Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
пронајдете го принцот на Рим:cool:
99mcti.jpg

во најдолниот ред во средината е Тоти :)

Рома вчера го победи Јуве со 1-2 во првиот натпревар од финалето на купот на Италија во Примавера, еве ги головите, голманот на крајот што фати алал му вера :)

ова треба да е составот за вечер, според мене е добар и треба да се надеваме на победа
Lobont; Rosi, Kjaer, Heinze, José Angel; Gago, De Rossi, Greco; Lamela, Totti, Borin

тепавме што тепавме, прво полувреме ја држевме играта, второ - среќа што не примивме гол. Борини (as always) одлично изигра, цело време беше напред-назад. Пофалба и за Кјаер и најмногу, за Лобонт. :P

добро е што победиме и тоа во гости, лани два пати мислам дека изгубивме од Палермо .. прво беше перфекто ама и второ одбраната не беше лош Кјаер одличен, а и Лобонт солидно бранеше .. туку Тоти многу слабо :confused:

Ако сака некој од вас да иде на Милан - Рома за 189 евра се комплет со карти и спиење имате повеќе инфо тука :)

Еееј зверско! Треба да зееме некое парче.

Со Џеноа у понеделник, победа!

Ова е можната формација за вечер .. баш да видиме како ќе изиграат без Тоти, претходниот пат против Аталанта не се покажа како добра работа .. само нека изиграат добро во одбрана како претходната против Палермо .. Џенова се лесен противник кога играат на гости, посебно во Рим не ми текнува кога последен пат имале поволен резултат ...
LE PROBABILI FORMAZIONI
ROMA (4-3-1-2): Stekelenburg, Taddei, Kjaer, Heinze, Josè Angel, Marquinho, De Rossi, Gago, Lamela, Borini, Osvaldo. ( Lobont, Cassetti, Rosi, Greco, Simplicio, Piscitella Bojan). All.: Luis Enrique.
Diffidati: Cassetti, Juan, Heinze. Squalificati: nessuno. Indisponibili: Burdisso, Juan, Pjanic, Totti.
GENOA (4-3-1-2): Frey; Mesto, Kaladze, Carvalho,Moretti; Rossi, Veloso, Biondini; Belluschi; Gilardino, Palacio. (Lupatelli, Jankovic, Birsa, Alhassan, Jorquera, Sampirisi,Zè Eduardo). All. Marino.
Diffidati: Granqvist, Rossi, Kucka. Squalificati: nessuno. Indisponibili: Bovo, Antonelli, Kucka, Granqvist, Sculli e Constant.
Arbitro: Giannoccaro di Lecce.
btw и официјално наш нов спонзор е Волт Дизни :D:cool:
o9lc1h.jpg

Освалдо звер. Имавме повеќе шанси, Борини Бориниии, бар една да им мавнеше. Здравје, идеме даље.

утре т.е. денеска :D вториот меч од финалето во примавера купот. само за потсетување малдинците на првиот меч го совладаа јуве со 2-1 на гости така да имаат голема шанса да го освојат првиот трофеј сезонава. минатата сезона ја освоиа лигата и стигнаа до финале на купот а еве и годинава породолжуваат да играат добро.
кој сака да го гледа мислам дека ќе има на http://www.facebook.com/asromastreaming

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom