Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Една милјарда ја толкуваш како да е еден милион,а ти уствари незнаеш колку пари се тоа

дечко види страница поназад и прочитај што кажува твоето другарче од Челзи немој само да се излетуваш

инаку во врска со Рома читав ќе се бира напаѓач помеѓу Негредо и Бориело и што е до мене кој сака нека дојде па не мора никој да дојде предност на Негредо е што е помлад и плус Бориело беше повреден подолго време:toe:

по се изгледа Негредо доаѓа на позајмица во Рома со можност да го откупат на крајот на сезоната за 12 мил евра епа одлично ова не е лоша зделка само ќе ми биде криво ако Окака отиде на позајмица ама по се мислам дека оваа година ќе остане во Рим, додека Андреоли можно е да биде и продаден за Черчи незнам ништо ама јас сакам да остане и сигурно ќе прикажува подобри партии од клапушо Тадеи(многу ме нервира)

Видов видов шо пиша само ти не ми е јасно што збориш...:uvo:

Видов видов шо пиша само ти не ми е јасно што збориш...:uvo:

сакам да кажам дека тој Михаил е побогат од Абрамович за една милијарда а другарчето од Челзи вели дека тоа не било некоја голема разлика па затоа му се насмеав, а со таа една Михаил се наога на 42-то место на листата најбогати луѓе во светот додека Роман на истата листа со милијарада помалку е на 52-то место сега мислам дека ти е јасно плус тоа биле само шпекулации нема ништо точно од тоа дека Михаил ќе ја купува Рома:smir:

:baeh:Ама и да ја купи пак ке ве кине интер и милан

таков те сакам ај вози а ова за негредо официјално е, кога треба да се официјализира?:smir:
Не е официјално, Рома сеуште не е активирана на трансфер пазарот. Ќе треба најверојатно да се изврши уште една поголема продажба на играчи во овој случај жртва ќе биде или Баптиста или Менез, па потоа Рома ќе го одржи својот трансфер пазар онака фино прикрпен. Сите клубови купуваат што е можно порано играчи за да може тие да се адаптираат и да се организира новата игра со нив, само Рома купува на крај, ова си мислат изгледа дека се во супермаркет па најверојатно чекаат што е можно подоцна да купат со надеж дека цените ќе паднат. Ејј до кај отиде клубов со Росела. Дефинитивно супер план има играчите ќе и се приспособуваат во текот на првенството кога веќе пола натпревари ќе им бидат утнати. Ај да не зувчам песимистички и да не ширам негативна енергија ќе видиме што ке биде.

Ај малку да се насмееме доста се жалиме, клипов е малку постар, но кога ќе ги видите фациве ќе ви стане јасно

ако треба некој да се продаде јас сакам Баптиста да си оди мислам дека за него нема место во тимот, тој игра позиција полушпиц на која го имаме Перота,Бриги па и Тоти, значи поарно Баптиста отколку Менез:toe:

ако треба некој да се продаде јас сакам Баптиста да си оди мислам дека за него нема место во тимот, тој игра позиција полушпиц на која го имаме Перота,Бриги па и Тоти, значи поарно Баптиста отколку Менез:toe:
Да но мене ми е глупаво што паднавме на тоа ниво да мора да продадеме играчи за да можеме да купиме. Продажбата на Аквилани не беше доволна за ние да направиме со тие пари достоен транфер пазар. Продажбата на Аквилани беше да се израмнат само бројките во тие финансиски извештаи во кои Росела ја стави Рома во минус. Рома нема да види ништо од тие пари за трансфер пазарот. Е сега прашање е и дали ќе се купува, ќе одиме по клубовите и ќе изиграваме како питачи за да ни позајмат играч, а не па да купиме нешто. И ај да се согласам да продаваат играчи ама потоа да се најдат нови замени за нив, нешто како што направи Џенова, ги продаде своите две најголеми ѕвезди меѓутоа со тие пари што ги доби видовте одма што купија, направија империја од нови играчи значи тие парите ги инвестираат одма во нови играчи и засилување на екипата а ние ги користиме за израмнување на долгови. И еве денес читам дека и Hull нуди 18 милиони евра за Негредо ако не се лажам. Замислете си бре еден Hull кои пред 4 години играше во Англиската 4-та дивизија така лежерно да фрли 18 милиони за еден играч 18 милиони кои Рома во моментов може само да ги сонува.

Да но мене ми е глупаво што паднавме на тоа ниво да мора да продадеме играчи за да можеме да купиме. Продажбата на Аквилани не беше доволна за ние да направиме со тие пари достоен транфер пазар. Продажбата на Аквилани беше да се израмнат само бројките во тие финансиски извештаи во кои Росела ја стави Рома во минус. Рома нема да види ништо од тие пари за трансфер пазарот. Е сега прашање е и дали ќе се купува, ќе одиме по клубовите и ќе изиграваме како питачи за да ни позајмат играч, а не па да купиме нешто. И ај да се согласам да продаваат играчи ама потоа да се најдат нови замени за нив, нешто како што направи Џенова, ги продаде своите две најголеми ѕвезди меѓутоа со тие пари што ги доби видовте одма што купија, направија империја од нови играчи значи тие парите ги инвестираат одма во нови играчи и засилување на екипата а ние ги користиме за израмнување на долгови. И еве денес читам дека и Hull нуди 18 милиони евра за Негредо ако не се лажам. Замислете си бре еден Hull кои пред 4 години играше во Англиската 4-та дивизија така лежерно да фрли 18 милиони за еден играч 18 милиони кои Рома во моментов може само да ги сонува.

па ако ја следиш Рома од порано ќе забележиш дека не е ни била на некое поголемо ниво, значи зборувам за нешта што се случуваа после 2001год последни големи трансфери на Рома се Емерсон(20мил),Томази(20мил),Батисута(25 мил мислам, не сум сигурен) и последен Касано(како што знам 25-30мил) од тогаш па навака сме дупки, клубот западна во финансисики проблеми посебно во 2003 кога поради долгови беше можна преселба во пониски рангови, во овој период купувавме играчи како Куфре,Нонда,Мидо,Кару, во поново време Тадеи,Перота,Еспосито е со вакви играчи не се прави тим.... е добро сега последните два трансфер пазари бевме нешто поактивни, но ова лето се враќа старата песна па и полошо, во минатото се случуваше да продадеме добар играч но секогаш со парите купувавме друг, а сега го продадовме Аквилани но и тоа не е доволно, со продажбата на Аквилани Росела потполни некоја дупка од огромните долгови кои ги има, а сега мора уште еден да лета за да се купи некој(нормално, поефтин или по можност на позајмица)

Ја следам Рома од поодамна, за тоа сигурно, но овакви пропусти во трансфер политиката не зборувам за продажбата на играчи зборувам за инвсетирање повторно во играчи, мене ми е јасно дека Рома до сега не била голем потрошувач на трансфер пазарот, меѓутоа во сите тие примери што ги наведуваш кога продаваше такви квалитетни играчи и самиот знаеш што им се случуваше, како завршувавме на табелата, затоа се плашам да не се случи и тоа оваа година. Јас се нервирам оти не се купи барем еден квалитетен играч па макар да се потроши и одредена сума на пари или па приота да не се продава воопшто ако не се сака ништо да се купи.Се сеќаваш дека само еден голем играч кога земавме Рома стана шампион - Батистута. Е сега долгови, рецесија, загуба дрн дрн дрн па и големите клубови имаат долгови па пак трошат како ненорамлни.

Ја следам Рома од поодамна, за тоа сигурно, но овакви пропусти во трансфер политиката не зборувам за продажбата на играчи зборувам за инвсетирање повторно во играчи, мене ми е јасно дека Рома до сега не била голем потрошувач на трансфер пазарот, меѓутоа во сите тие примери што ги наведуваш кога продаваше такви квалитетни играчи и самиот знаеш што им се случуваше, како завршувавме на табелата, затоа се плашам да не се случи и тоа оваа година. Јас се нервирам оти не се купи барем еден квалитетен играч па макар да се потроши и одредена сума на пари или па приота да не се продава воопшто ако не се сака ништо да се купи.Се сеќаваш дека само еден голем играч кога земавме Рома стана шампион - Батистута. Е сега долгови, рецесија, загуба дрн дрн дрн па и големите клубови имаат долгови па пак трошат како ненорамлни.

е тоа што да правеш, јас спасот го гледам во продажба на клубот, Росела уште 100години да биде газда на клубот нема никогаш да го оправе, сега се молам само Менез да не го продадат нека го шутнат Баптиста :toe:

е тоа што да правеш, јас спасот го гледам во продажба на клубот, Росела уште 100години да биде газда на клубот нема никогаш да го оправе, сега се молам само Менез да не го продадат нека го шутнат Баптиста :toe:
Па веќе ако се бара жртва за продажба измеѓу Менез и Баптиста тогаш и јас би сакал Баптиста да го продадат плус од него мислам дека и би добиле повеќе пари. Менез треба повеќе време да му посветат во првиот тим и тогаш мислам дека ќе се развие во еден страшен играч.

сега читав официјални фан клубови дали има официјален фан клуб рома во македонија ако нема дај да пробаме да направиме:vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom