Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Дај Боже да биде како што викаш, ама многу тешко(според мене невозможно). Милан, Наполи, Фиорентина... тешко дека сите овие екипи ќе си дозволат да паднат од позициите кои сега ги држат(Фиорентина и нагоре може да оди). Комшиите фашистички само некако да паднат, душата че ми се исполни.
Комшиите ќе паднат сигурно, глава ставам на тоа. Фиорентина искрено не ми се верува да иде пред нас, а сега Наполи, Интер и Милан тоа ќе биде борба, со тоа што Наполи е неколку чекори пред сите...

Треба сите конкуренти за 3-то место да кикснат барем 2-3 пати а ние да победи ме се со ред до крајот што мислам дека е тешко изводливо :) Јас со 4-то 5-то место + победа во купот би бил презадоволен

Треба сите конкуренти за 3-то место да кикснат барем 2-3 пати а ние да победи ме се со ред до крајот што мислам дека е тешко изводливо :) Јас со 4-то 5-то место + победа во купот би бил презадоволен
А што би правеле ние ако не се надеваме ? Ајде, ајде ќе видиме до крај како што ќе биде, ама јас секогаш ќе си се надевам...

Трето место е достижно само доколку имаме полусезона како во 2010 година со Раниери кога изгубивме само една утакмица, онаа кобната од Самдорија во цел пролетен дел :)

Вака шансите се: Милан 50%, Интер 15%, Фиорентина 15%, а Рома и Лацио по 10% .. Наполи не ги бројам бидејќи тие ми изгледаат сигурни како 2-ри(барем сега за сега) ..

Трето место е достижно само доколку имаме полусезона како во 2010 година со Раниери кога изгубивме само една утакмица, онаа кобната од Самдорија во цел пролетен дел :)

Вака шансите се: Милан 50%, Интер 15%, Фиорентина 15%, а Рома и Лацио по 10% .. Наполи не ги бројам бидејќи тие ми изгледаат сигурни како 2-ри(барем сега за сега) ..
Ех времиња...:D Тогаш со буџет од 1 мил стигнавме до 2 место (за малку не бевме први) а сега со 20+ мил по сезона не можиме ни во првите 5 да бидиме...

Еве кој забушава на тренинг :D
35mp3tf.jpg

Маркињос се здобил со мала повреда па можеби ќе го пропушти овој натпревар, со оглед на тоа дека играме со 3-ца стопери, а од кој едниот е Пирис мислам дека Де Роси треба да го игра на местото на Маркињос, бидејќи Џенова има добар напад и не треба да се експериментира ..
--- надополнето: 3 март 2013 во 15:57 ---
еве можни состави

THE POSSIBLE FORMATION OF NEWSPAPERS PRINICIPALI
INSIDE SPORTS: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Romagnoli; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Marquinho; Lamela, Totti, Osvaldo
JOURNAL OF SPORT: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Romagnoli; Torosidis, Pjanic, De Rossi, Marquinho; Lamela, Totti, Osvaldo
THE MESSENGER: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, Pjanic, De Rossi, Balzaretti; Lamela, Totti, Osvaldo
TIME: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Romagnoli; Torosidis, Pjanic, De Rossi, Marquinho; Lamela, Totti, Osvaldo
The Roma: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Marquinho; Lamela, Totti, Osvaldo
THE REPUBLIC: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Marquinho; Lamela, Totti, Osvaldo
--- надополнето: 3 март 2013 во 15:58 ---
еве можни состави

THE POSSIBLE FORMATION OF NEWSPAPERS PRINICIPALI
INSIDE SPORTS: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Romagnoli; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Marquinho; Lamela, Totti, Osvaldo
JOURNAL OF SPORT: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Romagnoli; Torosidis, Pjanic, De Rossi, Marquinho; Lamela, Totti, Osvaldo
THE MESSENGER: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, Pjanic, De Rossi, Balzaretti; Lamela, Totti, Osvaldo
TIME: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Romagnoli; Torosidis, Pjanic, De Rossi, Marquinho; Lamela, Totti, Osvaldo
The Roma: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Marquinho; Lamela, Totti, Osvaldo
THE REPUBLIC: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Marquinho; Lamela, Totti, Osvaldo

Сепак Маркињо нема да настапи и шанса ќе добие младиот Ромањоли ..ајде одиме на победа, Форцааа !!
THE OFFICIAL FORMATIONS
ROME: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Romagnoli; Torosidis, Pjanic, De Rossi, Balzaretti; Lamela, Totti, Osvaldo. A disp: Goicoechea, Lobont, Dodo, Taddei, Bradley, Perrotta, Marquinho, Tachtsidis, Florenzi, Lucca, Lopez. Coach: Andreazzoli.

GENOA: Frey, Bovo, Portanova, Moretti, Pisano, Kuck, Toszer, Vargas, Antonelli Bertolacci; Borriello. A disp: Tzorvas, Donnarumma, Ferronetti, Cassani, Rigoni, Jorquera, Rossi, Jankovic, Still. Coach Ballardini

Referee: Gervasoni of Mantua. Assistants: Grilli and Maggiani. Fourth man Musolino. Assistants port: Romeo and Nasca.

Ова ми се допаѓа. Од не толку многу стопроцентни шанси да се дадат што е можно повеќе голови(да се користат шансите кои се укажуваат). (y)
Само да не е нешто посериозно со Пјанич.
Нареден натпревар, пеколно тешко гостување кај Удинезе, кој на домашен терен има пораз само од Јувентус уште од почетокот на сезоната.
Но, надежта последна умира. Затоа со добра и организирана игра и со користење на шансите, може да се постигне се. :)
--- надополнето: 3 март 2013 во 22:52 ---
И да. Честитки до Принцот на Рим, Франческо Тоти. (y)

Трета победа по ред :icon_lol:

Можеби не играме многу добро, ама важно победуваме, што фајде кога под водтсво на Земан игравме убаво а не победувавме ?

Андреацоли како така го стабилизира тимот, можеби човекот има среќна ѕвезда, но засега добро му оди ... мило ми е за Де Роси и Стекеленбург кои полека си ја вратија формата и започнуваат да играт на одлично ниво ...

Тоти 225 гол во сериа а, при што го израмни рекордот на Нордал на втората позиција на најдобри стрелци, секоја чест, плус ги намести двата други гола, сеуште нашиот најдобар играч и еден од најдобрите во Сериа А, веќе има дабл дабл учинок, 10 гола и 12 асистенции, секоја чест !!!

18 годишниот Ромањоли имаше деби од сништата, покрај тоа што беше најдобар поединец во одбрана постигна и гол за водство од 2-1 браво за момчето, можеби има иднина во Рома !!!

Штета што Пјанич се повреди, сеуште не се знае колку би можел да одсуствува ... и дај боже што побрзо да се вратат Кастан и Дестро, првиот да ја зајакне одбраната заедно со Маркињос кој денес не играше ради ситна повреда, а вториот да го седне на клупа очајниот Освалдо !!
--- надополнето: 3 март 2013 во 23:45 ---
Еве ги головите, Перота како во старите времиња, се уфрла од втор план по нафрлање од Тоти, Спалети ера :icon_lol:

Вака изгледа стапалото на Пјанич :confused:
166771_10151356420789200_1732590153_n.png

4 недели ќе паузира ..

можен состав за вечер, значи можно е Освалдо да остане на клупа и фала богу исправен потег, последните 4-5 утакмици Освалдо нема ништо направено на терен и е голема катастрофа, Кастан се враќа во првите 11-на, ама Маркињос повторно проблем со ситна повреда .. очекувам тежок и тврд меч со малку шанси, вонајдобар случај за нас да победиме 0-1, ама како што реков многу тешко, Удинесе на домашен терен има пораз само од Јуве ...

THE POSSIBLE CONFIGURATIONS
UDINESE: Brkic, Heurtaux, Danilo, Domizzi; Enough, Badu, Allan, Gabriel Silva, Pereyra, Muriel; Christmas. Subs.: Padelli, Pawlowski, Angella, Merkel, Rodriguez Campos Toro, Ranégie, Maicosuel, Zielinski. All .: Guidolin.

ROME: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Castan; Torosidis, De Rossi, Tachtsidis, Balzaretti; Lamela, Florenzi, Totti. Subs.: Goicoechea, Lobont, Romagnoli, Dodo, Taddei, Lucca, Florenzi, Perrotta, Marquinho, Osvaldo Lopez . Herds: Andreazzoli.
Referee: Guide Torre Annunziata. Assistants: Crispus and Jordan. Fourth man: Void. Assistants port: Rizzoli and Irrati.

Форца Рома !!
--- надополнето: 9 март 2013 во 19:50 ---
Гранде Де Роси :cool:

Молба до главните лица во Рома, под итно инвалидска пензија за Освалдо! Не сакам очи да му видам копиле неписмено. Ај што утна тоа утна иако не смее да утне напаѓач таква шанса ама глуми манекен на терен. Ајде златен Дестро врати се сега ти е шансата!
--- надополнето: 9 март 2013 во 22:40 ---
За колку време точно ќе се врати Дестро ? Има некој информации ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom