Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
теренот спремен за оранжерии :mad: .. а после 70 мин падна магла и ништо не се гледаше, буквално ништо, џабе седев и се ѕверев во мониротот кога појма немам што се дешава .. не искористивме неколку добри прилики, а и судијата ни ја еба мамата, на два наврати комотно можеше да свирне пенал, а тој дава жолти за протестирање:confused: .. значи не паметам кога последен пат сме играле со Киево а нивниот стадион да е бил како што треба, мани друго секогаш се погодува со нив во зима да играме, незнам што се случи при голот ама мислам дека офсајд имаше, има на нет една слика каде е прикажан голот на Пелисиер, насловот на сликата вели "прекрасен гол на Пелисиер" а ништо не се гледа само магла .. се надевам оваа година Киево ќе се преселат во Сериа Б, ваков селски тим не заслужува прволигашки статус, структурата на стадионот е одлична, али теренот катастрофа, а можеби и намерно го прават така некогаш, просто не ми се верува колку е лош, целиот со бразди, права нива .. а таков бош тим го злуоптребуваат тоа и така вадат бодови, затоа во Киево никогаш во тимот нема креативец, бидејќи не им е потребен, само тркачи и орачи кои дошле од селски лиги и кариерата ја поминале по терени како оној на Металург !!

Прекината ни е низата, но немаме пад во формата, а тоа ќе го докажеме на наредните два меча !!!

Единствена лоша работа е што Кастан нема да игра ради жолти картони.

Канови(аг.фифа): “ Голот на Пелисиер беше офсајд“
http://asromamk.com/кановиаг-фифа-голот-на-пелисиер-беш/

џабе е се ... реков последна победа нека им биде, со таков терен не заслужуваат да играат во Сериа А, го брукаат првенството ..
--- надополнето: 16 декември 2012 во 22:30 ---
Маркињос се повреди и го пропушта Милан, Кастан доби жолт и тој го пропушта Милан, со кој ќе играме во одбрана ? :(

Бурдисо не е во форма, Ромањоли млад и неискусен, незнам што ќе правиме, се надевам Де Роси ќе го видам како централен на следниот натпревар .. како само работите тргнаа надолу од една утакмица ц ц ц

Ке биди ѓаволски тешко, се сложвам со Шака Лака одбраната и онака ни е тенка пошто насочени сме на напаѓачка игра од стартот на првенството, ретко кој игра такаo_O . За Киево и за стадионот се е кажано не заслужват со таква игра во серија А.:гомце:. Но интересно некако и Бергонци тали така ми се чини ама мислам и со други екипи не има бааги оштетено овој судија:гомце:.
Милан е во позитивна серија, му бегаме само бод, но играме дома(y) , некако по правило со појаките (читај бренд екипи) играме стандардно добро а се мачиме со екипите шо ама баш ништо не значат за првенството:tapp: иако веќе во Европа слаби екипи и скоро да нема, секој можи секој да победи особено ако фали мотив:oops:.
Не знам дали и Освалдо ќе да игра ради силеџискиот потег со Аталанта:mad:???
Искрено сакам да се врати и Де Роси во форма ама некако споро оди и за една утакмица нема да можи да се трансформира вои Тоти....Бурдисо тотално е аут оваа сезона поубо да не игра ке напрај црвен картон уште 3 минута:icon_mrgr: али ако нема кој то е то.Иако Ромањоли нема искуство али подобро да се проба со него инаку како ке стани добар со седење на клупа, кога тогаш мора да се фрли во оган.
Ќе видиме. Со малку среќа која по толку неправди заслуживме да ја имаме, со многу борба, добра тактика и поставување на играчите онаму каде шо ги бива да бидат, па и со некој експерикмент на Земан:нинџ: зошто да не падни Милан. Се надевам Берлускони нема некоја финта да напрај со судии или слично:mad:.

Нов дефанзивец кој се поврзува со нас 22 години Игра за Бахиа од Бразил.

Нов дефанзивец кој се поврзува со нас 22 години Игра за Бахиа од Бразил.

ц ц ц каков ли е смао овој и од кај ги наоѓаат :confused:

Инаку бившиот играч на Рома, бразилецот Карлос Антонио Заго од новата 2013 година ќе биде помошник на Земан .. Заго веќе има искуство како тренер со некој бразилски тим и добро му одеше, само незнам кој беше тимот :P
Друга важна работа е што Марк Пејнс нема веќе функција во Рома од непознати причини се откажува од местото генерален директор кој мора да живее во Рим и секојдневно би знаел што се случува со тимот, се мисли дека ради тоа и некои други обрвски се откажа од функцијата, проблем му било што требало да живее во Рим ... но еве веќе назначија нов човек кој ќе биде главен, американец со италијанско потекло Еко Занзи(барем јас така го прочитав:D )

На конференцијата, по значително нешто што слушнавме од нашиот газда Џејм Палота е дека нема намера да го продадат Де Роси и дека се надеваат стадионот да биде готов пред 2017 година ..

На тренинг се спремаат Николас Бурдисо и Даниеле Де Роси како централни дефанзивци бидејќи знаеме дека двајцата наши најдобридефанзивци ќе одсуствуваат против Милан, Кастан ради картони, а Маркињос ради повреда ..

Не знам за вас момци - мене ми се свиѓа Де Роси кога игра централен ...момакот е КИНЕЊЕ .....искрено - би го трампал за пола интер !!! :D

Легенда е ...мада има од Тоти наследено сељачизам малце :D

Епа ајде идеме со добри вести Маркињос е спремен за со Милан (y) Осеќам некако дека ќе ги згазиме :vozbud:
http://asromamk.com/тренинг-маркињос-ќе-биде-спремен-за-во/

уфф одлична вест, Маркињос и Де Роси во одбрана би било одлично !!! :cool:
--- надополнето: 21 декември 2012 во 01:37 ---
Не знам за вас момци - мене ми се свиѓа Де Роси кога игра централен ...момакот е КИНЕЊЕ .....искрено - би го трампал за пола интер !!! :D

Легенда е ...мада има од Тоти наследено сељачизам малце :D

Де Роси како што неможе да се снајде во тактиката на Земан во средниот ред можеби ќе успее во одбраната да си најде стандардно место .. лани утакмицата против Јуве како централен и онаа за Италија против Шпанија кога исто играше како централен неможам да му ги заборвам, кинеше и на двете :vozbud:

И немој така за Тоти, тој е господин човек :cool:

Маркињос се враќа за Милан. (y) Ги нема повредените Маркињо и Тадеи и суспендираниот Кастан.
Еве ја целосната листа на повикани играчи: Lobont, Marquinhos, Bradley, Lamela, Osvaldo, Totti, Goicoechea, De Rossi, Pjanić, López, Perrotta, Destro, Piris, Stekelenburg, Dodô, Burdisso, Balzaretti, Romagnoli, Florenzi, Tachtsidis.

Вечер очекувам ѕверов 2 голчиња да шибне...
576287_451329594924020_244812791_n.jpg
Имам некое добро претчуство за вечер, мораме да им покажеме на Милан како се игра :)

Ма очекувам вечер сите да гризат на теренот, а Дестро да си ги искористи шансите !!
--- надополнето: 22 декември 2012 во 18:35 ---
можни формации за вечер, сепак нема да ги видиме Де Роси и Маркињос како централни :) .. онаа болдираната ја сакам
THE POSSIBLE FORMATION OF MAJOR NEWSPAPERS:
THE MESSENGER: Goicoechea; Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti, Pjanic, De Rossi, Florenzi; Lamela, Osvaldo, Totti
THE JOURNAL OF SPORT: Goicoechea; Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti, Pjanic, De Rossi, Florenzi; Lamela, Osvaldo, Totti
THE COURIER OF SPORT: Goicoechea; Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti, Bradley, De Rossi, Florenzi; Pjanic, Osvaldo, Totti
The Roma: Goicoechea; Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti, Pjanic, De Rossi, Florenzi; Lamela, Osvaldo, Totti(y)
THE REPUBLIC: Goicoechea, Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti, Pjanic, De Rossi, Bradley; Lamela, Osvaldo, Totti
THE COURIER THE EVENING: Goicoechea; Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti, Bradley, De Rossi, Florenzi; Pjanic, Osvaldo, Totti
TIME: Goicoechea; Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti, Pjanic, De Rossi, Bradley; Lamela, Osvaldo, Totti

Koe ви е голманчево ?

од Јужна Америка, веќе неколку утакмици бране, не е лошо :)

официјална постава
Гоикоечеа; Пирис, Маркињос, Бурдисо, Балзарети; Бредли, Де Роси, Пјанич; Ламела, Освалдо, Тоти !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom