба да се ориентират на таков начин на работа.

Апсолутно си во право за тоа!!!Ама ако никогаш не им се даде на Струмички деца да заиграат за струмичка екипа ништо!!Верувајте џабе грци!!

И јас навивам за Струмица,ама тоа е реалноста...

Апсолутно си во право за тоа!!!Ама ако никогаш не им се даде на Струмички деца да заиграат за струмичка екипа ништо!!Верувајте џабе грци!!

И јас навивам за Струмица,ама тоа е реалноста...
Od ovaa goinda Strumica ke ja prezede skolata na KK.Milenium i poleka od tamu ke izleguvaat talenti koj ke igraat za Strumica ...

Btw i Strumica ima nekoj dobri mladi igraci kako Trajce Nikolov Vane Zaev i drug...

Btw i Strumica ima nekoj dobri mladi igraci kako Trajce Nikolov Vane Zaev i drug...
Tocno e ima dobri igraci no iskreno ajde mozebi za Trajce Nikolov da ama za Vane Zaev nema mesto vo Strumica mislam ima ama vo pomladite kategorii zosto tim sto ke se natprevaruva vo EVROPA ... Mislam deka ima potreba od poiskusni igraci ...

Да да Ама Кон-Ан викасе дека нема Струмички таленти јас наброив некој а ги има и повеке ...

Со Николов и Заев треба уште многу да се работи и да им се дава шанса на полесните натпревари тие уште се млади не знам колку години се но мислам се под 20 но тие што веке се 22 23 тешко од нив да станат големи играчи инаку супер ако Струмица го земе Милениум со напорна работа и добри тренери секоја година да се вадат барем по 1-2 добри кошаркари и да им се дава шанса во првиот тим не ке е лошо

Со Николов и Заев треба уште многу да се работи и да им се дава шанса на полесните натпревари тие уште се млади не знам колку години се но мислам се под 20 но тие што веке се 22 23 тешко од нив да станат големи играчи инаку супер ако Струмица го земе Милениум со напорна работа и добри тренери секоја година да се вадат барем по 1-2 добри кошаркари и да им се дава шанса во првиот тим не ке е лошо
Pa iskreno da ti kazam jas treniram vo Milenium i sum mnogu mal 94 godina a najgolemtie se 92 i mislam deka seuste e mnogu rano da dobivaem sansi vo prvata ekipa na Strumica zdrave toa ke se sluci za nekoj 5-6 Godini..

Да да Ама Кон-Ан викасе дека нема Струмички таленти јас наброив некој а ги има и повеке ...
Грешка си ме разбрал.Не реков дека нема таленти во СР, меѓутоа дали е исплатливо кога имаш шампионски амбиции да форсираш неискусни и млади играчи и да изгубиш титула?

Очигледно не сфаќате некои работи:
Млади категории се многу специфична работа. Потребна е стручна, не само спортска, туку и педагошка работа со нив.
Ако млад спортист внесеш во огнот кој се вика Прва лига, или евро - сцена, отиде детето...
Затоа, постојат младински лиги, па и Б - тимови или во крајна линија се испраќа во послаб клуб, послаба лига „на калење“
Ама, за сето треба добра организација и многу пари пред се.
И, кога талентот со работа ќе се развие во здрав кошаркар, си доаѓа во првата екипа, и еве домашен играч.

Очигледно не сфаќате некои работи:
Млади категории се многу специфична работа. Потребна е стручна, не само спортска, туку и педагошка работа со нив.
Ако млад спортист внесеш во огнот кој се вика Прва лига, или евро - сцена, отиде детето...
Затоа, постојат младински лиги, па и Б - тимови или во крајна линија се испраќа во послаб клуб, послаба лига „на калење“
Ама, за сето треба добра организација и многу пари пред се.
И, кога талентот со работа ќе се развие во здрав кошаркар, си доаѓа во првата екипа, и еве домашен играч.

Апсолутно си во право!!!

p.s. Заев ми е соиграч.Заедно тренираме.Детето има голем потенцијал,ама за да дојде некој ден да играа треба уште многу работи да си подобри!!!:helou:

Апсолутно си во право!!!

p.s. Заев ми е соиграч.Заедно тренираме.Детето има голем потенцијал,ама за да дојде некој ден да играа треба уште многу работи да си подобри!!!:helou:

taka e tazz vo pravo si i ima oste nekoj dr. deca so potencijal kako K.P. i K.:pos2:

Ај заебајте кој треба да играат кој не!!!Туку има ли некој информации за засилувањата,нешто ново во врска со клубот!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom