Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
First Team 2009/2010 Manager: Luciano Spalletti
italia.gif

Serie A
Goalkeepers Played Goals
maglia.png
JÚLIO SÉRGIO Bertagnoli
brasile.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
DONI Doniéber Alexander Marangão
brasile.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
PIPOLO Pietro
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
ARTUR Guilherme De Morais Gusmao
brasile.gif
0 0 Curriculum
Defenders Played Goals
maglia.png
ANDREOLLI Marco
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
MOTTA Marco
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
RIISE John Arne
norvegia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
TONETTO Max
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
MEXES Philippe
francia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
JUAN Silveira Dos Santos
brasile.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
CICINHO Cicero João De Cézare
brasile.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
CASSETTI Marco
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
ANTUNES Vitorino Gabriel Pacheco
portogallo.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
CRESCENZI Alessandro
italia.gif
0 0 Curriculum
Midfielders Played Goals
maglia.png
GRECO Leandro
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
AQUILANI Alberto
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
VIRGA Valerio
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
ROSI Aleandro
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
FATY Ricardo
francia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
TADDEI Rodrigo Ferrante
brasile.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
PIZARRO David Marcelo Cortes
cile.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
PIT Adrian Florin
romania.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
PERROTTA Simone
inghilterra.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
DE ROSSI Daniele
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
BRIGHI Matteo
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
BARUSSO Ahmed Apimah
ghana.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
GUBERTI Stefano
italia.gif
0 0 Curriculum
Forwards Played Goals
maglia.png
CERCI Alessio
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
ESPOSITO Mauro
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
OKAKA CHUKA Stefano
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
TOTTI Francesco
italia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
VUCINIC Mirko
montenegro.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
MÉNEZ Jérémy
francia.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
BAPTISTA Júlio César Clement
brasile.gif
0 0 Curriculum
maglia.png
D'ALESSANDRO Marco
italia.gif
0 0 Curriculum

еве сега читам една изјава на Праде кажува дека мора да се жртвува некоја од ѕвездите на Рома за да клубот се стабилизира се спомнуваат: Вучиниќ, Аквилани, Бриги и Баптиста само првите двајца да се задржат па овие Бриги и Баптиста и двајцата нека се продадат ако мора:toe:

еве сега читам една изјава на Праде кажува дека мора да се жртвува некоја од ѕвездите на Рома за да клубот се стабилизира се спомнуваат: Вучиниќ, Аквилани, Бриги и Баптиста само првите двајца да се задржат па овие Бриги и Баптиста и двајцата нека се продадат ако мора:toe:
Стварно. Ако веќе мора некој да оди јас би ги оставил Вучинич и Аквилани. Едноставно припаѓаат на Рома.

Денес Рома прави 82 години од своето постоење. Нека е среќен овој роденден и исполнет со многу успеси. FORZA ROMA

Денес Рома прави 82 години од своето постоење. Нека е среќен овој роденден и исполнет со многу успеси. FORZA ROMA

повеќе успеси во наредните години што доаѓаат

што се однесува до новостите веќе не ми се ни читаат, демек Рома му кажале на Аквилани да се спрема за трансфер во Ливерпул, агентот на Менез вели дека играчот можел да заврши во премиер лигата, значи само лоши вести читам:toe:

дали се сеќавате пред 5-6 години кога рома беше на осмата позиција а следната сезона собра сили и се издигна повторно? јас искрено се надевам на повторување на таа сезонамакар и со 2 пати полош состав од лани:toe:
сакам исто така да ве прашам што мислите за младиве играчи минатата сезона рома им даде можност на некои бидејки имаше многу повреди. јас мислам дека треба да му се даде шанса на некои од нив. на пример слушнав дека спалети сака да му даде шанса на
maglia.png
CERCI Alessio кој минатата сезона беше на позајмица во аталанта што мислите вие за тоа?

повеќе успеси во наредните години што доаѓаат

што се однесува до новостите веќе не ми се ни читаат, демек Рома му кажале на Аквилани да се спрема за трансфер во Ливерпул, агентот на Менез вели дека играчот можел да заврши во премиер лигата, значи само лоши вести читам:toe:
Слушај Пупоне и јас се нервирам поради ова, меѓутоа прашање на време е само кога чашата ќе се прелее. Оваа ситуација нема да помине премолачана и без реакција. Само не знам како можат да го уништуваат клубот, заради исполнување на свои интереси. Прашање на време е само кога ќе се случи реакцијата на тифозите на Рома, против ова циркуско водење на клубот. Рома би преживеала и без Аквилани, меѓутоа да се загуби таков талент и тоа роден во Рим ( што за навивачите на Рома тоа има големо значење, според нив секој играч роден во Рим и кој заиграл за Рома, автоматски сметаат дека треба да остане и до таму до крајот на неговата кариереа, а додека го напушти клубот се смета за предавник.) Според мене подобро пола играчи да ги стават на трансфер листа од колку да го продаваат Аквилани. Меѓутоа ќе видиме до каде ќе ги однесе оваа нивна политика. Доколку и оваа сезона ( не сакам да предвидувам такво нешто, ниту па ни да си замислам) остане како минатата без ништо освоено и без место за Лига на Шампиони тогаш не знам кое оправдување ќе ги спаси.

дали се сеќавате пред 5-6 години кога рома беше на осмата позиција а следната сезона собра сили и се издигна повторно? јас искрено се надевам на повторување на таа сезонамакар и со 2 пати полош состав од лани:toe:
сакам исто така да ве прашам што мислите за младиве играчи минатата сезона рома им даде можност на некои бидејки имаше многу повреди. јас мислам дека треба да му се даде шанса на некои од нив. на пример слушнав дека спалети сака да му даде шанса на
maglia.png
CERCI Alessio кој минатата сезона беше на позајмица во аталанта што мислите вие за тоа?
Што се однесува до младите играчи Рома, отсекогаш имала и ќе има многу добри млади таленти. Меѓутоа проблемот е во тоа што не знае како да постапува со нив, а во некои ситуации и не знае ни како да ги заштити од поголемите клубови земете го примерот со Петручи. Од младите за оваа сезона сакам да им се даде шанса повеќе на Стефано Окака Чука, дечкото мислам дека има квалитет и голема физичка сила, исто така и Алесио Черчи иу тој поседува голема физичка сила. А и да како што нема да купиме ништо од добри играчи оваа година, така да очекувајте да гледате повеќе од овие млади играчи.

Слушај Пупоне и јас се нервирам поради ова, меѓутоа прашање на време е само кога чашата ќе се прелее. Оваа ситуација нема да помине премолачана и без реакција. Само не знам како можат да го уништуваат клубот, заради исполнување на свои интереси. Прашање на време е само кога ќе се случи реакцијата на тифозите на Рома, против ова циркуско водење на клубот. Рома би преживеала и без Аквилани, меѓутоа да се загуби таков талент и тоа роден во Рим ( што за навивачите на Рома тоа има големо значење, според нив секој играч роден во Рим и кој заиграл за Рома, автоматски сметаат дека треба да остане и до таму до крајот на неговата кариереа, а додека го напушти клубот се смета за предавник.) Според мене подобро пола играчи да ги стават на трансфер листа од колку да го продаваат Аквилани. Меѓутоа ќе видиме до каде ќе ги однесе оваа нивна политика. Доколку и оваа сезона ( не сакам да предвидувам такво нешто, ниту па ни да си замислам) остане како минатата без ништо освоено и без место за Лига на Шампиони тогаш не знам кое оправдување ќе ги спаси.

Што се однесува до младите играчи Рома, отсекогаш имала и ќе има многу добри млади таленти. Меѓутоа проблемот е во тоа што не знае како да постапува со нив, а во некои ситуации и не знае ни како да ги заштити од поголемите клубови земете го примерот со Петручи. Од младите за оваа сезона сакам да им се даде шанса повеќе на Стефано Окака Чука, дечкото мислам дека има квалитет и голема физичка сила, исто така и Алесио Черчи иу тој поседува голема физичка сила. А и да како што нема да купиме ништо од добри играчи оваа година, така да очекувајте да гледате повеќе од овие млади играчи.
се согласувам со тебе сега гледам на овој тимов што го постирав погоре пишува статистики на играчите-гледав кај поладиве и имаат многу добра според мене,еден окака минатата сезона изиграл 33 натпревари за модена,а д алесандро е роден 1991 год што значи дека има голем потенцијал штом се избори во првиот тим минатата сезона

реакции ќе има од тифозите и тоа големи но колку тоа ќе вроди плод не сум сигурен, Росела и остали у врвот на Рома подобро ги знаат од нас тифозите во Рим и сигурно се свесни што можат да направат, е сега тоа дали ќе помогне ќе видиме(само да не дојде до такви ситуации)
и јас сакам Аквилани да остане по секоја цена, поарно би им да дал шут карта на Бриги и Баптиста доклку тоа е цената Аквилани да остане во Рома, а овие двајца што ги наведов според мене би биле најдобри за продажба, а при тоа со нивната продажба тимот да не биде ослабен(на некој начин), знаеме дека Бриги оваа година се изнаигра поради отсуството на Аквилани(знаеме како почна годината за Аквилани, во првите мечеви тој веќе имаше три гола ако продолжеше така Бриги сега ќе беше продаден во Сиена и никој немаше да го спомне) но дечкото убаво си ја искористи шансата и го даде својот максимум, но една добра година не го прави незаменлив во никој случај, значи од Бриги мислам дека можеме да ќариме 7-8 мил.
сега зошто Баптиста??? едино нешто што е врдено кај овој играч е неговото име и реномето што го има стекнато(како играч на Севиља,Ареснал и Реал) додека уште е славен и го знаат сите Рома треба до го продаде(пример на некој Англиски тим кој сигурно би издвоил околу 9-10мил за него)
па така со иве два трансфера Рома би требало да се стабилизира финансиски(ќе инакасира околу 15-16мил), а за играчи кои би ги замениле овие двајца не мора да се купат нека им се даде шанса на помладите(па мислам дека Черчи би бил покорисен од Баптиста), еве веќе го гледам овој Губерти на пријателските и ми остава се подобар и подобар впечаток нешто како Мансини сличен тип на играчи се, е може само да го земиме Круз кој одлично би ни дошол како слободен агент плус ефтин играч

maglia.png

се сеќавам нормално, таа година сепак игравме куп уефа (мислам дека отпднавме од Севиља) после тоа имавме уште една авантура во купот на уефа која заврши во осмина финалето кога загубивме од Миделзброу еве сега трета среќа во УЕФА купот барем колку јас што гледам

додека од младите играчи впечаток ми оставија Окака(оваа год треба да го задржат во Рома а не да оди на позајмица), Черчи(тој уште првите денови во Брунико се здоби со повреда незнам кога ќе се опорави) исто така игра на позиција десно крило на која го имаме само одвратниот Тадеи, па така да Черчи одлично би дошол таму за замена, Греко е играч кој лани беше на позајмица во Пиза, неговата игра е слична на онаа на Аквилани, во Пиза мината година даде околу десет гола(да ве потсетам не е напаѓач) и мислам дека покрај Де Роси,Пизаро,Аквилани и Перота Греко би бил како 5-та опција во средината на теренот и на крај Андреоли него не би го фалел но ќе наведам два факти поради кои треба да се најде во составот на Рома, првиот е тоа што би изиграл 100 пати подобро од Лориа и вториот бидејќи играше прва постава во на националниот дрес до 21 год. значи овие играчи што ги набројав треба да добијат шанса во Рома оваа година, би било погрешно доклку бидат позајмени

да не го заборавиме губерти кој дојде сезонава ќе има сигурно многу желба за да се докаже исто како фати и антунес кој е млад играч минатата сезона беше позајмен во лече

да не го заборавиме губерти кој дојде сезонава ќе има сигурно многу желба за да се докаже исто како фати и антунес кој е млад играч минатата сезона беше позајмен во лече

кажав јас за Губерти дека позитивно сум изненаден од него, одлично изигра на пријателските како лево крило нешто слично на Мансини и мислам дека оваа година ќе игра поголема улога во играта на Рома отколку еден Баптиста, нормално сигурно не очекуваше да го набројам со овие младите бидејќи Губерти веќе има 24 год што значи дека веќе има стекнато зрелост:smir:

poster-miting-poli.jpg

Еден протест на навивачите на FC Timisoara од Романија смени многу работи за клубот, јас сум уверен дека доколку навивачите на Рома се одлучат на масовен протест против раководството, тогаш сигурен сум дека ќе се сменат многу работи. Инаку да мислам дека од Губерти можеме да очекуваме да пружи добри игри во дресот на Рома.

Крки и јас верувам дека ќе направат нешто но попрво да не дојде до таква ситуација, како што гледам веќе нема ни трага ни глас од Фиоранели а бев убеден дека клубот ќе биде продаден оваа година

Крки и јас верувам дека ќе направат нешто но попрво да не дојде до таква ситуација, како што гледам веќе нема ни трага ни глас од Фиоранели а бев убеден дека клубот ќе биде продаден оваа година
Да добро целата таа работа со Фиоранели изгледаше и малку смешно веќе, но тоа е. А протест не посакувам ни јас да има, меѓутоа ако се продолжи о неразумни потези ( продавање на Аквилани ) тогаш тие се неизбежни.

фудбал
Круз се сели во Рома
Аргентинецот Хулио Круз ги договори личните услови со Рома и од следната сезона ќе го носи дресот на "римската волчица".
54E8671EA954C04BAFE33909EC9823C4.jpg

Според Ил Месаџеро, напаѓачот ќе потпише едногодишен договор со можност за продолжување на соработката на уште една година. Во игра за потписот на довчерашниот играч на Интер на кого му истече договорот со италијанскиот првак беа и Лацио, Наполи и шпанскиот Атлетико Мадрид.

Круз претходно ја одби понудата за двегодишен договор од Панатинаикос.

Последна промена: 23.07.2009 #
па ај нека ви е со среќа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom