Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
После поразот се наоѓаме на 9 то место ... Удинезе отидоа пред нас, потонавме... (n)
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 16:51 ---

Кога свирна офсејд виде ? Од кога го даде Ламела голот
Што има врска кога свирнал офсајд. Кога е офсајд офсајд е макар и 5 минути покасно свирнато што е разликата?

Што има врска кога свирнал офсајд. Кога е офсајд офсајд е макар и 5 минути покасно свирнато што е разликата?
Разлика е што не свирна за тоа офсејд, туку свирна од после за додавањето кон Ламела ... е тоа е разликата

незнам какво проклетство има во Рома, примаме голови како од шала, кога играме добро во одбрана, примаме евроголови ... а за Освалдо само ќе кажам нека се гоне подалеку од Рим да му ебам мрсната коса, ГАД !!

Да не гледав ќе ти поверував :D
Сакаш верувај сакаш не... Мада не знам ни зошто си сфатил дека треба да ми поверуваш, не ми беше намера да те убедувам во мое мислење, доволно ми е јас да сум сигурен во тоа

Сезоната заврши. Единствено ако успееме да победиме во купот (аха секако) инаку се надевам дека Сабатини а поготово Балдини ќе се свестат на лето дека со таленти не се прави тим туку со докажани играчи. За мечот конкретно нема да коментирам бидејки не го гледав но не е ни битно штом сме изгубиле. Сега следуваат неколку потешки натпревари против тимови кои секогаш знаеле да изиграат добро против нас а нашите играчи се во очајна форма + ќе има неколку отсуства. Ова ќе биде по се изгледа најочајната сезона во последните 10тина сезони а сите имавме толку големи очекувања пред почетокот на сезоната. Незнам што да искоментирам повеќе само се надевам дека ќе победиме наскоро бидејки во 2013 имаме само 1 победа во купот и тоа е тоа. :facepalm:

Искрено како го започнавме натпреварот мислев дека 3 комада нема да им бегаат уште во прво полувреме на Сампдорија. Задоволен сум од играта, но не и од резултатот.
Доколку го дадеше гол Освалдо од пенал мислам дека сосема поинаку ќе беа работите.
Катастрофата од резултати продолжи и викендов, со надеж дека ќе се опоравиме еднаш засекогаш и ќе бидеме пак онаа стара и јака Рома.

Avanti Roma!!!

539723_539051956126187_472595142_n.jpg

Срамотаа... Бруки ... Не знам дали повеќе да се радувам што Парма игра со Милан или да плачам поради тоа... На еден начин си викам добро е нема да победат па и они да не поминат, или па Милан да не победи да ни избега повеќе ... Навистина не знам што повеќе да кажам .. :tapp:

Сезоната отиде у курац .. останува да се обидеме Купот да го освоиме, тоа како така би ги залечило раните, но тимот има некоја блокада бидејќи незнае како да оствари победа, вака ако продолжиме ќе не посрами и Интер во полуфиналето ..

Наредно коло со Јувентус...

Е ако де, веќе не тепаа 4-1 во првата утакмица, што да очекувам сега, вајда нов дебакл и нов убедлив пораз .. колку и да сме биле во криза секогаш сум се надевал на победа без разлика со кој и да играме, но вакви моменти не сум доживеал .. како да помислам на победа против Јувентус кога на последните два меча губиме од Кајари и Самдорија и вкупно примаме 7 гола, плус немаме победа во првенството од дуелот со Милан во декември :notworthy:

535805_422632577820452_258065807_n.jpg

И ние исто... :place:
А кога сме кај Јуве бидете сигурни ќе ги тепаме... Ќе ја исфрлиме цела фрустрација врз нив, мада тоа не мења ништо и онака е изгубена веќе цела година... Единствена светла надеж е купот...

535805_422632577820452_258065807_n.jpg

И ние исто... :place:
А кога сме кај Јуве бидете сигурни ќе ги тепаме... Ќе ја исфрлиме цела фрустрација врз нив, мада тоа не мења ништо и онака е изгубена веќе цела година... Единствена светла надеж е купот...
ако го победиме јуве тогаш нив срам да му е. вака очајни никогаш не сме биле па ни кога лориа ни беше најдобар одбрамбен играч, ни кога изгубивме од јунајтед 7-1. во моментов во рома ништо не работи. ни одбрана ни напад ни трењер ни управа. само победа во купот (шансите за тоа се 1:10000000) може да ја спаси сезоната друго ништо

Леле луѓе што направивме... Екипата на Рома до 19 години победи 3:0 во Viareggio cup против Спартак Москва 19... Чудно,а? И ние да се израдуваме на некоја победа, макар и без некое значење... http://www.rezultati.com/utakmica/I5AD7Ble/#detalji-utakmice

Леле луѓе што направивме... Екипата на Рома до 19 години победи 3:0 во Viareggio cup против Спартак Москва 19... Чудно,а? И ние да се израдуваме на некоја победа, макар и без некое значење... http://www.rezultati.com/utakmica/I5AD7Ble/#detalji-utakmice

Бумба(романскиот Меси):D го решил противникот, летото беше доведен, го сметаат за голем потенцијал
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 18:30 ---
На Вијареџо турнирот може да учествуваат играчи до 21 година како што знам, но Рома испаднала со играчи од помладите категории, претежно деца од 17-19 години и некои од Примавера тимот, и со тие сили сме го освоиле турнирот, можеби подобро е младите да ги гледаме, Алберто Де Роси врши одлична работа (y)

третиот гол на Марчело или Марсиело, одличен гол !!
http://www.youtube.com/watch?v=kSFfFDmJ-uU

еве ги и двата гола на Бумба
http://www.youtube.com/watch?v=Htoa6H_1J3U

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom